Waar ben je naar opzoek?

Het is vies binnen schoenen te dragen

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Het is vies binnen schoenen te dragen

Ik ben een pietlut met binnen schoenen dragen. Het zorgt niet alleen voor meer schoonmaakwerk maar ik vind het ook heel erg vies. Andere mensen delen die mening niet met mij en vinden het vaak onzin om binnen geen schoenen te dragen. Je veegt toch je voeten? Uit een recent onderzoek blijkt dat het wel degelijk héél erg vies is. Hoe vies het echt is lees je hier en ik weet zeker dat jij daarna binnen ook geen schoenen meer draagt.

421.000 bacteriekiemen onder je schoenen

Microbioloog en hoogleraar Charles Gerba van de Universiteit van Arizona heeft onderzocht of het vies is binnen schoenen te dragen. Hij liet tien deelnemers van het onderzoek, twee weken rondlopen op nieuwe schoenen. Daarna heeft hij de schoenzolen onderzocht en hij vond 421.000 bacteriekiemen onder de schoenzolen. Bacteriekiemen waaronder ook de darmbacterie E.coli (de poepbacterie). Het bleek dat in meer dan 90 procent van de gevallen de bacteriën van de schoenen, overgedragen wordt op de schone vloer thuis.

Darminfecties

Een andere Amerikaanse onderzoeker, Kevin Garey van de Universiteit van Houston, waarschuwde in 2017 al voor de gevaren van de Clostridium difficile. Dit is een bacterie die diaree en darminfecties kan veroorzaken. Deze bacterie zat op meer dan een kwart van de door hem onderzochte schoenzolen.

Als jij in contact komt met deze bacteriën dan kun je daar diaree, luchtweginfecties en urineweginfecties door oplopen. De conclusie is dat, schoenen die je buiten draagt, je beter binnen uit kan trekken. Je brengt namelijk heel veel bacteriën naar binnen waar je behoorlijk ziek van kan worden.

Ik ben die moeder met opruimwoede

We zaten met zijn allen aan tafel, waren gezellig aan het kletsen en uit het niets zei mijn zoon van 10: “Mam, ik zou willen dat jij niet alles zo perfect wil. Niet elke dag stofzuigen en je niet altijd…

  • Melissa Bergsma

Koolteer stofdeeltjes

Maar dit is nog niet alles. Niet alleen de bacteriën die je op deze manier binnen brengt, zorgen voor gezondheidsproblemen. Een wetenschappelijk onderzoek van Baylor Universiteit wees uit dat gifstoffen van geasfalteerde wegen die met koolteer zijn afgedekt, de kans op kanker kunnen vergroten. De gifstoffen kunnen als stofdeeltjes onder je schoenen blijven plakken. En ook dit breng je binnen door binnen schoenen te dragen. Net zoals Kerstbomen; met het in huis halen van een echte Kerstboom haal je veel ongedierte naar binnen. Iel!

Doe maar gewoon uit!

Over het algemeen kan ons immuunsysteem de bacteriën prima aan, maar vies is het wel! Je haalt gewoon een hoop bacteriën binnen die daar niet thuis horen. Doe je schoenen maar lekker uit. Ik kan je zeggen: scheelt ook een hoop in schoonmaken. Je huis blijft gewoon schoner.

Bron: de Volkskrant | Photo by Kam Pratt from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen