Waar ben je naar opzoek?

Onderzocht: dochters kosten veel meer geld dan zonen

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Onderzocht: dochters kosten veel meer geld dan zonen

Dat kinderen geld kosten, kunnen we als ouder wel beamen. En niet zo’n klein beetje ook. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat dochters nog eens flink meer geld kosten dan zonen. Heb je een dochter? Begin dan maar alvast met sparen. Je hebt het nodig… Dochters kosten veel meer geld dan zonen.

Dochters kosten veel meer geld

Uit een onderzoek blijkt dat kinderen tot hun 18e jaar ongeveer 100.000 euro kosten. Het verschil tussen jongens en meisjes is daarbij opmerkelijk groot. Jongens kosten in totaal zo’n 90.000 euro en de kosten voor een meisje kunnen oplopen tot 125.000 euro in totaal. Een groot verschil dus tussen het opvoeden van een jongen of een meisje.

Meisjeskleding

Maar waar gaat dat geld nu naartoe? Waar zit het grote verschil in? In de babytijd kosten een jongen en meisje ongeveer evenveel geld: luiers, voeding, kleertjes en de babyuitzet. Wanneer een kind de peuterleeftijd bereikt dan wordt er meer geld uitgegeven aan een meisje dan aan een jongen. Er wordt zo’n 37% meer uitgegeven aan meisjeskleding dan aan jongenskleding.

Welke invloed heeft de overheid op opvoeding?

Opvoeden doe je niet alleen. ‘It takes a Village to raise a child’ zegt men ook wel. En dit is ook zeker waar. Hoe men een kind wil opvoeden wordt grotendeels bepaald door de ouders. Bepaalde aspecten worden echter ook…

  • Denise Meijer

Make-up

Dochters kosten veel meer geld dan zonen. Het verschil tussen een jongen en meisje wordt groter naarmate de kinderen ouder worden. De grote piek komt in de tienerjaren. Er wordt dan niet alleen meer geld uitgegeven aan meisjeskleding maar dit wordt uitgebreid met make-up en verzorgingsproducten. En wat dacht je van maandverband en tampons wanneer ze ongesteld worden? Tip: leer je kinderen op jonge leeftijd al omgaan met geld.

Studeren

Als je kind gaat studeren dan kun je ook je portemonnee wel trekken. Wanneer je kind een HBO opleiding gaat doen of naar de Universiteit gaat, dan kost een kind gemiddeld aan studiekosten 30.000 euro. Je kind moet dan wel de studie in vier jaar tijd afmaken. Door de invoering van het sociaal leenstelsel ontvang je niet meer, zoals vroeger, een studiefinanciering. De kosten komen op je eigen bordje of je moet er een lening voor afsluiten.

Dochters kosten veel meer geld dan zonen maar het hebben van kinderen en het leven kost handenvol geld. Wil je besparen op de dagelijkse kosten? Kijk hier dan voor tips!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen