Waar ben je naar opzoek?

Relatie zonder seks: ja zeggen tegen seks!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Relatie zonder seks: ja zeggen tegen seks!

Behalve dat je seks nodig hebt om kinderen te krijgen, is het ook gewoon heel erg leuk en lekker om te doen. Toch kan het zo zijn dat je, met de komst van kinderen. Plotseling minder tijd en zin hebt om de liefde actief te bedrijven. Het kan zelfs voorkomen dat je een relatie zonder seks hebt, voor lange of kortere periode.

Hoewel er koppels zijn die heel gelukkig en bovenal, seksloos door het leven gaan, is een gezond seksleven over het algemeen onlosmakelijk verbonden met een gezonde relatie. Toch gaan veel koppels ‘gebukt’ (no pun intended) onder vermoeidheid, druk leven, hectische dagen met kinderen en stressvolle carrière. Dit zijn allemaal dingen die mee kunnen spelen in het uitdoven van het seksuele vuurtje vanbinnen en in het uiterste geval: een relatie zonder seks.

Een seksloos huwelijk is niet gezond…

Onlangs kwam er een artikel voorbij: één keer per week seks is genoeg in een goede relatie. Een slaak van opluchting ging er door Nederland. Alle hardwerkende moeders die ploeterend proberen naast moeder ook een geweldige vriendin, super huisvrouw én…

  • Love2BeMama

Waarom een relatie zonder seks geen goed idee is

Het kan natuurlijk zo zijn dat je perfect gelukkig bent in je seksloze relatie. De kans is echter groter dat je hier het liefst zo snel mogelijk vanaf wil. In sommige gevallen is het ook iets wat best simpel te verhelpen is. Zolang je er beide maar een beetje moeite in wil steken. Natuurlijk kan er ook meer aan de hand zijn waardoor je onverhoopt (en ongewenst) in een relatie zonder seks zit. In dit geval is het verstandig om hulp in te schakelen van een professional, zoals een huisarts, relatietherapeut of gediplomeerd seksuoloog. In alle overige gevallen zijn er een paar goede redenen waarom je het best zo snel mogelijk weer in het spreekwoordelijke zadel kan stappen.

Een relatie zonder seks? Er zijn genoeg redenen om wel ‘ja’ te zeggen tegen seks en vanavond lekker van bil te gaan.

Reden 1: Van seks slaap je beter

Als je seks hebt (en het maakt niet uit of je nu wel of niet klaarkomt) dan maak je het gelukshormoon endorfine aan. Dit hormoon zorgt voor een ontspannen gevoel. Ideaal als je behoefte hebt aan een heerlijke nacht slaap. Iets waar je als ouder (laten we eerlijk zijn) nooit genoeg van kunnen krijgen. Lijkt ons al genoeg reden om je relatie zonder seks gedag te zeggen. Omdat je dan beter kan slapen!

Reden 2: Een relatie zonder seks maakt je vermoeid

Klinkt tegenstrijdig, is het niet? Je kan er beter van slapen, maar seks geeft je toch ook weer energie. Met name als je houdt van een potje ochtendseks, kan seks helpen om de dag ontspannen en fit te beginnen. Door te ketsen heb je dus helemaal geen koffie meer nodig. Handig!

Reden 3: Van seks krijg je een betere weerstand

Er in ‘mindere tijden’ een seksloze relatie op nahouden? Niet verstandig! Want seks geeft een natuurlijk boost aan je weerstand. Daar kan geen vitaminepil tegen op.

Reden 4: Seks is goed voor de lijn

In tijden van de corona(kilo’s) een leuke en spannende manier om zo snel mogelijk weer in shape te komen.

Reden 5: Zelfvertrouwen

En fair enough… welke moeder heeft geen last van wat kleine problemen op dat gebied? Het is hoe dan ook fijn om te weten dat je er, ondanks de nieuw verworven ‘mom-bod’, nog altijd mag wezen. Hier kom je met een relatie zonder seks weer nauwelijks aan toe. Dus treat yourself op een lekker potje rampetampen.

Reden 6: Seks maakt vrolijk

En wat leuk is, maakt ons vrolijk! Een relatie zonder seks aan de andere kant… Not so much.

Reden 7: Relatie zonder seks door kinderen? Onzin!

Oké, het is een uitdaging, dat is waar. Maar maakt dat het net niet een klein beetje spannender?

Reden 8: relatie zonder seks is niet goed voor je huwelijk

Ik denk dat dit puntje weinig uitleg nodig heeft maar goed: Seks is een gezond onderdeel van een functionerend huwelijk of partnerschap. En nee… hier hoef je niet elke dag voor tussen de lakens te duiken. Diverse onderzoeken hebben echter inmiddels uitgewezen dat regelmatig van bil gaan een positief effect heeft op zelfs de zwaar ingedutte relaties.

Reden 9: Hoofdpijn…

… is geen excuus! We hadden het net al over de endorfines. Wist je dat dit ‘stofje’ in de hersenen zelfs de ‘geveinsde’ pijntjes in een relatie zonder seks, als sneeuw voor de zon laat verdwijnen?

Reden 10: Seks is het medicijn tegen stress

Ha! En laat een moeder nou net wel eens last hebben van alle typische mamazorgen. Even ontladen tussen de lakens is hier dus DE oplossing tegen. Wederom met dank aan: endorfine!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen