Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek bevestigd: jongste kind is grappigst

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Onderzoek bevestigd: jongste kind is grappigst

Jongste kind is grappigst thuis? Onderzoek heeft nu bevestigd dat de jongste broer of zus in huis het grappigst is. Er is een theorie die stelt dat de volgorde van geboorte invloed heeft op de persoonlijkheid van kinderen. Dit was de theorie van Alfred Adler, hij leefde in dezelfde tijd als Freud.

Jongste kind is grappigst

Het onderzoek heeft veel informatie opgeleverd over de vergelijking tussen de persoonlijkheden van broer en zus. Eén van de studies tijdens dit onderzoek heeft bevestigd dat de jongste broer of zus het grappigst is.

Oudste kinderen

Het onderzoek van YouGov toont aan dat het gevoel voor humor sterker was in de jongste kinderen. Oudste kinderen groeien op met een gevoel van verantwoordelijkheid. Jongste kinderen hebben veel meer ruimte om de wereld met humor te verkennen. Jongste kinderen ervaren minder verantwoordelijkheid dan oudere kinderen.

Bewezen: Het jongste kind is het leukst!

Het jongste kind is het leukst! Ja hoor, heerlijk! Daar is weer een past-precies-in-mijn-straatje onderzoek. Als jongste kind lees ik namelijk maar wat graag dat onderzoek heeft aangetoond dat de benjamin in een gezin gewoon het leukste kind van allemaal…

  • Anne

Ontspannen

De studie toont aan dat de jongste broer of zus over het algemeen veel meer ontspannen is dan hun oudere broer of zus.

Een andere interessante factor uit deze studie is dat een groot percentage oudere broers en zussen zichzelf beschouwen als verantwoordelijker voor zichzelf dan hun jongere broers of zussen.

In het onderzoek verklaarden de jongste kinderen dat ze meer ontspannen zijn in hun houding tegenover het leven in het algemeen. Jongste kinderen maken zich minder snel druk om dingen en jongste kinderen zijn het grappigst.

De leukste thuis

Heb jij een jongste kind thuis en denkt die ook dat hij de leukste thuis is? Welk verschil ervaar jij tussen je kinderen?

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen