Waar ben je naar opzoek?

Moeder haalt pasgeboren baby bewusteloos uit autostoeltje

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Moeder haalt pasgeboren baby bewusteloos uit autostoeltje

Kirsti en Christopher gingen gezellig een dagje weg met hun 3-jarige dochter en hun pasgeboren baby. Na een rit van twee uur, en tussendoor enkele stops, zag moeder Kristi meteen dat er iets niet goed was met baby Harper. Ze haalde haar bewusteloos uit het autostoeltje. Het dagje uit werd voor deze ouders een nachtmerrie.

Bewusteloos uit autostoeltje

Na de autorit haalde ze hun dochter Harper uit het autozitje en legde haar op een speelmatje. Al snel zagen de ouders dat er iets niet goed was met hun baby. Ze had blauwe lippen, haar kaken waren dichtgeklemd en uit haar mond kwam schuim.

De ouders handelde snel en hebben hun dochter meteen naar het ziekenhuis gebracht. De reis duurde maar vijf minuten maar voelde voor de ouders aan als uren. De moeder was heel bang dat ze haar dochter zou verliezen. Artsen konden Harper reanimeren. In het ziekenhuis werd de ouders verteld dat het zuurstofniveau van een baby kan dalen als ze langer dan een uur in een autostoeltje zitten. Dit was baby Harper overkomen.

Waarschuwing: pas op voor vitamine D-druppels met propylgallaat

Dat we niet alles klakkeloos moeten innemen wat ons voorgeschreven wordt, bewijst deze waarschuwing maar weer. Kinderartsen adviseren om baby’s geen vitamine D-druppels met de toevoeging propylgallaat (E310) te geven. RTL Nieuws heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat onbekend…

  • Linda Bosscher

Waarschuwing voor andere ouders

Harper maakt het goed. Ze is ter observatie in het ziekenhuis gebleven en heeft verschillende onderzoeken gehad. Ook is er een autostoel test uitgevoerd. De artsen hebben Harper gezond verklaard en het autostoeltje was veilig.

Ouders Kirsti en Christopher delen nu hun verhaal om andere ouders te waarschuwen. Zij hadden er geen weet van dat dit, in een volledig veilig autostoeltje, met baby’s kan gebeuren en dat dit zulke nare gevolgen kan hebben. Kirsti drukt ouders op het hart om je baby goed in de gaten te houden wanneer ze in een autostoeltje zitten.

Kirsti: “Kijk goed naar je baby, let op je baby. Haal je baby vaak uit het zitje, ook al doe je dan langer over de autorit. Als er iets niet klopt, ga naar het ziekenhuis!”

Bron: Daily Record

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen