Waar ben je naar opzoek?

Vaccinaties worden niet gezien als een oplossing maar als oorzaak van…

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Vaccinaties worden niet gezien als een oplossing maar als oorzaak van…

Autogordels. We kunnen geen autoritje meer voorstellen zonder deze kleine verzekering van onze veiligheid. We twijfelen er niet aan om een autogordel te dragen. Vaccineren daarentegen is een onderwerp waarover we eindelijk discussies voeren en wat steeds meer mensen in twijfel trekken. Met alle gevolgen van dien. Vaccinaties niet de oplossing maar de oorzaak van…?! Niet vaccineren? Laat die autogordel dan ook maar achterwege!

In 1971 werd pas bekend dat zo een kleine preventieve maatregel als een gordel levens kon redden. En in 1975 werd het dragen van een gordel dan ook verplicht. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Het eerste autostoeltje gericht op de veiligheid van kinderen, kwam in 1962 op de markt. Het Y-vormige harnas, zoals we hem vandaag de dag nog altijd kennen, werd uitgevonden om baby’s te beschermen bij verkeersongelukken. .

Duct tape en tie-rips

In de tussentijd is er zowel op het gebied van gordels en autostoeltjes veel verbeterd. Ze worden veelvuldig getest en aangepast om de kans op een dodelijk ongeval te verkleinen. Toch zijn er zijn enkele gevallen bekend waarin juist de gordel of autostoel een bijdrage had in de slechte afloop van een ongeluk. Toch is er eigenlijk niemand die durft te twijfelen aan de veiligheid. Niemand die zijn kind in de auto vastbindt met Duct tape en tie-rips, omdat dit wellicht ‘veiliger’ is.

Logisch toch?

Er is niemand die besluit dat een gordel niet volstaat, en er is niemand die er om deze reden voor kiest om een klein kind zonder autostoeltje te vervoeren. Logisch, want geen enkele weldenkende bestuurder neemt het risico om door de voorruit gelanceerd te worden. Er is namelijk altijd een kans, hoe klein ook, dat je betrokken raakt bij een (ernstig) ongeluk waarbij de gordel je leven redt. Zelfs al let je nog zo goed op.

Maar dan nu

In 1957 werd het Rijksvaccinatieprogramma gestart, omdat een kleine preventieve maatregel, zoals een vaccinatie, heel veel levens kon redden. In 1999 werd de vaccinatieleeftijd verlaagd van drie naar twee maanden om ook de kleine baby’s te beschermen tegen ernstige en besmettelijke kinderziekten.

Sinds deze tijd is er veel veranderd en verbeterd op het gebied van vaccinaties. Ze worden getest en aangepast. Het programma wordt uitgebreid en bijgesteld.

Maar dan nu

Er zijn enkele gevallen bekend waarbij een vaccinatie, onverhoopt bijdroeg in een slechte afloop na toediening. In tegenstelling tot de autogordel, die in sommige gevallen ook het tegenovergestelde effect kan hebben, maar bijna blind in vertrouwen is genomen, doen steeds meer mensen niets anders dan het in twijfel trekken van de veiligheid van het Rijksvaccinatieprogramma. Vaccinaties worden niet gezien als een oplossing tegen, maar als de oorzaak van. Zelfs al komen echt ernstige bijwerkingen heel weinig voor.

Moeder haalt pasgeboren baby bewusteloos uit autostoeltje

Kirsti en Christopher gingen gezellig een dagje weg met hun 3-jarige dochter en hun pasgeboren baby. Na een rit van twee uur, en tussendoor enkele stops, zag moeder Kristi meteen dat er iets niet goed was met baby Harper. Ze…

  • Love2BeMama

Naar de Google-dokter

We kiezen we liever voor niet voldoende onderbouwde (homeopathische) alternatieven, nemen risico’s en wordt jarenlang wetenschappelijk onderzoek teniet gedaan door hetgeen wat de Google-dokter heet.

Als het aankomt op het Rijksvaccinatieprogramma kiezen we voor Duct tape en Tie-rips. Met als gevolg dat er ooit, op een dag, iemand door de voorruit vliegt. Zelfs al is al lang en breed uitgevonden hoe je dit gemakkelijk te voorkomen valt: de autogordel!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen