Waar ben je naar opzoek?

Twijfelen over een ooglidcorrectie; doen of niet?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Twijfelen over een ooglidcorrectie; doen of niet?

Al jaren twijfel ik over een ooglidcorrectie. Met de jaren gaan mijn oogleden steeds meer hangen en ik heb er ook echt last van. Ik draag lenzen en die kan ik aan het eind van de dag niet eens meer dragen omdat mijn ogen en oogleden vermoeid zijn en mijn lenzen daardoor niet fijn zitten. Ook moet ik mijn best doen om mijn ogen te openen als er een foto gemaakt wordt. Anders lijkt het op elke foto alsof mijn ogen dicht zijn. Twijfelen over een ooglidcorrectie doe ik nog steeds. Ik durf eigenlijk niet!

Velen gingen mij voor…

Mijn moeder heeft al een ooglidcorrectie ondergaan en verschillende mensen die ik ‘ken’. Die zijn allemaal erg enthousiast en het viel ze reuze mee. Toch houd ik er niet van als er in mijn oogleden gesneden wordt. Dit weerhoudt mij er nog steeds van. Dingen met ogen; daar kan ik niet zo goed tegen. 

Toch krijg ik wel steeds meer last van die hangende oogleden. Laatst had ik het er met de buurvrouw over; die wil het ook graag laten doen. Ik heb nog niet de keuze gemaakt maar ben mij er wel meer in gaan verdiepen. Ik heb informatie ingewonnen bij Kliniek Veldhoven over de ooglidcorrectie die zij uitvoeren. 

Twijfelen over ooglidcorrectieTwijfelen over een ooglidcorrectie

Kliniek Veldhoven onderscheidt zich van andere klinieken omdat de behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Bij andere organisaties gebeurt dat door een cosmetisch arts of zelfs een huisarts. Daardoor is de behandeling misschien duurder maar wel beter omdat het door een gekwalificeerd plastisch chirurg wordt uitgevoerd. Wel zo fijn dat het goed gebeurt om een hersteloperatie te voorkomen!

Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd. Tevens kan de plastisch chirurg indien nodig het vetweefsel wegnemen om de wallen te verwijderen of maakt de chirurg gebruik van de hamra techniek, waarbij het vetweefsel wordt verdeeld. Daarnaast kan de behandeling uitgebreid worden met een ooglidverstrakking (laterale canthopexie). 

Lees ook: Een Mommy make-over; zou ik het doen?

Er zijn dus meerdere technieken die ze uitvoeren:

Ooglidcorrectie door middel van een huidresectie

Hierbij maken ze een incisie onder je wimperrand en halen een stripje overtollige huid weg.

Ooglidcorrectie door middel van huidresectie met aanpassen van vetpockets

De plastisch chirurg combineert de huidresectie met het aanpassen van de drie vetpockets aan de onderzijde van de oogkas. 

Ooglidcorrectie uitgebreid met laterale canthopexie (ooglidverstrakking)

Als het ooglid zo verslapt en uitgezakt is dan is er naast een ooglidcorrectie ook een ooglidverstrakking nodig. De plastisch chirurg gaat dan de oogkringspier hechten aan het botvlies van je buitenste ooghoek. Hierdoor krijg je een extra ankerpunt om het ooglid te ondersteunen om dit extra stevig te maken.

En als laatste is er de mogelijkheid om de ooglidcorrectie door middel van de Hamra techniek uit te voeren. 

Het vet wordt niet weggehaald maar gelijkmatiger verdeeld dus ‘hergebruikt’. Hiermee voorkom je dat de ogen na verloop van tijd hol worden. 

Toch maar doen?

Nu ik mij er wat meer in aan het verdiepen ben word ik wat geruster en denk ik dat ik voor 2020 toch een afspraak ga maken. Ik moet mij focussen op het resultaat…

Heb jij een ooglidcorrectie gehad? Ik ben heel erg benieuwd naar ervaringen van anderen!

Dit is een gesponsorde blogpost | Photo by Engin Akyurt from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
  • Doreen zei

    Eerst wilde ik het ook. Maar ben 13 kilo afgevallen en het word me afgeraden omdat het niet zaligmakend is en weinig weg te halen valt. Plus de stand van me ogen is het een kwestie van tijd dat het er weer zou zijn. En zelf vind ik het ook niet meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen