Waar ben je naar opzoek?

Steeds betere kwaliteit autostoeltjes

1 minuut lezen Marian Alons
Steeds betere kwaliteit autostoeltjes

Volgens de ANWB zijn autozitjes van steeds betere kwaliteit. Er werden 33 autostoeltjes onderzocht en het merendeel behaalde 3 of 4 sterren. Een stoeltje werd als slecht bestempeld: er zitten schadelijke stoffen in.

Lees ook: Safety first: check je autostoeltje!

Er komen steeds meer stoeltjes op de markt die op twee manieren gemonteerd kunnen worden. Dus zowel met de rijrichting mee, zoals een gewone passagier, of tegen de rijrichting in, met het gezicht naar de achterklep.

Tegen de rijrichting in

Bij het onderzoek werden er 5 autostoeltjes getest die voor een langere tijd gebruikt kunnen worden, vanaf de geboorte tot ongeveer het vierde jaar. Een groot pluspunt van deze autozitjes is dat je de kinderen langer tegen de rijrichting in kunt vervoeren. Mocht er dan een frontale botsing zijn, dan daalt de kans op letsel. Het is aan te raden om kinderen tot een leeftijd van twee jaar andersom te vervoeren, tegen de rijrichting in dus. Het nadeel van deze zitjes is dat ze vaak niet buiten de auto kunnen worden gebruikt.

Ook de Consumentenbond deed onderzoek naar de veiligheid van autostoeltjes. Ook zij adviseren om zo lang mogelijk je kindje achterstevoren te vervoeren, tegen de rijrichting in dus. Dit is misschien het minst gezellig, maar wel het veiligst.

Bekijk hier de autostoeltjes test van de Consumentenbond:

Bron: ANWB en Consumentenbond

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen