Waar ben je naar opzoek?

10 redenen om vanavond eens JA! te zeggen tegen seks. Ja je hoort het goed!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 redenen om vanavond eens JA! te zeggen tegen seks. Ja je hoort het goed!

Seks is gezond en nog eens ontzettend leuk! En dat is maar goed ook want zonder zoiets als seks hadden we onze kinderen niet eens gehad. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er niets veranderd ten opzichte van de ‘konijnenjaren’. Tenslotte is hetgeen waar we (biologisch gezien) seks voor hebben, ook precies het punt wat het regelmatig beoefenen van bedsport ietwat bemoeilijkt.

>> Lees ook: 5 tips voor in de slaapkamer.

Vermoeidheid, een druk schema, ongewenst bezoek op ongepaste momenten of zelfs een onverwachts logeerpartijtje van een bange peuter. Het zijn allemaal factoren die kunnen meespelen in het voorzichtig uitdoven van de ooit zo wilde seksvlam in jou als vrouw.

Zeg vanavond maar gewoon ‘JA’

Een vrouw verschilt niet zoveel van een man. Had je niet gedacht he?
Verwacht in deze blog echter geen tips om zo snel mogelijk van je man af te komen mocht hij onverwachts zin hebben in een kleine terugblik op jullie ‘jeugd’.

Sterker nog; wij gaan je redenen geven om een razend libido met open armen en in de slaapkamer (of keuken/gang/badkamer etc.) te verwelkomen.

Wij zijn namelijk van mening dat de behoefte aan seks voor een vrouw, niet zoveel anders is als die van een man. Of friemelen wij soms alleen maar als we ons voort willen planten?
Ik denk dat het uitgebreide, beschikbare spectrum aan ‘speeltjes voor een dame’ wat op de markt verkrijgbaar is iets anders zegt… De ’50 tinten grijs voor moeders‘ zetten we even in de kast.

Ach… in ieder geval geven wij jou: 10 reden om eens volmondig “JA!” te schreeuwen vanavond (je komt er vanzelf achter dat dit zoveel leuker is dan het bingewatchen en (Google maar even wat dat is…) van series met een bak Ben & Jerry’s op je schoot. Daar kom je overigens ook kilo’s van aan. Met deze onderstaande activiteiten verbrand je kilo’s.

Aan de bak jij!

1. Seks zorgt voor een betere nachtrust

Met of zonder orgasme; seks zorgt er voor dat je als een roos in slaap valt. Dit komt door de endorfine die vrijkomt tijdens ‘de daad’. Dit zorgt voor een gelukzalig, ontspannen gevoel zo vlak voor het slapengaan. Je krijgt uiteraard bonuspunten voor als je er daadwerkelijk van geniet. En zeg nou zelf? Welke moeder zegt precies nee tegen zoiets als een diepe slaap? Juist ja…

2. Seks is beter dan koffie!

Een reden om de wekker eens te zetten VOOR dat de kinderen wakker worden; een potje worstelen voordat jullie drukke dag begint.

Onderzoek heeft uitgewezen dat stellen die de dag op deze manier beginnen niet alleen meer energie hebben, maar ook nog eens een betere weerstand. Dahaggg griepprik!

3. Van seks val je af

Oké… om echt resultaten te boeken, moet je wel terug naar de zogenaamde ‘konijnenjaren. Maar goed… het is nog altijd veel leuker dan de sportschool! En van die bak Ben & Jerry’s kom je toch alleen maar aan…

4. Seks is goed voor je zelfvertrouwen

En fair enough… welke moeder heeft geen last van wat kleine problemen op dat gebied? Het is hoe dan ook fijn om te weten dat je er, ondanks de nieuw verworven ‘mom-bod’, nog altijd mag wezen.

5. Seks is leuk

Vergelijk het maar met Disneyland! En wie zegt er nee tegen Disney…? Mijn punt precies.

6. Seks als je kinderen hebt hoeft geen obstakel te zijn…

Je moet alleen wat meer beroep doen op hetgeen wat jouw creatieve brein heet. Oké, het is een uitdaging, dat is waar. Maar maakt dat het net niet een klein beetje spannender?

7. Seks is goed voor je relatie

Ik denk dat dit puntje weinig uitleg nodig heeft maar goed: Seks is een gezond onderdeel van een functionerend huwelijk of partnerschap. En nee… hier hoef je niet elke dag voor tussen de lakens te duiken maar diverse onderzoeken hebben inmiddels voldoende uitgewezen dat regelmatig van bil gaan een positief effect heeft op zelfs de zwaar ingedutte relaties.

8. Hoofdpijn…

… is geen excuus! Want wist je dat seks een natuurlijk, pijnstillend stofje in de hersenen vrij laat komen die vooral de ‘geveinsde’ pijntjes als sneeuw voor de zon laat verdwijnen?

9. Seks is het medicijn tegen stress

Ha! En laat een moeder nou net wel eens last hebben van alle typische mamazorgen. Even ontladen tussen de lakens is hier dus DE oplossing tegen.

10. Sterke bekkenbodemspieren

Geen onaangename bijkomstigheid nadat deze na een bevalling niet bepaald meer de oude zijn geworden. Zeg maar gedag tegen Tena Ladie en ongewenst urinegedruppel.

En dan rest mij nog te vertellen dat mannen écht een stapje harder voor jou lopen als ze een goede beurt hebben gehad de avond ervoor…

Ps. Vergeet niet een leuk setje aan te trekken; dat doet wonderen (ook voor jezelf!)

Redenen om ja te zeggen tegen seks

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 4 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 4 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen