Waar ben je naar opzoek?

DIY: Tijd voor masturbatie!

5 minuten lezen denise Denise Meijer
DIY: Tijd voor masturbatie!

Geloof het of niet: ook moeders genieten van seks en alles wat erbij komt kijken. Tenslotte zijn we nog altijd vrouwen en ook vrouwen hebben zo hun behoeften. Ook op seksueel gebied. Oké, het is ook waar dat je lichaam na een bevalling veranderd. Om over de hormoonhuishouding nog niet te spreken. En het kan dan inderdaad wat moeite kosten om het ‘vlammetje’ weer aangewakkerd te krijgen.

Op zijn verjaardag

Ondanks ‘de moeite’ is het een misvatting dat je je ‘driften’ gedag kan zeggen op het moment dat je kinderen hebt en dat seks iets hoort te zijn voor op speciale gelegenheden, of op zijn hoogst één keer per maand en dan vooral om je partner een pleziertje te doen.

Misschien heb ik persoonlijk ook wel een beetje geluk gehad. Want zelfs tijdens de zwangerschappen zat ik niet stil. Om het zo te stellen. De frequentie werd wel wat minder, omdat daadwerkelijke gemeenschap met pijnlijke bekken iets teveel van het goede bleek te zijn; maar de ‘wil’ was er. De ‘wil’ is er. Zelfs op momenten dat mijn partner liever semi-comateus op de bank ligt.

Lees ook: 5 tips voor in de slaapkamer

En wat doe je dan? Laat je zo een zeldzaam moment dat je beide handen vrij hebt aan je voorbij gaan? Of is het misschien tijd voor een eeuwenoud verschijnsel om de hysterie de kop in te drukken. Handenarbeid. Om het een ietwat dagelijkse term te geven.

Elke man doet het!

Geloof het of niet, maar masturbatie onder de vrouwen lijkt zelfs anno 2016 nog een taboe te zijn. Van onze partners vinden we het bijna vanzelfsprekend. “Dat doen mannen nou eenmaal”, of: “Elke man doet het”, hoor ik vaak. En weet je? Dat is prima, maar wij vrouwen dan? We doen er in ieder geval flink giechelig over. Alsof het iets is, waarvoor we ons toch een beetje voor moeten schamen. Zeker als je eenmaal moeder bent geworden.

Dan hoor je namelijk je sex drive aan de wilgen te hangen en je enkel bezig te houden met het moederschap en het huishouden, niet waar? Bullshit!

Ik kan zelfs meerdere reden verzinnen waarom masturbatie, VOORAL voor moeders, een super goed idee is.

Lees ook: 10x vanavond geen seks!

1. Een voorspelbare: het is gezond!
Dit was het toen je een zelf-ontdekkende tiener was en dat is het nu. Of dacht je dat als je moeder was geworden je plotseling blind zou worden als je de hand aan jezelf zou slaan?
Nee, ‘je lippen stiften’ is net zoals seks onwijs goed voor je lichaam. En het is ook nog eens veel leuker dan de reguliere cardio-oefeningen in de sportschool. Niet te vergeten; veel goedkoper!

2. Het werkt ontspannend
Seks is een super manier om wat stoom af te blazen. Of je dit nu met een partner, of zonder partner besluit te doen. EN waarschijnlijk iets makkelijk in te plannen dan een massage.

3. Je leert je lichaam kennen
Zoals ik al zei. Na een zwangerschap/ bevalling is je lichaam heel anders dan je gewend bent. Het kan ook gebeuren dat je niet meer zal reageren, zoals je gewend bent op bepaalde prikkels. Zo kunnen je borsten ineens gevoeliger blijken te zijn, of kan je bepaalde dingen die je voorheen lekker vond plotseling als onaangenaam ervaren. Een super manier om al deze ‘nieuwe foefjes’ uit te proberen om te bepalen wat je prettig vindt? Dat doe je door de ‘poes zo nu en dan eten te geven’. Logisch!

4. Je wordt er vrolijk van
Tijdens seks, of terwijl je bezig bent met DIY-en, maakt je lichaam endorfine, dopamine, en oxytocine aan.
Endorfine kennen we wel, want dit stofje maken je hersenen bijvoorbeeld ook aan als je gaat hardlopen, of tijdens het eten van een lekker reepje Tony Chocolonely. Neem deze drie stofjes bij elkaar een je krijgt te maken met een natuurlijke ‘high’. Veel leuker dan hardlopen en je wordt er niet dik van.

5. Masturbatie werkt tegen menstruatiepijn
Menstruatiepijn is eigenlijk niets anders dan de pijn die krijgt van je samentrekkende baarmoeder die hard haar best aan het doen is om het overtollige baarmoederslijmvlies er (op een bloederige manier) uit te krijgen.
Als het ware geef je, door te ‘climaxen’ je baarmoeder een extra zetje om de ‘troep’ er uit te werken. Aangezien een orgasme er ook voor zorgt dat je baarmoeder op een prettige wijze samentrekt. Je moet er alleen maar net zin in hebben als je ongesteld bent, maar wetenschappelijk gezien zijn er geen bezwaren om de hand tijdens ‘de periode’ aan jezelf te slaan.

6. Van masturberen krijg je meer zin in seks
Noem het een soort van gewenningsverschijnsel. Hoe meer seks je hebt, hoe meer zin in seks je zal krijgen. Masturberen is dus een prima manier om je seksleven een boost te geven, tijdens een periode dat het allemaal een beetje stoffig lijkt te worden.

Lees ook: 8 redenen waarom seks tijdens de zwangerschap geweldig is! 

7. Meervoudige orgasmes
Als mannen ‘klaar’ zijn, dan zijn we ook klaar en zal je het hele zaakje moeten herstarten om nog een ritje te kunnen maken.
Vrouwen. Aan de andere kant. Kunnen door blijven gaan en dat zo vaak als ze er zelf zin in hebben. Op één been kan je niet lopen, toch?

8. Je komt aan je trekken!
Ook tijdens een periode dat seks niet verstandig is. Is masturberen vaak gewoon toegestaan. Neem de periode na de bevalling, bijvoorbeeld.

9. Er zitten geen nadelen aan
Nope. Niet één. Bijna niet voor te stellen bij iets wat zo leuk en lekker kan zijn, maar toch is het zo. Masturbatie is één van de dingen waar je als vrouw zijnde onbezorgd van kan genieten. Doen dus!

10. Het is lekker… Duh!
Meer heb ik daar eigenlijk niet aan toe te voegen. Eén van de voornaamste redenen om jezelf zo nu en dan bezig te houden met foeffuiven: Het. Is. Lekker!

Dus dames en mama’s van Nederland. Meer dan genoeg redenen om wat echte ‘me-time’ in te plannen. Geniet ervan en vergeet vooral niet dat een feestje voor één. Ook een feestje is!

Bron afbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Hoi allen

  Ik begon ook een suffe moeder te worden, maar naar dit verhaal ben ik aan het werk gegaan zal ik maar zeggen.

  Naar bijna geen zin ben ik omgetoverd tot iemand die bijna dagelijks niet zonder kan.

  Pak mijn momenten voor het slapen onder de zonnebank, douche, en mijn mannetje

  Het is gezond, leuk ontspannen, valt er van af, etc. Ik zeg gewoon doen ja doen.
  Je bouwt het als het ware op….voel me ook steeds beter.

  Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen