Waar ben je naar opzoek?

Chemaine’s agenda: een avondoppas is goud waard!

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Chemaine’s agenda: een avondoppas is goud waard!

In deze rubriek Mama’s agenda delen we agenda’s / weekplanningen van verschillende moeders (en vaders). Jullie willen graag weten hoe andere moeders ‘de ballen hoog houden’. In deze rubriek kijk je mee in de weekplanning van andere gezinnen. Vandaag laat Chemaine zien hoe ze haar week plant. Ze maakt sowieso gebruik van een gastouder én een avondoppas. De avondoppas kan ze iedere ouder aanraden.

Wie is Chemaine en wat doet ze?

Chemaine is 30 jaar. Gék op bakken en verslaafd aan koffie. Ze is getrouwd met Daniël en samen hebben ze twee kinderen: Ties (4,5) en Okke (3) met wie ze in een nieuwbouwwoning woont in een nieuwe wijk. Ook hebben ze nog twee honden, Dino & Sem, én twee cavia’s; Ot & Sien. Chemaine is woonbegeleider op een gesloten PG en werkt 24 uur per week. Ze houdt van haar werk maar haar droom is om ooit iets voor zichzelf te gaan doen. Haar man werkt in de sales bij Gazelle.

Chemaine; we willen alles van je weten!

Om met de deur in huis te vallen: Hoe plannen jullie de (werk) week?

Ik maak gebruik van een familieplanner. Deze vul ik in zodra mijn rooster gemaakt is. Ik begin bij mijn (wisselende) diensten en daarna vul ik de (werk) week van mijn man in. Ook plan ik de schooltijden van de oudste en de gastouder van de jongste. Daarbij komen ook nog allemaal buitenschoolse activiteiten zoals zwemles.

Maak je gebruik van de kinderopvang?

Wij hebben een gastouder. En ze is de leukste!

Hoe plan je de buitenschoolse activiteiten van de kinderen?

Die regelen we zoveel mogelijk zelf. Ik probeer ze plannen op (mijn) vrije dagen, mijn man regelt vrij of ik ruil een dienst.

Hoe plan je speelafspraakjes voor de kinderen en wat zijn daarbij de regels? 

Op de dagen dat mijn oudste, na school, ook naar de gastouder gaat en de dinsdagen wanneer we zwemles hebben kan er niet gespeeld worden. De overige dagen mag er afgesproken worden. Daar ben ik makkelijk in!

Gratis weekplanner voor drukke moeders

Yah! Mijn eerste blog op Love2BeMama. Best een beetje spannend! Ik zal mij eerst eens voorstellen. Ik ben Janneke, 32 jaar, grafisch ontwerpster. Woon in Dongen, samen met mijn vriend Marc, waarmee ik al 5 jaar verloofd ben en dit…

  • Janneke Kennekens

Hoe ga je om met studiedagen/ stakingsdagen/ vakanties van school?

Dan gaan ze naar de gastouder of ik of mijn man regelt een vrije dag.

Plan je tijd voor jezelf, je relatie en je sociale contacten in? Zo ja: hoe dan en wat doe je graag?

Dat doen we zeker. We hebben nog een oppas voor in de avond. De avondoppas is GOUD waard. Dan gaan we samen uit eten, of de stad in wat drinken met vrienden.

Hoe plan je je week in in combinatie met werk en thuisverplichtingen?

Ik plan zoveel mogelijk op vrije dagen. Doordat ik 24 uur werk, ben ik regelmatig 2 of 3 dagen door de weeks vrij als ik een weekend moet werken.

Wat is jullie ochtend- en avondritueel? 

Als ik een vroege dienst heb (van 6.30 uur-14.30 uur) leg ik alles een avond van te voren klaar. De kleding en de lunch bereid ik voor. Papa kleed de kids dan aan, en zet ze af bij de gastouder. Die brengt de oudste naar school. Als ik een late dienst heb, breng ik de oudste zelf naar school, en breng ik om 12.00 uur de jongste naar de gastouder. Die haalt dan de oudste na school op. Papa haalt ze dan weer om 18.00 uur bij de gastouder op. Ik werk dan tot 23.30 uur. Als ik vrij ben, breng ik samen met de jongste de oudste naar school, en plan dan meestal een ontbijtje buiten de deur met de jongste. Samen doen we dan wat leuks. In de middag halen we zijn groter broer op en mag hij iets kiezen om te doen.

Waar loop je tegenaan als (werkende) moeder?

Dat ik soms, op de school van de oudste, dingen mis. Ook vind ik het druk om alles rond te krijgen: opvang, zwemles. De was! Die eeuwige WAS! Hoe doen die andere vrouwen dat toch?

Heb je ook hulp in de huishouding, een oppas of externe hulp? 

We hebben alleen een oppas voor in de avond, als we samen weg willen.

Hoe combineer je werk met huishouding?

Ik doe de huishouding zoveel mogelijk op mijn vrije dagen. Op we doen het op zaterdag met zijn tweeën.

Heb je tips voor andere moeders voor een goede weekplanning?

Maak een duidelijke planning, plan niet te strak. Stel bij als het ergens niet uitkomt. Stel een weekmenu samen. Ideaal! Scheelt een boel tijd met boodschappen doen en je weet al wat je gaat koken.

Heb je tips voor (werkende) moeders?

Maak het jezelf niet te moeilijk!

Tip van Love2BeMama

De leukste weekplanners (super overzichtelijk ook) vind je bij HEMA. Ze hebben een nieuwe collectie; lekker kleurrijk en genoeg ruimte om te schrijven ⤵️

Bedankt Chemaine voor het delen van je weekplanning.
Wil je ook in deze rubriek staan? Geef je op!
Als dank krijg je een leuke goodiebag.

Photo by Bich Tran from Pexels

Deze blog bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid vind je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen