Waar ben je naar opzoek?

Gratis blender als je je niet vaccineert; artsen zijn woest!

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Gratis blender als je je niet vaccineert; artsen zijn woest!

Het wel of niet vaccineren van kinderen is nog nooit zo vaak in het nieuws geweest als de laatste jaren. Steeds meer ouders lezen zich in over het wel of niet vaccineren en maken van daaruit een keuze. Helaas ontstaat er ook een antivaccinatiebeweging die doelbewust twijfel zaait over het inenten wanneer je zwanger bent en het inenten van je kind. En dit gebeurd al door bij zwangere vrouwen twijfels aan te praten. Sinds een paar dagen gaat staat er ook een advertentie op de antivaccinatiewebsite Miss Natural waarbij ze zwangere vrouwen oproepen zich niet te laten vaccineren tijdens hun zwangerschap. Ze verloten onder deze vrouwen een blender ter waarde van 399 euro.

Absurde winactie

Kinderarts Jan Peter Rake van het Universitair Medisch Centrum in Groningen is in het geweer gekomen tegen deze absurde winactie. Jan Peter Rake maakt zich samen met andere kinderartsen grote zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland. Ziektes die onder controle waren komen terug, met ernstige ziekten en soms sterfgevallen tot gevolg. Op Twitter doet hij een oproep:

Dit bericht werd opgepikt door vele andere artsen en media. De Twitter advertentie van Miss Natural is vele malen gerapporteerd. Het ministerie en de inspectie zijn door Rake ingelicht. Het RIVM heeft melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg.

Bangmakerij

Miss Natural Lifestyle is een bedrijf van Eva van Zeeland. Op haar site staat dat ze banden heeft met de Stichting Vaccinvrij. Met hun actie roepen ze vrouwen op dat het hun eigen keuze is om zichzelf, tijdens de zwangerschap, en hun kinderen te vaccineren maar ze benadrukken dat het inspuiten van lichaamsvreemde (gif)stoffen in de bloedbaan van je kinderen weerzinwekkend is. Bangmakerij!

Haal jij de 22 weken prik voor zwangeren?

Vanaf maandag 16 december 2019 is de 22 weken prik voor zwangeren beschikbaar gemaakt voor alle zwangere vrouwen. De 22 weken prik voor zwangeren is de DKTP-, Difteri-, Kinkhoest- en Tetanus prik in één. De prik is met name bedoeld…

  • Linda Stevens

Geen juiste informatie

De oproep die ze doen geldt voor zwangere vrouwen die er bewust voor kiezen zich niet te laten inenten tijdens hun zwangerschap. Beter kunnen ze hun immuunsysteem verbeteren met gezonde voeding. En daarom verloten ze onder deze vrouwen een blender! Op hun website benadrukken ze de gevaren en bijwerkingen van vaccinaties volgens hun.

Jeugdarts Henrike ter Horst benadrukt dat deze actie niet verboden is maar er wordt wel twijfel gezaaid. Deze misinformatie kan ouders onzeker maken volgens Ter Horst.

22 weken prik voor zwangeren

De website Miss Natural heeft nog geen reactie naar buiten gebracht. Op Facebook geven ze aan dat ze een vrije keuze hebben met betrekking tot vaccineren en dat ze (toekomstige) ouders bewust willen maken van deze keuze en wat ze kunnen kiezen. Aanleiding tot deze actie is de 22 weken prik die recentelijk beschikbaar is gesteld voor zwangere vrouwen. In een filmpje verteld oprichtster Eva dat ze al geluiden heeft gehoord over vroeggeboortes en miskramen na het zetten van de 22 weken prik. Ze willen zoveel mogelijk ouders bereiken, dat is wel gelukt!

Onderstaande bericht staat nog steeds op hun pagina:

OPROEP: 100 aanstaande moeders gezocht die er bewust voor kiezen zich NIET TE LATEN VACCINEREN tijdens hun zwangerschap….

Posted by Miss Natural Lifestyle on Tuesday, 14 January 2020

Bron: Linda, AD

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Rot op met je ‘samen spelen, samen delen!’

  • 18 uur geleden
  • 5 minuten lezen
Gezondheid

Medicijn voor dodelijk RS-virus

  • 23 uur geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over kinderen en school

Mijn kind presteert slecht op school. Waar kan dit aan liggen?

  • 1 dag geleden
  • 5 minuten lezen