Waar ben je naar opzoek?

Fijne leesboeken voor #stayhome

3 minuten lezen Malu Latumeten Malu Latumeten
Fijne leesboeken voor #stayhome

Ik lees graag en echt alles wat los en vast zit. Dikke pillen, tijdschriften, buurtkrantjes. Alles met letters erop verslind ik. Het was al vaste prik toen ik jong was; met mijn moeder naar de bieb. Voor mij één grote snoepwinkel. Later kwamen daar boekenwinkels en beurzen bij. Een vers boek voelt elke keer weer als een cadeau dat er om roept ‘uitgepakt’ te worden. Ik hou van fijne leesboeken en ik deel mijn tips met jou.

Stimuleer lezen

Lezen is niet alleen ontspannend, het heeft ook een positieve invloed op je concentratievermogen; voor het lezen van een boek moet je namelijk echt ‘even gaan zitten’. En mooi meegenomen: al die boeken vergroten niet alleen je woordenschat; het leert je ook veel op het gebied van grammatica, zinsbouw en spelling. Stimuleer het lezen van boeken dus vooral bij je kids want ‘jong geleerd is oud gedaan’!

20x leuke voorleesboeken

Bij ons hoort het er iedere avond bij; voorlezen. Mijn oudste van 3,5 jaar kan er geen genoeg van krijgen (‘Zullen we stiekem nog een verhaaltje lezen, mama?’) en de jongste van 1,5 jaar oud draaft wat met boekjes door…

  • Linda Bosscher

#stayhome fijne leesboeken

Nu we toch vele dagen thuis doorbrengen is het dé tijd om het lezen weer op te pakken. Weet je niet welk boek je moet gaan lezen? Ik ga je tips geven! Kiezen uit alle prachtige boeken die ik ooit gelezen heb is haast onmogelijk maar hieronder toch enkele van mijn favorieten:

Tip 1: De Tiende Cirkel – Jodi Picoult

Dit was het eerste boek wat ik las van deze schrijfster en het liet een diepe indruk achter. ‘Hoe ver ga je om je geliefden te beschermen?’. De rauwe pijn van de personages wordt extra benadrukt door heftige striptekeningen verspreid door het boek; een bijzondere toevoeging aan het verhaal. Dit is mijn favoriete schrijfster (die zware thema’s niet schuwt) en ál haar boeken zijn even prachtig en meeslepend.

Tip 2: IJsprinses – Camila Lackberg

Het eerste deel van de Scandinavische boekenreeks over Patrik Hedstrom en Erika Falck. Elf delen zijn er inmiddels en elk deel was weer een genot om te lezen. Spannend met plottwists waar je ‘u’ tegen zegt.

Tip 3: De Oversteek – Justin Cronin

Deel 1 van een trilogie. Laat je niet afschrikken door de 994 pagina’s die dit boek telt. Een mix van een roman met de nodige horror en (post) apocalyptische elementen. Boekverfilmingen vind ik persoonlijk altijd tegenvallen, maar toch beviel de serie ‘The Passage’ mij. Vooral Mark Paul Gosselaar die de hoofdrol speelt (en mama’s van mijn leeftijd vast nog kennen als ‘Zack’ uit ‘Saved by the bell’) speelt verrassend goed. Een tip voor wie de 994 pagina’s een té grote drempel zijn.

Leuke thuisblijftip: Gratis digitale boekenclub bol.com

De komende drie weken in thuisisolatie met je kinderen én ook nog thuiswerken in de meeste gevallen, is best een opgave. Er zijn veel bedrijven en diensten die hierop inspelen en het voor ouders én kinderen makkelijker willen maken. Om…

  • Love2BeMama

Tip 4: Woud van de dood – Sallie Bissell

Deel 1 van 4 té spannende boeken over Mary Crow, half-Cherokee & openbaar aanklager uit Atlanta, die voor een lang weekend terug keert naar haar roots, voor een trektocht in de ruige natuur van North Carolina. Je waant je bijna zélf op de Appalachian Trail, zo goed is de sfeeromschrijving. Doodeng wordt het dan ook, als blijkt dat ze wordt gevolgd…

Tip 5: En uit de bergen kwam een echo – Khaled Hosseini

Waarschijnlijk geen onbekende voor velen van jullie. Dit boek kon ik, net als ‘De Vliegeraar’ en ‘Duizend schitterende zonnen’, niet weg leggen. Zijn manier van vertellen is zo mooi; je leeft echt met de personages mee en zult tot tranen toe geroerd worden. Helaas geen foto van dit boek; was er zó enthousiast over dat ik ‘m aan een collega heb gegeven om te lezen!

Tip 6: Schuim der aarde – Roxane van Iperen

Dit boek kreeg ik van Gino voor Valentijnsdag (waar we eigenlijk ‘niet aan doen’). Uitgekozen door hem zelf. ‘Ja, ik heb zelfs de achterkant gelezen!’ zei hij. Hij leest nooit dus ik was erg benieuwd. In de categorie roman is er weinig romantiek te vinden in dit boek. Wel drie enorm heftige verhaallijnen die zich afspelen in Brazilië, die laten zien hoeveel ongelijkheid er bestaat in de wereld. Niet voor tere zieltjes, maar wát een verhaal. Soms moest ik het even weg leggen; niet alleen om de woorden even te laten bezinken maar ook om het niet in één ruk uit te lezen (omdat ik dat altijd zonde vind 😉).

Lees jij ook graag? Hoor graag wat JOUW LIEVELINGS BOEK is!

Foto door Rahul Shah via Pexels

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Malu Latumeten

Ik ben Malu, getrouwd met Gino en mama van Yael (geboren in 2012).
In mijn blogs lees je over wat mij bezig houd in mijn dagelijks leven als werkende mama met een zoontje met autisme en TOS.
Direct, open en met altijd een vleugje humor en zelfspot.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg aanbiedingen: tips ga er goedkoop op uit!

  • 16 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekend weg Nederland: Kindvriendelijke hotels

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen