Waar ben je naar opzoek?

DIY: Sneeuwklei maken met een tropisch tintje

2 minuten lezen Kim Spaink
DIY: Sneeuwklei maken met een tropisch tintje

Het is nog maar zo kort geleden dat het zomer was. Hele dagen buiten zijn en spontane barbecues in het park, heerlijk! Maar ja, aan al het goede komt een eind, en nu we zelfs de herfst al gedag zwaaien moeten we er toch echt aan geloven, het wordt ook dit jaar weer winter.

Sneeuwklei maken

De winter komt eraan

Het is weer zo laat, de sneeuw en kou komen weer terug. En omdat het buiten toch te koud is om te spelen (lees: op een bankje in het park te zitten te bevriezen, terwijl de kinderen in de modderpoel die een paar maanden geleden nog bekend stond als speeltuin, aan het kliederen zijn) hebben we voorlopig genoeg tijd voor knutsels en frutsels. Laten we eerlijk zijn, kou en sneeuw zijn al erg genoeg. Dus, gewoon omdat het kan, heb ik er nu eens een tropisch tintje aan gegeven (hint; het ruikt heerlijk!).

Lees ook: DIY Frozen kinderfeestje

Maak je eigen klei

De keus van vandaag is er één waar de meeste kinderen die ik ken erg blij van worden. Zelf klei maken! Reken er niet op dat dit een soort play-doh klei wordt, daar kom ik een volgende keer nog wel op terug. Dit is een echte “sneeuwklei”. Als je hem in je handen aandrukt ziet het er uit als normale klei, maar zodra je er mee gaat spelen krijgt het toch iets meer weg van sneeuw. Het kruimelt en voelt heerlijk aan (en ach, stofzuigen kan ook als ze klaar zijn met spelen, toch?).

Aan de slag: sneeuwklei maken

De ‘normale’ klei accessoires bleven in hun doos, dochterlief vond het een goed idee om de keukenspullen er bij te halen. Dit bleek een erg goede keus te zijn, vooral het vergiet deed het erg goed. Potjes en pannetjes, bordjes en bekertjes, een goede tip!

Benodigdheden: 

  • een halve cup maizena
  • een kwart cup gedroogde kokosnoot rasp
  • 3 à 4 eetlepels (kokosnoot)haarconditioner

Sneeuwklei

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bakje en roer met een vork, totdat je merkt dat het goed gemixt is. Ga dan verder met je handen, of laat dit allemaal gewoon door de kinderen doen. That’s it!

Sneeuwklei maken

Waar is de klei gebleven?

Hoe langer er met de ‘klei’ gespeeld wordt, hoe meer hij gaat kruimelen. Na een tijd intensief spelen kan je er geen bal meer van kneden. Op dat moment kan je gewoon weer wat conditioner toevoegen en goed doorkneden en ze kunnen er weer mee aan de slag gaan.

Je kan er ook voor kiezen dit niet te doen. In dat geval heb je een kamer vol ‘sneeuw’, maar waarschijnlijk ook een kind in de zevende hemel. En ach, als je je ogen dicht doet en die heerlijke kokosgeur ruikt, waan je je toch op een tropisch strand. De rest kan wel wachten!

P.S. Voor een minder kruimelige (en minder geurige) variant zou je ook de kokosrasp achterwege kunnen laten. Gebruik dan ook iets minder conditioner, ongeveer 2 à 3 eetlepels. The choice is yours, zoals ze zeggen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 3 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

  • 1 maand geleden
  • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

  • 1 maand geleden
  • 2 minuten lezen