Waar ben je naar opzoek?

Ik ben een moeder en ik masturbeer…

4 minuten lezen Liselotte Hartman Liselotte Hartman
Ik ben een moeder en ik masturbeer…

Ik ben een moeder en ik masturbeer en ikk schaam mij daar niet voor. Het begon allemaal vroeger… Ik was een jaar of 14 toen ik voor het eerst masturbeerde en dit doe ik nog steeds. Oef, is dit een onderwerp to much into your face? Lees toch maar even verder want ik weet zeker dat jij ook wel eens de hand aan jezelf slaat en het is super goed voor jezelf en voor je zelfontwikkeling als moeder. Ondanks dat we meer praten over seks blijft het toch nog een onderwerp om over te giebelen of liever te vermijden. Lieve moeders, seks verdwijnt wat meer naar de achtergrond als je eenmaal kinderen hebt maar ik wil je stimuleren om er toch tijd voor te maken. Al is het maar met jezelf…

Ik ben een moeder en ik masturbeer!

Wat zegt ze nu? Je leest het goed. Ga er maar eens goed voor zitten want ik ga je iets vertellen waar je rode oortjes van krijgt.

Sexuele voorlichting vroeger

Toen ik jong was en mastubeerde wist ik eigenlijk niet wat ik deed. Er werd thuis ook niet over gepraat dus ik moest alles zelf maar ontdekken. Er stond een boek in de boekenkast en dat was het. Red jezelf!

Ik wist dat het fijn was als ik mijzelf aanraakte maar ik kende het woord orgasme niet. Op school werd ik er ook niet veel wijzer van. Ook daar werd het onderwerp ‘vermeden’. We werden voorgelicht maar dit was erg beperkt. De leraar stond met een rood hoofd te vertellen over hoe baby’s werden verwekt, hij stotterde wat over een bladzijde in het biologieboek en daar moesten we het maar mee doen. Elk ander onderwerp betreft seks, daar werd niet over gepraat. Hij had zijn plicht gedaan so far.

Vroeger was daar nog geen internet waar je alles op kon zoeken dus ik moest het toch maar doen met het boek uit de kast en af en toe wat beelden die je op de televisie opving. Ik ging op ontdekkingstocht en leerde mijzelf, het masturberen en mijn orgasmes beter kennen. En we praten er vooral niet over…

Genot van de vrouw is taboe

Ondanks dat we in in het jaar 2020 leven heb ik het idee dat er nog steeds een stigma hangt rond masturbatie. Vooral de vrouwelijke masturbatie. Nog steeds zijn er mensen die geloven dat masturbatie vies, gevaarlijk en slecht is. Mastuberen wordt alleen gedaan door pornosterren. Je gaat al helemaal niet mastuberen als je een relatie hebt en moeder bent. Bah zeg! En ook… waarom zou je mastuberen als je een relatie hebt? Als man is het trouwens helemaal niet erg als je de hand aan jezelf slaat. Dat is ‘normaal’. 

Het taboe rond het genot van de vrouw begint al in de babytijd. Lang voordat het vrouwelijk lichaam zich ontwikkelt heeft met borsten, rondingen en fijne plekjes. Tegen die tijd zijn we al verpest. Vrouwen plezieren zichzelf niet omdat je onbewust gelooft dat dat niet mag. Wanneer je een kleuter ‘betrapt’ met de handen in buurt van het geslachtsdeel hebben ouders vaak hun antwoord al klaar: “Dat mag niet!”. Zo leer je kinderen op jonge leeftijd al dat de handeling ondeugend, beschamend en slecht is.

Lees verder onder de afbeelding!

Praat over masturberen!

Het stigma houdt daar niet op. Vrouwen houden het in stand door niet te praten over masturbatie. Want wat moet je daar nou over zeggen? Terwijl mannen er veelvuldig over praten, zonder schaamte! Maar vrouwen praten er niet over, omdat we dat onszelf onbewust niet toestaan. Toch blijkt uit onderzoek dat een merendeel van de vrouwen zichzelf aanraakt. Snap jij hem nog?

Dus hoe laten we de schaamte verdwijnen en worden we hier zelf opener over, ook naar onze kinderen toe? Hoe stoppen we het seksuele stigma? Door het zelf te proberen en de hand aan jezelf te slaan. Ik ben een moeder en ik masturbeer. Daar schaam ik mij niet voor en graag maak ik dit onderwerp bespreekbaar. Ik vind dat jij ook lekker moet gaan masturberen.

Blijf masturberen en ga het gesprek aan met je vriendinnen en kinderen tijdens de seksuele opvoeding. Er is namelijk niets mis en beschamends aan om jezelf te verkennen, van jezelf te houden en jezelf aan te raken. Masturbatie is iets moois. Laten we dit ook vooral op onze kinderen overbrengen.

10 redenen om vanavond eens JA! te zeggen tegen seks. Ja je hoort het goed!

Seks is gezond en nog eens ontzettend leuk! En dat is maar goed ook want zonder zoiets als seks hadden we onze kinderen niet eens gehad. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er niets veranderd ten opzichte van de ‘konijnenjaren’….

  • Denise Meijer

Eerste hulp bij… masturbatie

En laat ik het nog mooier maken: verwen jezelf en koop een Satisfyer die je met je telefoon kan bedienen. Vanaf nu is niks meer te gek! Deze clitoris vibrator werkt op luchtdruk en geeft jouw clitoris de aandacht die het verdient. Deze kun je fijn zelf gebruiken maar ook samen met je partner die dit apparaatje op afstand kan bedienen, waar hij zich ook maar bevindt. Met name voor social distancing is dit een echte aanrader.

Je maakt er je seksleven dus ook nog eens spannender mee. En lieve vrouwen, schaam jezelf vooral niet voor masturbatie en alles wat met seks te maken heeft. Maak het bespreekbaar. Je doet er jezelf er een groot plezier mee en tevens breng je dit over op je opgroeiende kinderen. Met seks is helemaal niks mis! Ik ben een moeder en masturbeer en de noodzaak hiervan heb je kunnen lezen. Sla dus ook lekker ‘de hand aan jezelf’.

Liselotte Hartman

38-jarige moeder van drie tieners (2 jongens, 1 meisje) met nog onderontwikkelde breinen. Het moederschap is één grote grap waar je maar beter om kan lachen. Neem het allemaal niet té serieus. Ohja en ik ben de huiself van het gezin. Blijft liever anoniem anders ben ik mijn leven niet zeker op het schoolplein.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen