Waar ben je naar opzoek?

Moeder zoon cadeau: persoonlijk en betekenisvol

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Moeder zoon cadeau: persoonlijk en betekenisvol

Gezocht: moeder zoon cadeau. Zoek niet langer want wij geven hier de leukste tips. Niet persé als in materialistische cadeaus maar meer cadeaus met een betekenis of een herinnering cadeau geven. Er zijn namelijk heel veel toffe moeder zoon cadeau tips. Een persoonlijk cadeau voor je zoon.

Moeder zoon cadeau: Fotoboek en bewaardoos

Met een (tijdelijke) verhuizing naar Curacao in het vooruitzicht ben ik de afgelopen maanden flink aan het opruimen geweest. Zo heb ik ook voor mijn kinderen allemaal herinneringen gemaakt die al lang op mijn lijstje stonden maar die ik nu af kan vinken. Wij als ouders vinden het namelijk steeds belangrijker dat wij investeren in het maken van herinneringen (of het geven van herinneringen) dan in materiële zaken. Voor ieder kind heb ik een geboortedoos gemaakt en deze krijgen ze mee als ze uit huis gaan. Ook heb ik een fotoboekje gemaakt met alle klassenfoto’s, pasfoto’s en schattige briefjes en kaartjes die ze naar ons geschreven hebben.

Bewaarregel

Ik bewaar niet alles van ze; ik heb 1 regel. Alles wat ik bewaar moet in twee dozen passen. Kinderen zitten er echt niet op te wachten dat ze later tig bewaardozen mee uit huis moeten slepen. Als je echt alleen de leukste spulletjes bewaard dan pakken ze zo’n doos er veel sneller bij en is het ook echt leuk om te bekijken en herinneringen op te halen.

Een herinnering cadeau geven: Origineel en onvergetelijk!

Als je denkt aan een cadeautje voor een verjaardag, Sinterklaas, Kerst of andere bijzondere gebeurtenis, dan denk je al snel aan speelgoed of een kaart met geld. Hier is natuurlijk ook helemaal niets mis mee. Maar wat ik zelf bijvoorbeeld…

  • Denise Meijer

Betekenisvolle moeder zoon cadeau tips

Is je zoon binnenkort jarig of vieren jullie een speciaal moment? Wil je geen materialistisch cadeau geven maar een betekenisvol moeder zoon cadeau? Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt!

1. Geef je zoon een bewaardoos cadeau

Voor al mijn kinderen heb ik de afgelopen maanden één baby bewaardoos gemaakt met belangrijke spulletjes uit hun eerste levensjaar. Het eerste babypakje, hun eerste schoentjes, leuke teksten, kaartjes én cadeautjes. Dit is echt een leuke moeder zoon cadeau tip.

De herinneringskisten heb ik laten personaliseren bij ByBineke. Op de dozen staan hun namen. Deze webshop verkoopt nog meer toffe dingen om herinneringen te bewaren. Zeker de moeite waard om te bekijken én om te geven. Mijn zoon (en dochters) waren er super blij mee en genoten ervan om alle spulletjes te bekijken.

2. Mijn schoolfotoboek

Weet jij ook nooit wat je met al die klassenfoto’s moet doen maar vind je het zonde om ze niet te bestellen? Ik heb er in ieder geval een zwak voor en bestel elk jaar weer die (maga dure) schoolfoto’s. Dit jaar heb ik alle schoolfoto’s uitgezocht en samen met lieve briefjes, hun eerste pasfoto’s, schoolfoto’s en klassenfoto’s in een boekje geplakt. De invulboeken heb ik hier besteld. Het was wel wat werk maar nu ik het gedaan heb ben ik blij. Ik heb hem als moeder zoon cadeau aan mijn zoon en dochters gegevens. Zij zijn er ook heel blij mee!

3. Maak een persoonlijk filmpje

Waarschijnlijk heb jij ook heel veel filmpjes op je mobiel staan. Als je een iPhone hebt dan maakt je telefoon zelf een compilatie van de leukste filmpjes op je telefoon. Dit kun je per kind selecteren. Ik stuur regelmatig zo’n filmpje door naar de mobieltje van mijn kinderen. Op de verjaardag van mijn zoon gaf ik hem als moeder zoon cadeau weer zo’n leuk filmpje ‘cadeau’. Ik vind het zelf ook altijd erg leuk om ‘vergeten filmpjes’ weer terug te zien. En wat worden ze snel groot he?

4. Ga een nachtje weg

Ik doe best vaak iets leuks met één kind. Hier ben ik ooit mee begonnen toen ze een jaar of 5 waren. Toen gingen we met elke verjaardag een avondje naar de stad en een pizza eten. Heel erg leuk! Ook ga ik wel eens een nachtje weg met mijn kinderen. Dit is weer een leuk moeder zoon cadeau én erg waardevol. Mijn man doet dit trouwens ook regelmatig met alle kinderen. De kinderen genieten hier enorm van. Wat trouwens een erg leuk nachtje weg is voor de kids is het HUP hotel.

5. Geef een ervaring cadeau

Wil je scoren met een moeder zoon cadeau? Geef dan een ‘eerste ervaring’ cadeau. Denk aan: een concert, bioscoopbezoek of een eerste voetbalwedstrijd.

6. Schrijf brieven voor later

Schrijf elk jaar een brief aan je kind. Bewaar deze brieven en geef de brieven als ze 18 jaar worden. Hoe bijzonder is het om 18 brieven van je moeder te krijgen met daarin een korte samenvatting van elk levensjaar geschreven vanuit je moeder?

7. Geef een ster cadeau

Wist jij dat je een ster kunt laten vernoemen? Vernoem een ster als moeder zoon cadeau naar je kind en geef dit cadeau.

Heb jij nog aanvullende ideeën voor een moeder zoon cadeau? Laat het ons weten, dan vullen wij deze blogpost aan!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen