Waar ben je naar opzoek?

Hoe maak je slijm? Slijm maken in een paar stappen

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoe maak je slijm? Slijm maken in een paar stappen

Slijm maken is nog altijd onwijs populair. Niet zonder reden, want het is gewoon hartstikke leuk voor de kinderen om te doen. Daarnaast kunnen ze zelf van alles aan het slijm toevoegen, waardoor het steeds meer op knutselen lijkt. Maar hoe maak je slijm precies? En wat kan je doen om de ‘bende’ te beperken.

Je kan slijm op verschillende, makkelijkere manieren maken. Zo kan je het maken met lenzenvloeistof, Maizena of Borax. Voor het makkelijkste recept kan je alle spullen gewoon halen bij je plaatselijke Action. Simpel zat. Toch? Of is het nog een lastig en vooral rommelig klusje? Zelf slime maken is super leuk om te doen. Net zoals je eigen sneeuwklei maken of tie dyen. Dit was bij mijn dochter een hit.

Sneeuwklei maken met een tropisch tintje

Het is nog maar zo kort geleden dat het zomer was. Hele dagen buiten zijn en spontane barbecues in het park, heerlijk! Maar ja, aan al het goede komt een eind, en nu we zelfs de herfst al gedag zwaaien moeten we…

 • Kim Spaink

Hoe maak je slijm?

Dat het een dikke bende wordt valt gelukkig wel mee. Slijm maken is lang niet zo lastig als het lijkt. Daarnaast kan je slijm ook maken zonder al te veel troep. Hier moet je natuurlijk wel een beetje voorzorgsmaatregelen voor treffen, want je wil geen slijm op je nieuwe tapijt of in spiksplinternieuwe kleding.

Slijm maken met lenzenvloeistof

Hoe maak je slijm met lenzenvloeistof? Dit is veruit de bekendste manier van slijm maken. De reden hiervoor is simpel: je kan alle benodigde producten namelijk gemakkelijk vinden in bij de drogisterij, supermarkt of Action. Wat heb je nodig en hoe maak je op deze manier slime?

Lees verder onder de afbeelding!

Hoe maak je slijm?

Benodigdheden slijm maken

Wat moet je doen?

 • Gooi het hele flesje kinderlijm leeg in een schaal of bak.
 • Meng de lijm een kleurstof. Dit geeft je slijm een leuk kleurtje. Je kan er eventueel ook glitters aan toevoegen.
 • Voeg scheerschuim toe aan het mengsel.
 • Als laatste voeg je beetje bij beetje de lenzenvloeistof toe.
 • Goed roeren!
 • Naar verloop van tijd kan je kleden. Dit kan je doen als het slijm loskomt van het schaaltje of de bak waar je mee bezig bent.

Wat kleine voorzorgsmaatregelen

Wil je slijm maken met je kinderen? Zorg dan voor een goed (plastic) tafelkleed. Op zich kan je slime zelf makkelijk uit de kleding krijgen, maar uit je tapijt of vloerbedekking wordt dit toch wat lastiger. Laat je kinderen bij voorkeur dus niet met deze ondergrond werken. Let trouwens wel op de kleurstoffen! Sommige kleurstoffen zijn iets lastiger uit de kleding te verwijderen dan de slime zelf. Wil je zeker zijn dat je nergens op morst? Maak dan gebruik van schortjes. Deze kan je online bestellen of gewoon kopen bij de Action. Zo kunnen de de kinderen zorgeloos aan de slag en kan jij zelf jij ook een beetje ontspannen.

Kant en klaar slijm kopen

Heb jij geen zin in dat gesmeer en zelf slime maken? Dan kun je natuurlijk ook kant en klaar slime kopen. Durf je het toch aan om slijm te maken maar heb je geen zin om alles los te kopen? Je kan ook pakketten kopen waarmee je kind meteen aan de slag kan en slime kan maken.

Bewaar deze blog op Pinterest ⤵️

Zo maak je slijm: makkelijk recept!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen