Waar ben je naar opzoek?

Let op: Vals ‘AliExpress-geld’ in omloop

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Let op: Vals ‘AliExpress-geld’ in omloop

We kennen allemaal wel het Chinese bedrijf AliExpress. Wie besteld daar nou niet regelmatig wat? Ze kunnen alles (na) maken en voor een klein prijsjes zijn er de leukste dingen te koop. Dat China een land is waar alles mogelijk is, wordt wel weer duidelijk door het bericht dat je via AliExpress nu ook vals geld kan bestellen. Voor een klein bedrag kan je euro briefjes bij je thuis laten bezorgen.

Vals geld makkelijk bestellen

Heb jij kinderen die op AliExpress zelf al bestellingen plaatsen? Laat dit dan een waarschuwing zijn. In een supermarkt in Emmeloord is de afgelopen dagen al meerdere keren geprobeerd om met valse briefjes van tien euro te betalen. De biljetten zijn niet van echt te onderscheiden. Je moet er echt op gaan letten wil zien dat het nep-geld is. Op de achterkant staat namelijk in hele kleine letters ‘copy’. Het geld is al voor een paar dollar te koop op de Chinese online marktplaats AliExpress.

De do’s en don’ts van AliExpress

Een tijdje geleden deden we een oproep voor tips om te bestellen via AliExpress. Jullie overlaadden ons met tips! Er kwamen ook een paar kritische noten binnen, die we zeker niet onder het tapijt willen schuiven. Daarom hebben we de do’s en don’ts op…

  • Love2BeMama

Het lijkt misschien ‘grappig’ om vals geld te bestellen op zo’n makkelijke manier, maar het is verboden en strafbaar. Als je betrapt wordt met vals geld, wordt diegene opgepakt. Aldus politiewoordvoerder Ed Kraszewski in de Stentor. Ook als je onbewust betaald is het strafbaar, maar is je straf lager. Als je vals geld uitgeeft waarvan je weet dat het vals is (bewust) dan is dat oplichting. Helemaal niet zo grappig dus als het lijkt!

Het valse geld van AliExpress ziet er zo uit:

Bron: De Stentor | Photo by Tranmautritam from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen