Waar ben je naar opzoek?

Elize ging van een baan in de zorg naar een baan op kantoor

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Elize ging van een baan in de zorg naar een baan op kantoor

In deze rubriek delen we ‘de agenda ven een moeder’. Hoe houden deze moeders ‘de ballen hoog’, hebben ze tips voor andere (werkende) moeders en hoe delen ze hun week in? Vandaag is Elize aan het woord. Zij zorgt ervoor dat thuis de boel draaiende wordt gehouden. Van een baan in de zorg switchte ze naar een baan op kantoor. Waarom? Dat lees je in dit interview! 

Elize stelt zichzelf even voor!

Elize is 33 jaar en woont samen met Danny (34) en hun zoon Jax (4) in de Lier (Westland). Ze wonen, zoals ze zelf zeggen, ‘heerlijk burgerlijk’ in een rijtjeshuis en hebben super fijne buren. Het gezin woont hier nu vijf jaar en hebben het prima naar hun zin. Man Danny heeft een eigen bedrijf en reinigt / impregneert en coat daken en gevels. Elize heeft altijd in de zorg gewerkt maar merkte vorig jaar dat hun zoon Jax daar erg veel last van had. Danny draait lange werkweken en Elize draaide onregelmatige diensten. Ze heeft toen de keuze gemaakt om een switch te maken van werken in de zorg naar een kantoorbaan met meer regelmaat. Sinds een jaar werkt ze op de administratie bij een heel leuk transportbedrijf.

Hoe plannen jullie de (werk) week?

Ik plan eigenlijk alles en ik zorg dat alles loopt. Omdat Danny nooit weet hoe laat een klus klaar is, kan ik van hem weinig verwachten wat betreft opvang ed. Op maandag is Jax uit school bij mijn zusje en dan haal ik hem daar op. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan ik hem zelf brengen en halen en op vrijdag gaat hij naar de BSO. Gelukkig is Jax ‘nog maar’ 4 en net begonnen op de basisschool. Hij heeft nog geen buitenschoolse activiteiten waar we rekening mee moeten houden. Met zwemles gaan we pas starten als hij 5 jaar is. Laat hem eerst maar eens wennen aan het leven op de basisschool!

Hoe plan je speelafspraakjes voor Jax in?

Haha dat hoef ik niet te doen, dat regelt Jax allemaal zelf wel! Ik moet hem soms een halt toeroepen omdat hij soms over zijn eigen grenzen gaat en teveel wil. Heel gezellig, maar soms niet handig.

Plan je ook tijd voor jezelf, je relatie en je sociale contacten in?

Ja uiteraard. Wij hebben een druk sociaal leven. Twee grote vriendengroepen en de daarbij horende verjaardagen en feestjes. Ook hebben we beiden een grote familie, dus er is altijd wel wat te doen! Ik probeer regelmatig met vriendinnen wat af te spreken en ook Danny gaat vrij regelmatig met de jongens wat doen.

Hoe plan je je week in in combinatie met werk en (werk) verplichtingen?

Ik plan eerst de werktijden. En dan kijk ik wat we als gezin op het programma hebben staan en de tijd die dan overblijft is voor alle andere dingen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat wij vaak van het laatste moment zijn. Alleen grote dingen (familie uitjes, verjaardagen enzovoorts) plannen we in en verder zien we meestal wel waar het schip strand en wat we gaan doen of waar we zin in hebben.

Gaat Jax naar de opvang / BSO? Geeft dat je meer ruimte om je werkweek te plannen?

Jax gaat op maandag naar mijn zusje en op vrijdag naar de BSO. Ik weet op vrijdag nooit hoe laat ik klaar ben en Danny wil die marge ook graag behouden op vrijdag, dus hebben we voor deze oplossing gekozen.

Wat is jullie ochtend- en avondritueel?

Danny vertrekt meest rond 05:30 uur van huis en mijn wekker gaat om kwart voor 7. Dan kleden we ons boven al aan en gaan dan samen naar beneden. Jax eet al spelend zijn boterhammetjes op terwijl ik een bakkie doe en het nieuws even lees op mijn telefoon. Daarna maak ik zijn schooltas klaar en dan gaan we om 8:10 uur samen de deur uit.

‘s Avonds eten we rond half 6 en daarna kijkt Danny op het gemak nieuws. Ik ben dan meestal nog de rommel aan het opruimen en Jax ligt of bij Danny op de bank of hij is lekker aan het spelen. Om 18:30 uur ga ik met Jax naar boven, douchen, verhaaltje lezen en om 19:00 uur gaat hij slapen.

Lees ook: De agenda van een moeder “Mijn planning is een militaire operatie…”

Waar loop je tegenaan als werkende moeder?

Als Jax bijvoorbeeld ziek is moet ik halsoverkop iets regelen. Dat vind ik soms wel erg lastig. Gelukkig zijn ze op mijn werk niet heel moeilijk, maar het is niet prettig in mijn optiek.

Heb je ook hulp in de huishouding, een oppas of andere externe hulp?

Nee, ik doe alles zelf en wat vandaag niet komt doe ik morgen wel. Daar ben ik gelukkig heel makkelijk in.

Hoe combineer je werken met je huishoudelijke taken?

Als ik zie dat er echt iets hoognodig gedaan moet worden pak ik het aan op mijn vrije dag. Maar mijn stelregel is, in de ochtend het huishouden en in de middag tijd voor mezelf 🙃.

Heb je tips voor andere moeders voor een goede weekplanning?

Probeer dus niet teveel te plannen en go with the flow. Plan alleen de écht belangrijke zaken en verder is het toch heerlijk om gewoon te zien wat de dag je brengt.

Heb je verder nog tips voor werkende moeders?

Relax. Adem in, adem it. Alles komt altijd wel weer op zn pootjes terecht!

Bedankt Elize voor het delen van je verhaal. Wil jij ook je agenda delen met de lezers van Love2BeMama? Stuur dan een mailtje naar post@love2bemama.com. Als dank krijg je een leuk presentje!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen