Waar ben je naar opzoek?

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

4 minuten lezen Wijkie.nl Wijkie.nl
Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

Kinderen dompelen zich maar al te graag onder in de magische sprookjeswereld. Uiteraard hoort daar een verkleedpartijtje bij met prinsessenjurken en prinsen outfits. Er komt gegarandeerd een leeftijd dat jouw kind precies weet wat het thema moet worden van zijn of haar volgende kinderfeestje: prinsessen. In deze blog vind je ideetjes voor een geweldig prinsessen kinderfeestje, inclusief prinsen!  

Uitnodiging van prinsessen kinderfeestje

Het Het enthousiasme van een kinderfeestje start altijd met de uitnodiging. Natuurlijk moet dit in het thema zijn van prinsessen. Een gouden kroon past daar perfect bij, want iedere prinses is op zoek naar die ene prins. Je kunt ervoor kiezen om zelf kroontjes te printen of te knutselen. Glimmend en goud papier met een redelijke dikte is daarvoor erg geschikt. Liever een makkelijkere optie? Bestel dan een aantal kartonnen kroontjes. Welke optie je ook kiest: zorg ervoor dat op de achterkant voldoende ruimte is om jouw boodschap en adresgegevens op te schrijven.  

Lees verder onder de afbeelding!

Verkleedkleren prinsen en prinsessen kinderfeestje  

De tweede stap is het in huis halen van een geschikte prinsessen of prinsen outfit voor jouw kind. Daarnaast is het erg leuk als iedereen die wordt uitgenodigd ook verkleed komt. Zij kunnen allemaal kiezen uit een prinsessen of prins outfit. Zo is er voor ieder kind een kostuum waar hij of zij zich comfortabel in voelt. Om het kinderfeestje écht af te maken tover je jouw huis om tot een sprookjeswereld. Denk aan roze ballonnen, een slinger van gouden kroontjes en een afspeellijst met sprookjesmuziek.  

Prinsessen spelletjes kinderfeestje 

Als alle prinsessen en prinsen gearriveerd zijn, kan het prinsessen kinderfeestje van start gaan. Binnen- en buitenspelletjes zijn enorm populair en zorgen ervoor dat kinderen bewegen én tegelijkertijd plezier maken. Wij zetten daarom de leukste prinsessen spelletjes hieronder op een rijtje. Een prinsessen of prinsen diploma is een leuke toevoeging om kinderen als herinnering mee naar huis te geven, waarop verdiende punten tijdens een spel staan beschreven. 

Thematisch kinderfeestje Piraten: 6 tips + draaiboek

Een thematisch kinderfeestje organiseren moeilijk? Hoef niet! Mijn zoontje werd begin deze maand al weer 5 jaar. Natuurlijk hebben we dat met de familie groots gevierd. Maar dit jaar bleef het daar niet bij. Sinds vorig schooljaar gaat hij naar…

 • Love2BeMama

De Kikkerkoning

Iedereen is opgegroeid met het sprookje van de kikker en de prinses. Door een vloek van een heks is een heldhaftige prins in een kikker veranderd. Enkel een prinses kan met een kus deze vloek verbreken. Bij dit spel heb je een stuk karton nodig met daarop een afbeelding van een kikker. De eenvoudigste manier is om deze sprookjesachtige kikker te printen. Vervolgens krijgt ieder kind één poging om geblinddoekt de lippen van de kikker aan te raken met een rode stift. Wil je het sprookje écht beleven? Dan kan het spel ook gespeeld worden met rode lippenstift. 

Benodigdheden:

 • Kartonnen vel met een kikker
 • Rode stift of rode lippenstift
 • Thee (blinddoek) 

De gouden kroon

Een prinsessen kinderfeestje zonder dat er wordt gedanst, is geen geslaagd feest. Bij dit spel proberen alle kinderen indruk te maken op ‘die ene prins’. Deze prins is op zoek naar de prinses of prins met een kroon. Aan het begin van het spel ontvangt één kind een gouden kroon. Dit kan een opblaasbare of kartonnen kroon zijn. De sprookjesachtige muziek wordt gestart en de kinderen dansen in het rond. Zij geven de kroon telkens door aan een andere speler. Als de muziek stopt, is de speler die op dat moment de kroon heeft af. Het spel gaat zo door tot er één speler over is. Hij of zij heeft het hart van de prins veroverd!

Benodigdheden:

 • Afspeellijst met prinsessen- of sprookjesmuziek
 • Gouden kroon

Lees verder onder de afbeelding!

Prinsessen kinderfeestje kroon

Prins op het witte paard

Iedere prinses is op zoek naar de prins op het witte paard. Bij dit spel gaan de kinderen een parcours afleggen op een stokpaard. Hiervoor worden de spelers opgedeeld in twee teams. Het is daarbij van belang dat er twee precies dezelfde parcours naast elkaar worden klaargelegd. De twee teams gaan ieder in een rij staan. Bij het startsein start de voorste speler en legt het parcours af. Als deze speler weer terug is bij de startlijn, wordt het stokpaard doorgegeven aan de volgende speler. Het team dat als eerste het parcours heeft afgelegd, is de winnaar van het spel tijdens het prinsessen kinderfeestje.

 Benodigdheden:

Het glazen muiltje

De bloedschone prinses Assepoester staat natuurlijk bekend om het glazen muiltje. Bij dit spel gaan de kinderen op zoek naar het verloren muiltje. Je hebt hiervoor enkel een hakschoen nodig uit jouw kledingkast. Alle kinderen verzamelen zich op één plek, terwijl jij dit ‘glazen muiltje’ verstopt op een plek. Na het geven van het startsein mogen de kinderen op zoek naar de hak van Assepoester. Welke prinses of prins vindt als eerste het muiltje bij het prinsessen kinderfeestje?

 Benodigdheden:

 • Muiltje / Hakschoen 

Prinsessen kinderfeestje: een blijvende herinnering 

Als alle spelletjes zijn gespeeld, is het tijd om even uit te rusten met een heerlijk avondmaal. Na al dat bewegen zullen de kinderen daar zeker van smullen. Een blijvende herinnering wordt tot slot vastgelegd door een groepsfoto te maken met alle kinderen in hun prachtige outfits. Het prinsessen kinderfeestje is alweer afgelopen en de kinderen worden opgehaald. Jouw kind heeft zeker een sprookjesachtige verjaardag gehad! 

Lees verder onder de afbeelding!

Prinsessen kinderfeestje verkleden

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Wijkie.nl

Samen buitenspelen? Kom we gaan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen