Waar ben je naar opzoek?

Review TIMIO interactieve audio- en muziekspeler voor kinderen

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Review TIMIO interactieve audio- en muziekspeler voor kinderen

Love2BeMama test voor jou de leukste producten. Zijn wij enthousiast? Dan krijgen ze het Love2BeMama keurmerk! Sinds kort is er een nieuw product op de markt die twee bloggers van Love2BeMama hebben getest: de TIMIO interactieve audio- en muziekspeler voor kinderen zonder beeldscherm. De TIMIO stimuleert de fantasie en vergroot de woordenschat van kinderen én het is mogelijk om in vijf andere talen dierensoorten te leren. Nieuwsgierig? Lees de review TIMIO en vergeet niet mee te doen met de winactie!

Review TIMIO

Bloggers Saskia en Elviera hebben de TIMIO audio- en muziekspeler voor kinderen mogen testen. Allebei hadden ze er nog niet van gehoord. Dat kan ook kloppen want de TIMIO is een nieuw product! Ze hadden de eer om hem als een van de éérste uit te proberen. Je leest hier de korte reviews van Saskia en Elviera.

Wat vindt blogger saskia van timio?

De eerste reactie van mijn vierjarige zoon was: “Wauw, wat een cool ding! Daar kun je allemaal van die dingen in stoppen. Lekker duidelijk he? 😉” De ‘dingen’ waar hij op doelde zijn de 20 plastics discs die met de TIMIO worden meegeleverd. Elke disc heeft een ander educatief thema, zoals letters, cijfers, dieren, voertuigen, groente, fruit en lichaamsdelen. Op elke disc zijn 12 afbeeldingen in het betreffende thema te vinden. Het uiterlijk is erg aansprekend met zachte kleuren en mooie illustraties. Ook aan de entertainment is gedacht. Zo zijn er discs met kerstliedjes (een van mijn zoons favorieten), verhaaltjes voor het slapen gaan, sprookjes en kinderliedjes. Voor de allerkleinsten is er ook een disc met lieve lullabies, prettige, zoete muziek waarbij je baby heerlijk in slaap kan vallen.

Kidsproof muziekspeler

De hendel aan de speler maakt dat het voor kleine kinderhandjes makkelijk vast te pakken is. De radiospeler ging bij ons dan ook het hele huis door. Naar bed voor een verhaaltje, naar de badkamer voor liedjes tijdens het badderen en op de keukentafel voor een sprookjesluistersessie.

Een van de voordelen van de TIMIO is dat hij voor kinderen van diverse leeftijden erg boeiend is. Zoals gezegd begint het met de babymuziek, maar als je baby wat later woordjes leert praten, bieden de discs veel mogelijkheden om de woordjes te leren kennen en eindeloos te herhalen. Goed voor de woordenschat!

Chinees leren

Nu wij de TIMIO muziekspeler een tijdje in gebruik hebben, schat ik in dat deze voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar de meeste functionaliteiten kent op het gebied van de woordenschat. Ook de liedjes en verhaaltjes zijn erg leuk voor deze doelgroep. Voor kinderen van 3 jaar en ouder zijn vooral de discs met verhaaltjes, sprookjes en alfabet erg leuk. Mijn zoon kende de letters en cijfers al op jonge leeftijd, maar ook hij heeft nog genoeg aan het aanbod op de discs. Hij is erg geïnteresseerd in talen en de TIMIO kan ontzettend eenvoudig worden overgezet naar 6 verschillende talen. Naast Nederlands heeft het apparaat ook Engels-, Spaans-, Frans-, Duits- en Chineessprekende stemmen.

Kleurrijk en degelijk

De TIMIO is echt een hartstikke leuk en innovatief apparaat dat de regie in handen van het kind legt. Super makkelijk te bedienen, aansprekende kleurtjes en erg degelijk qua materiaal. We vinden het gaaf om hem in huis te hebben en gaan er nog lang van genieten. Mijn kleine 5-maandertje zal hier in de toekomst ook nog veel plezier mee beleven!

Ik denk zelfs dat er nog wat kansen liggen voor TIMIO om het product zelfs langer aansprekend te houden voor nóg oudere kinderen. Als er een uitbreidingsset op de markt zou komen met nieuwe discs, zou ik die zeker aanschaffen.

Wat vindt blogger Elviera van TIMIO?

Toen wij de TIMIO binnenkregen viel het mij op dat hij er vrij ‘’simpel’’ uitzag. Mijn dochter speelt, zoals waarschijnlijk vele kinderen, heel enthousiast met nieuw speelgoed om er vervolgens na een paar weken nauwelijks meer naar om te kijken. Dus ik was er bang voor dat zij ook op de TIMIO snel uitgekeken zou zijn. Dat de buitenkant er eenvoudig uit ziet zegt niks over de inhoud. Het verbaasde mij dan ook enorm hoeveel mogelijkheden er op de TIMIO zitten.

Vele mogelijkheden

De discs die meegeleverd worden hebben vele mogelijkheden met elk een eigen inhoud. Nu vind ik het altijd wel fijn als speelgoed tegelijkertijd ook leerzaam is, maar voor mij is dat geen must. 

De discs variëren qua niveau enorm veel, wat het leuk maakt voor verschillende leeftijden. Zo zitten en bepaalde discs bij die voor mijn dochter van 3 in het Nederlands al te makkelijk waren, bijvoorbeeld wijs een bepaald lichaamsdeel aan op het plaatje, maar die in een andere taal voor haar dus weer heel leerzaam zijn. Dat maakt dat je kind er niet op uitgekeken raakt.

Sprookjes luisteren

Mijn dochter vindt vooral de verhaaltjes en sprookjes die verteld worden erg interessant. Ook zitten er veel herkenbare liedjes op die zij erg leuk vindt. Onze tweeling van 15 maanden stonden hier ook regelmatig op te swingen, maar ik zou het product zeker pas aanschaffen als je kind 3+ is.

Met opbergzakje

Voor de discs wordt er een katoenen zakje meegeleverd. Hierdoor kun je ze bij elkaar houden. Dit vind ik persoonlijk erg fijn want ik heb veel speelgoed waarvan ik verschillende onderdelen kwijt ben geraakt. Wat ik ook erg fijn vond aan de TIMIO was de volumeknop. Met 3 kleine kinderen heb ik genoeg herrie om me heen dus ik vind het altijd wel erg fijn als het volume van speelgoed zo zacht mogelijk kan. Bij de TIMIO hebben ze hier over nagedacht. Het volume kan op 3 verschillende standen, laag, gemiddeld en hoog. Ook zit er een aansluiting op voor een koptelefoon. 

Al met al is de TIMIO een leuke en leerzame muziekspeler voor kinderen.

Deze blogpost bevat gekregen producten en affiliatielinks.
Alles over ons advertentiebeleid vind je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
 • Koen zei

  Als vader van 2 geweldige dochters (die denken erg muzikaal te zijn) ben ik absoluut voorstander van het ontdekken van nieuwe interactieve materialen.
  Positief; geen scherm, veel verschillende mogelijkheden, en ziet er degelijk uit!

 • Speelotheek zei

  Op de valreep nog een kansje wagen voor de Speelotheek 🍀 succes allemaal!

 • Kim zei

  De Timio Educatieve Audio en Muziekspeler lijkt me heel leuk voor mijn twee dochtertjes. Mijn oudste dochter heeft TOS (taalontwikkelingstoornis) en heeft moeite met het focussen op het (voor)lezen van boekjes. Misschien is dit wel een uitkomst voor haar. En muziek zijn beide meisjes dol op, kunnen ze samen dansen 🙂 Ik ben heel benieuwd!

 • Nancy zei

  Leuk artikel en ik zou de Timio graag winnen voor onze jongste van ruim 2. Praten is bij hem nog lastig en dit product lijkt mij heel fijn om spelenderwijs woordjes te “leren”. Daarnaast houdt hij van wel muziekjes en verhaaltjes, dus een mooi alternatief voor een iPad of telefoon.

 • Nathalie zei

  Wat een leuk alternatief om mee te gaan met deze tijd zonder dat het schermtijd is. Dit lijkt me dan ook super voor mijn kids van 1,5 en 4. Ik vind het belangrijk dat ze zich terug kunnen trekken om te ontspannen en er toch iets van te leren. Mijn oudste is hsp en heeft dat ook echt nodig zonder nog meer prikkels van een scherm. 👍 dus ook ik doe graag mee.

 • Gerdy zei

  De Timio zou super zijn voor onze twee kindjes van 3 en 5.Thuis om zich even af te sluiten van de rest, heerlijk te dansen maar ook in de auto voor de lange ritten naar beide opa en oma’s

 • Kirsten zei

  Ik denk dat mijn jongste het nog wel interessant zou vinden om Chinees te leren. Maar ik wil m vooral winnen voor mijn kleuterklas! We hebben nog een luisterboek in te richten en daar komt deze geweldige set goed van pas!

 • Kim zei

  Super gaaf! Ik waag graag een gokje voor mijn zoontje van ruim 2 jaar. Hij is erg geïnteresseerd in alles wat met muziek te maken heeft en telefoons/iPads. Met de TIMIO kan hij denk ik nog veel dingen ontdekken en leren en voelt voor mama een stuk verantwoorder dan hem op de iPad laten 😃

  • Leonie zei

   Wat leuk zeg. Voor mijn oudste met TOS heel waardevol. Voor de andere 2 natuurlijk ook heel leerzaam.

 • Britt zei

  Ik zou deze graag winnen voor mijn vier kleine lawaaimakertjes. Ik vind het ontwikkelen van muziek/geluidjes en zo zeer belangrijk. Ik merk zelf hoe muziek een uitlaatklep kan zijn, hoe het maken van geluid verlichting en ontspanning kan geven. Ik gun het m’n kindjes die het echt niet altijd makkelijk hebben!

 • Alyt van der Heide zei

  Yes wat een geweldig nieuw speelgoed voor mijn gastkindjes .
  Probeer mijn gastkindjes in alle rust op te vangen en ze divers (houten) speelgoed aan te bieden. Ook muziek hoort daarbij. Doe graag voor ze mee, want muziek maakt ze blij!.
  Zou prachtig staan op de speeltafel.
  Fijn dat het volume in drie standen kan, er een koptelefoon kan worden aangesloten en dat je kunt wisselen van activiteiten.
  Volg Timio zowel op Facebook als op Instagram.

 • Madelijn Welling zei

  Hier 2 super muzikale kinderen die het geweldig zouden vinden!! Onze zoon is gek van sprookjes en onze dochter van 1,5 is gek van alles waar maar muziek in zit.

 • Monique Jacobs zei

  Ik zou hem heel graag winnen voor mijn dochtertje Liz!!
  🍀🍀

 • Jikke zei

  Ideaal voor onze 3 jongste kinderen lijkt mij! Allemaal gek op muziek, zingen , leren en apparaten met knopjes… dus de perfecte combinatie is de timio daarin. Helemaal omdat elk kind op eigen niveau kan ontdekken zo zou onze dochter van 8 naast Spaans een andere taal leren en kunnen haar broertjes van 1&3 jaar oud liedjes zingen

  • Angela Ruigrok zei

   Dat ziet er uit als een superleuk en handig ding, de TIMIO! Mijn zoontje Luuk wordt 3 maart 2 jaar en is gek op muziek en verhaaltjes en ook woordjes leren vind hij leuk!! De TIMIO lijkt me daarom een fantastisch ding voor hem!

 • Jeltje zei

  Super leuk voor mijn leergierige ballarina die bezig is met het leren van Franse woorden. Opa en oma hebben een huis in Frankrijk en Lynn gaat erg graag met hen mee.

 • Els zei

  Wat een superleuke actie.
  Zou het heel graag willen winnen voor mijn kleinzoon van 2 die letters en woordjes van de logopedist moet oefenen, en het hem maar niet lukt om de concentratie erbij te houden omdat het saai is om tegen je vinger te moeten blazen om te oefenen.
  Dit speeltje zou hem kunnen helpen om zijn letters op een leuke mannier te kunnen oefenen

 • Floor Verseveldt zei

  Wat een leuke actie! Ik had hier nog nooit van gehoord maar ik werd gelijk enthousiast na het lezen van je artikel. Ik heb 2 jongens van 4 en bijna 2 die erg veel verschillen. De jongste houdt van muziek en dansen en de oudste houdt juist van verhalen luisteren en rust. Ook ben ik zwanger en verwachten wij over 3 maanden een dochter dus ik ben ook erg benieuwd naar de rustige (slaap) liedjes.

  Ik maak hier graag kans op.

 • Christianne zei

  Wauw, wat een tof ding. Ik denk dat mijn zoontje van 4 hier heel blij van wordt. Wat mij vooral aanspreekt is dat het geen beeldscherm heeft😉. Ik zou er graag een winnen!

 • Susanne zei

  Superleuk! Dit wil ik graag winnen voor onze peuterdochter ze luistert graag muziekjes met haar grote broer maar moet dan elke keer wachten tot hij uit school is. Nu kan ze lekker zelf muziekjes en verhaaltjes luisteren 💿

 • Syl zei

  Wauw zo leuk voor onze kindjes die ontzettend van muziek en geluidjes houden en ook fijn het heeft geen beeldschermpje 🙈 we doen graag mee 😍😊🤞

 • Jacoline zei

  Wauw, ons zoontje wordt 2 jaar op 23 februari. Mijn hoofd draait al een tijdje overuren: ‘wat zullen we hem eens geven?’ Met een oudere broer is er al veel in huis (loopfiets, auto’s, Duplo). Hij zegt ook nog maar erg weinig. Hoe gaaf is dit speelgoed dan (voor zijn woordenschat).. leuk en leerzaam tegelijk!

 • Bianca zei

  Ik maak graag een kans voor onze tweeling van 2,5 jaar en onze dochter. De tweeling kunnen spelenderwijs leren en wanneer zij een middagdutje doen, kan dochterlief luisteren naar zo’n luisterboek. Veel beter dan tv en misschien nog wel rustgevender

  • Jeffrey van der Poel zei

   Mijn zoon is gek op muziek en verhaaltjes luisteren. Elk weekend wil die disco bij zijn grote broer op de kamer. Zou leuk zijn als hij zelf ook muziek kan luisteren. Ook wordt hij bijna 2 jaar, een gaaf cadeau 😊

 • Wendy zei

  Wow, precies waar ik naar opzoek ben voor mijn tweelingdochters van 3! Dit lijkt mij een erg mooi, handig en leerzaam apparaat voor thuis, in de auto & vliegtuig. Ze zullen er ontzettend blij mee zijn!

 • elisabeth maria martina zei

  voor een jarige job is dit kado natuurlijk helemaal top, mijn kleinzoon maakt hier dolgraag kans op, verras hem maar met dit mooie exemplaar , hij gaat vast helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat #duimenmaar

 • Desiree M. zei

  Zou gewelidig zijn voor mijn dochtertje herhaling is voor haar super belangerijk om haar ontwikkeling te stimuleren. Zou dit graag met haar samen willen doen.

  • Marijke zei

   Dit is nou precies speelgoed wat mijn dochters enorm leuk zouden vinden! Ze vinden het leuk om dingen te leren en dansen doen ze echt heel graag. En aangezien (vooral de jongste) nu in haar “zelluf doen” fase zit. Is het top dat ze hem zelf kunnen bedienen.

   • Sarina van den kerckhoff zei

    Leuke actie ❤️ zoontje is verzot op muziek, geluidjes en fantasie. Ideaal voor zijn 3de verjaardag en dochtertje haar 1ste verjaardag. Gaan ze beide veel plezier aan hebben 😍

  • Sylvia Slingerland zei

   De Timio lijkt me geweldig voor onze kinderen van 3 en 6 jaar. Wel geluid maar geen beeld vind ik een groot pluspunt. De fantasie van de kinderen word gestimuleerd en dat lijkt me leuk om samen met ze te ontdekken en verder te mogen ontwikkelen.

   • Evelien zei

    Wauw wat lijkt me dit een leuk voor onze zoon! Wij zijn veel aan het reizen met hem ivm ons werk. Dit speelgoed zou ontzettend hadig zijn in de auto! Beter dan al die schermpjes om hem zoet te houden. En het voordeel is dat er een koptelefoon op kan zodat wij niet altijd mee hoeven te luisteren 😉

 • Nienke zei

  Ik doe graag mee voor alle 3 mijn kinderen. Omdat we voor het werk van mijn man erg veel en lang rijden zijn we steeds weer dingen aan het zoeken om het leuk en gezellig te houden in de auto! Ik vind dit er erg leuk uitzien en denk dat ze er alle 3 plezier van kunnen hebben!

 • Anna wienen zei

  Oooh wat lijkt me dit geweldig! En super handig ook voor onderweg in de auto.. beter dan die spelletjes op de ipads

  • Micky Groot zei

   Wat een leuk en leerzaam speelgoed. Ik zou de Timio graag voor mijn leergierige dochtertje van drie willen winnen. Ze houdt van muziek, verhaaltjes en andere talen leren. Timio zal hier voor heel veel jaren plezier zorgen en deze mama zal blij zijn omdat het volume te regelen is, yes!

 • Willianne zei

  Lijkt me heel erg leuk! Mijn zoontje is bijna 4 maar door een periode van slecht horen loopt hij een beetje achter op taal en woordenschat. Daarom zou in deze graag voor hem willen winnen! En straks als zijn zusje geboren is gezellig samen mee spelen. Nu hard duimen!! Op Instagram heet ik solisme.

 • Marian B zei

  Ik ben voor mijn dochter van 3 wel nieuwsgierig naar deze interactieve muziekspeler. Ze is nieuwsgierig en houdt van zingen, dansen en verhaaltjes luisteren. Mij spreekt het leerzame aspect met de discs wel aan zoals bijv. de klok en het alfabet en woordjes in een andere taal leren. Wij zouden het graag gaan ervaren.

  • Evelien zei

   Wat super leuk om te lezen dat de Timio zo in de smaak valt bij o.a. blogger Saskia. Mijn kinderen zijn in dezelfde leeftijdscategorie en daarom zou ik graag een Timio willen winnen voor mijn kinderen. Gaan ze zo te lezen vast veel plezier aan beleven.

   • Bettine zei

    Wat een gaaf ding! En even geen fel scherm 👍🏻. Jula vindt het heerlijk om in de auto naar luisterverhaaltjes te luisteren.
    Luistervaardigheid oefenen zonder geanimeerd te worden door bewegende beelden; ik ben voor!
    En daarnaast nog genoeg interactieve mogelijkheden zo te lezen. Mooie uitvinding dit.

    Én ze is 17 februari jarig! Hopelijk een extra geluksdag voor haar 🍀 duimen maar

 • Annelies zei

  Wauw dat zou top zijn! Zitten geregeld lang in de auto. Dit zou mooi zijn als tijdverdrijf!

 • Miriam van Seters zei

  Ik zou heel graag mee willen doen voor de kinderen op ons Kinderdagcentrum! Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke of meervoudige beperking. We zijn altijd op zoek naar degelijk materiaal, wat simpel te bedienen is, en dit ziet er geweldig uit!

  • Mirjam KvtJ zei

   Dit lijkt mij een fantastisch product voor onze kleuter. Nadat hij zichzelf met de tiptoi heeft leren lezen, ben ik wel op zoek naar een nieuwe uitdaging voor hem. Helaas willen ze op school geen extra hulp en uitdaging bieden voor hem. Ik denk dat de Timio hem extra uitdaging kan bieden op een leuke manier!

 • Sabine zei

  Wow leuke actie. Doe mee voor mijn 2 jongens. Gaaf dat deze muziekspeler voor allebei leuk is. Eindelijk ns geen ruzie over iets 🙈en vooral fijn dat muziek ook zacht kan🙉. Ga hard duimen🤞🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen