Waar ben je naar opzoek?

Knutselen Valentijnsdag: leuke knutsels voor kinderen!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Knutselen Valentijnsdag: leuke knutsels voor kinderen!

Wat is nu leuker dan samen je kinderen iets in elkaar knutselen voor op Valentijnsdag? Of het nu is om aan iemand cadeau te geven, voor een vriendje of vriendinnetje van je kind of gewoon voor jezelf. Je brengt op een leuke, leerzame manier tijd door met je kinderen en kan zelf ook nog aan het freubelen slaan.

Met deze leuke knutselideeën kan jij met je kinderen voor komende Valentijnsdag de leukste dingen knutselen. Of het nu is voor papa, mama, opa, oma of iemand anders die ze heel erg lief vinden: het zijn de leukste, zelfgemaakte cadeautjes om te koesteren. Niet te vergeten dat het je kinderen ook weer even bezig houdt tijdens de corona tijd. Dit zijn een paar van leuke knutsel ideeën voor Valentijnsdag. Op Pinterest vind je nog veel meer leuke ideeën. Veel plezier!

Wat moet ik doen met Valentijnsdag voor kinderen? 5 tips!

Als je aan Valentijnsdag denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een romantisch onderonsje met de partner. Nu hoeft dit natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Steeds vaker pakken ook scholen de feestdag op en maken de kinderen iets leuks voor…

  • Denise Meijer

Wat te knutselen op Valentijnsdag?

Het principe knutselen op Valentijnsdag is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook wel fijn als je een beetje inspiratie hebt over wat je moet maken. Daar zijn wij gelukkig weer voor, want we vinden het stiekem heerlijk om op zoek te gaan naar leuke knutselwerkjes waar jullie zelf mee aan de slag kunnen. Voor wie gaan jouw kinderen knutselen deze Valentijnsdag?

Dat verdient een bloemetje!

Leuk, makkelijk en onwijs schattig om te zien. Deze Valentijnsbloemetjes. Is weer eens wat anders dan een echte bos rozen. Simpel gemaakt met wat ijsstokjes en gekleurd papier (of karton). Je kan er een lief gezichtje op tekenen zoals op het voorbeeld, maar je kan er ook voor kiezen om de bloemetjes ‘op te leuken’ met een persoonlijke boodschap. Veel leuker dan echte bloemen en superleuk om te knutselen op Valentijnsdag. Al zeg ik het zelf.

Vingerafdrukken op canvas

Niets is zo persoonlijk als een vingerafdruk, dus waarom maak je er geen heel schilderij van? Onderstaand voorbeeld maakt een geweldig leuk cadeau voor Valentijnsdag. Zo kan je vingerafdrukken gebruiken van het hele gezin om het een persoonlijk, uniek cadeau te maken. Maak het af met een leuke foto in het midden. Simpel, goedkoop en onwijs leuk om als gezin te knutselen voor Valentijnsdag. Of wat zeg ik? Om te kliederen voor Valentijnsdag. Ook wel eens leuk!

Op goede voet

Een hartje van (kinder)voetjes. Ik denk dat een paar volwassen voeten het schattigheids-gehalte van dit knutseltje een beetje wegnemen. Onwijs leuk om aan papa, mama, opa of oma te geven voor Valentijnsdag.

Voor de kleintjes

Ik vind dit toch wel heel erg goed verzonnen! Daarnaast heeft iedereen nu wel een lading wc-rollen in huis dankzij de coronacrisis. Zo kunnen ook de allerkleinsten aan de knutselen voor Valentijnsdag, door hartjes te stempelen. Simpel kan soms zo verschrikkelijk leuk zijn!

Wc rolletjes vouwen in de vorm van een hartje; ook leuk!

Met het gevouwen wc rolletje kun je ook heel leuk stempelen!

Valentijns raamdecoratie

Ik denk dat we deze knutsels nog wel kennen van de basisschool. Met wat doorzichtig (crêpe)papier en karton maak je de leukste creaties voor op het raam. Superleuk als Valentijnsdecoratie en natuurlijk een prachtige herinnering voor de jaren Valentijnsdag die jullie nog samen gaan vieren.

Koekjes bakken!

Misschien zijn het alleen mijn kinderen, maar hier thuis vinden ze het heerlijk om samen koekjes te pakken. Themakoekjes zijn nog veel beter, want dan kan er lekker gekliederd worden met glazuur en versiering. Je kan er dus voor kiezen om op Valentijnsdag niet te knutselen, maar lekker aan het bakken te slaan. Wedden dat papa onwijs blij wordt van al het lekkers op tafel?

Knutselen Valentijnsdag
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen