Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing: pas op voor vitamine D-druppels met propylgallaat

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarschuwing: pas op voor vitamine D-druppels met propylgallaat

Dat we niet alles klakkeloos moeten innemen wat ons voorgeschreven wordt, bewijst deze waarschuwing maar weer. Kinderartsen adviseren om baby’s geen vitamine D-druppels met de toevoeging propylgallaat (E310) te geven. RTL Nieuws heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat onbekend is of deze stof veilig is voor kinderen onder de 1 jaar. Bij wet is het verboden om dit soort toevoegingen in supplementen voor baby’s en peuters te gebruiken. Als antwoord hierop komen kinderartsen met deze waarschuwing: pas op met Vitamine D-druppels met propylgallaat.

Vitamine D noodzakelijk

Vitamine D-druppels zijn noodzakelijk voor jonge kinderen tot 4 jaar. Ouders krijgen het advies om 10 microgram per dag aan hun kinderen te geven voor de groei en behoud van sterke botten en tanden. Ook helpt het bij de werking van de spieren en het immuunsysteem. Jonge kinderen maken zelf onvoldoende vitamine D aan, daarom zijn de extra vitamine D-druppels noodzakelijk.

Lees ook: Tip: hoe douchen met mijn mini weer relaxt werd

De voorzitten van de Nederlandse vereniging voor kindergeneeskunde (NVK), Károly Illy, geeft aan dat het niet 100 procent zeker aangetoond is dat de betreffende druppels veilig zijn voor kinderen in het eerste levensjaar. Daarom hebben ze alle Nederlandse kinderartsen meegegeven de ouders te adviseren te kiezen voor druppel waar geen propylgallaat in zit. Ook heeft de NVK de verenigingen van gynaecologen, verloskundigen, jeugdartsen en huisartsen ingelicht.

Vitamine D-druppels met propylgallaat van Davitamon

RTL Nieuws heeft een aantal verpakkingen van vitamine D-druppels bekeken de toevoeging propylgallaat zit in Vitamine D Aquosum en Vitamine D Aquosum suikervrij van het merk Davitamon.

Voor nu: geen paniek! Geef jij je kinderen vitamine D-druppels met deze stof erin? Kies dan nu voor andere vitamine D-druppels zonder propylgallaat.

Wil je meer weten over deze toevoeging het onderzoek? Lees dan hier verder.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen