Waar ben je naar opzoek?

Alcoholvrij drankje: FLUERE voor gin lovers

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Alcoholvrij drankje: FLUERE voor gin lovers

Ik vond alcoholische drankjes zonder alcohol eigenlijk altijd een beetje zoals patat onder mayonaise of koffie zonder cafeïne. Alsof je naar de McDonalds gaat voor een salade of naar een sekswerker voor een knuffel… Toch ben ik overstag gegaan op een alcoholvrij drankje en ik vertel jullie wat ik daar nou echt van vind.

alcoholvrij drankje

Maar goed: ook hier heeft de coronacrisis en de daaropvolgende zomervakantie er qua kilo’s goed ingehakt. Dus: tijd om gezonder te leven en een van de dingen hier gewoon niet zo lekker tussen hoort: Alcohol!

Met een wijntje in de zon

Er volgen echter nog wel best wel wat mooie nazomerdagen en dit zijn van die dagen dat ‘in het zonnetje zitten met een rosé in de hand’ ineens heel verleidelijk wordt. Laat ik dit nu even absoluut niet mogen. Balen zeg! Of is er toch een goed alternatief? 

FLUERE Alcoholvrij drankje voor gin lovers

Alsof mijn kleine kreet om hulp werd gehoord kreeg ik een fles FLUERE alcohol free gin toegestuurd. Een kleine toelichting: FLUERE maakt dus non-alcoholische drankjes, maar met als doel om zo je zoveel mogelijk ‘bite’ die je normaal van alcohol krijgt te laten proeven en je toch het idee te geven dat je met een lekker sapje op het terrasje zit (minus de kater van later).

Goed nieuws: door witte wijn val je af!

Met de feestdagen in het vooruitzicht breng ik het heugelijke nieuws dat je van witte wijn drinken afvalt. Je kan dus, zonder je schuldig te voelen (überhaupt waarom zou je je schuldig voelen?) aan de witte wijn. Door witte wijn…

  • Linda Bosscher

Luxe gin

De fles zelf deed me geloven dat ik per ongeluk toch een fles pure, luxe gin toegezonden had gekregen (had gekund) maar nope… Toch echt 0 procent alcohol te bespeuren. Op de label van de fles tenminste! 

Waar het ook aan ontbreekt? Calorieën! Voor 100 milliliters zijn er slechts 5 calorieën te tellen en maar één gram aan koolhydraten. Dikke plus! Want dan past dit dus zeker binnen mijn ‘dieet’. Dus tijd voor de proef op de som. Kan iemand die alcoholvrije drankjes normaal gesproken geen ene pepernoot aan vindt een beetje genieten van een (koud) glaasje FLUERE. Of mix hem zoals je zelf lekker vindt, net zoals een gin!

FLUERE is een merk dat zijn naam te danken heeft aan het gebruik van bloemen om voor een unieke, ongeëvenaarde smaakbeleving te zorgen. 

Alcoholvrij drankje

Badass

Oké ik heb het dus niet gemixt (wat dus kennelijk wel kan), maar het drankje als de badass die ik ben gewoon ‘puur’ gedronken. Natuurlijk wel met wat ijs en een suikerrandje, omdat dit gewoon zo koddig staat en er zitten toch heel weinig calorieën in. Dat vul ik dan wel weer wat aan met wat anders… 

Tintelend gevoel

De eerste stok was ik niet overtuigd. Het proefde een beetje als water, maar dit was kennelijk een kleine mindfuck van mijn smaakpapillen. De tweede slok proefde ik namelijk duidelijk de limoenaccenten die er in dit drankje te vinden zijn.

Wat er nog meer inzit? Koriander, jeneverbes en lavendel. Deze ingrediënten samen zorgen niet alleen voor een aangename, zachte smaak. Maar inderdaad ook die ‘bite’ waar ze het over hadden. Dat milde tintelende gevoel in je tong als je een drankje met alcohol drinkt. Krijg nou wat! Het is nog te drinken ook. De fles ziet er ook nog eens prachtig uit (leuk om cadeau te geven)

Conclusie

Een alcoholvrij drankje is het wat? Ik zal mijn wijntje komende (doordeweekse) nazomerdagen best wel missen, maar hee! Ik zie mezelf ook wel in de tuin met een glaasje FLUERE. Twee grote voordelen: ik word er niet dikker van en heb ook geen hoofdpijn de dag later. En dat vind ik in combinatie met deze smaak, prima genoeg!

Fluere is ideaal voor iedereen die wil genieten, maar zonder alcohol. Heerlijk om te mixen met een premium tonic.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen