Waar ben je naar opzoek?

Tip: lekker naar de Baby Spa met je baby

5 minuten lezen Saskia Schreurs Saskia Schreurs
Tip: lekker naar de Baby Spa met je baby

Bubbelen, cocoonen, masseren, slapen, relaxen, badderen, rondje sauna in mijn blote gat, wellness. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik hou ervan. Vroegah… (lees: in het pre-kinder tijdperk) kon je me regelmatig vinden in een van de vele wellness oorden die Nederland rijk is. Lekker mijn hoofd leegmaken en weer zennnnn worden, want dat effect had het zeker op mij. Helaas is deze goede gewoonte wat naar de achtergrond verdreven. Maar oh, wat lijkt het me heerlijk om weer eens gedachteloos in een warm bad rond te dobberen, lekker lui, niets moeten. Ik word al slaperig als ik er aan denk ☺

Dobber momentje voor mijn baby

Laatst werd ik door een mede-mama geattendeerd op een nieuw te openen Baby Spa bij ons in Twente. Je raadt vast hoe enthousiast ik daarvan werd. Want zeg nou zelf, als je zelf even geen dobber momentje op de agenda hebt staan in de komende periode, dan is het toch minstens zo leuk om je baby te zien genieten van zo’n zen moment? En als ons kereltje enigszins op zijn moeder lijkt, dan doe je hem daar een groot plezier mee! Helaas opent de Baby Spa in onze regio in mei haar deuren en dan is onze beer al te groot, dus ging ik op zoek naar een andere spa (want: leuk onderwerp voor een review). En geloof me, die zijn er genoeg in ons koude kikkerlandje.

Baby Spa’s zijn populair

Nog nooit van een Baby Spa gehoord? Ik eerst ook niet, maar als je ome Google vraagt, blijkt al snel dat je het bijna niet had kunnen missen. De ene na de andere Baby Spa opent de deuren. Het lijkt wel een nieuwe rage te worden. Een Baby Spa-beleving is geschikt voor de kleinsten vanaf ongeveer twee weken oud tot een maand of zes. In de spa krijgen kindjes tot 6 maanden massage en kunnen ze floaten (drijven met een soort nekring) in de speciale bubbelbaden.

Super fijn voor onrustige baby’s

Klinkt het jou als een decadente en overbodige luxe in de oren? Toch is het dat niet perse. Een bezoekje aan de Baby Spa kan onrustige baby’s kalmeren. Het geeft verlichting bij buikkrampjes, reflux en obstipatie. Na een sessie kunnen ze heerlijk en ontspannen slapen. 2 tot 3 sessies floaten kan tevens een positief effect hebben op de spierontwikkeling, zelfbewustzijn, uithoudingsvermogen en balans, om maar een paar dingen te noemen. En niet te vergeten: het is gewoon ontzettend leuk! Het water is overigens vrij van chloor en chemicaliën, wel zo handig voor het tere babyhuidje.

Aan alles is gedacht

Via Instagram kwam ik in aanraking met Born2Relax, een Baby Spa in Kampen. Daar was ik van harte welkom! De spa in kwestie is sinds het najaar gevestigd op het industrieterrein. Dat lijkt in eerste instantie een rare plek, maar is in feite heel handig met de parkeerplaats naast de deur. Je hoeft niet te zeulen met spullen. Overigens hoeft dat sowieso niet. In de bevestiging die ik vooraf netjes ontving, bleek dat aan alles gedacht is. Het is niet nodig zelf je hele wellness arsenaal (voor zover je dat überhaupt voor je baby had) mee te sjouwen. Born2Relax zorgt voor zwemluiers en supercute overbroekjes, een badcape, (hele zachte !) handdoeken, luiers doekjes zonder meuk en massageolie. Overigens weet ik niet of dit bij alle Baby Spa’s zo goed geregeld is als hier.

Huiselijk gevoel

Bij binnenkomst kreeg ik gelijk een heel fijn en warm gevoel. De spa moet natuurlijk voldoen aan hygiëneregels, maar deze spa was ook ontzettend mooi en huiselijk aangekleed. Niet te druk, maar wel stijlvol. Er zijn twee baden, wat betekent dat er 2 baby’s tegelijkertijd een sessie kunnen doorlopen (euh, doordrijven…). En dat is een heel bewuste keuze. In sommige Baby Spa’s is er plek voor wel vijf baby’s, maar vanwege risico op overprikkeling besloot Born2Relax het vooral rustig te houden. En die belofte doen ze eer aan. Er was alle tijd en aandacht voor je, alles op een kalm tempo, volledig afgestemd op de kleine. Een warm welkom, een heerlijk kopje koffie of thee en tijd om je kindje nog even te voeden in een aparte voedingsruimte. Er was zelfs een welkomstboodschap voor de kleine bij het bad. Hoe leuk is dat!

Lekker dobberen

Na het klaarmaken van de kleine voor de badder sessie kreeg hij een nekring om. Dit lijkt eerst wat eng, maar je baby ondervindt hier geen hinder van. De float doet eigenlijk hetzelfde als bij de tummy tub waarbij het kinnetje en achterhoofd ondersteund wordt. That’s all. De nekring stelt je baby in staat om lekker vrij te bewegen. Nou, daar ging mijn kleintje dan. Het warme water in. Direct een grijns van oor tot oor (jawel, staat op camera!). Eerst nog rustig, maar hoe langer meneer in bad dreef hoe drukker hij werd. Spetteren, spatteren, slaan met de armen, schoppen met de beentjes, op de rug, op de buik en weer terug. En ondertussen zichzelf nog even nonchalant met dat handje van de kant afdrukken. Hoppa, meneer had er wel schik in. Haha, het was echt geweldig om te zien.

En… Zennnn….

Ik had ‘chillen-met-die-billen-modus’ verwacht (zoals het bij mij is zeg maar), maar het mannetje maakte er meer een ‘draai-in-het-rond-met-die-kont-sessie’ van. Leek hij toch niet echt op zijn moeder 😉 Maar prachtig dat hij het vond! Hij hield het de volle 30 minuten vol en zelfs bij het afdrogen blijf hij de vrolijkheid zelve en onderging hij die massage ook nog even met blije brabbels en lieve lachjes. Hij pakte ze helemaal in daar, dat charmeurtje. Totdat we het terrein weer afreden…. We waren de hoek nog niet om of hij sliep. En hij snurkte zelfs een beetje. Tja, de appel valt uiteindelijk tóch niet ver van de boom….

Winactie voor een gratis floatsessie

Ik vond Born2Relax een dikke aanrader! Mensen uit Kampen en omgeving, check het vooral! Gewoon leuk om het mee te maken. En voor onrustige baby’s kan het echt verlichtend zijn. Het goede nieuws is dat ze een gratis floatsessie weggeven voor een van de lezeressen en haar baby (tot zes maanden). Hoe kun je kans maken? Like op Instagram of Facebook en vul het winactieformulier in.

Deze winactie loopt af op 1 maart 2020. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Baby Spa gezocht!

En is deze spa te ver voor je? Via Google vind je vast ergens een mogelijkheid bij jou in de buurt! Op de volgende website’s vind je vaak ook nog leuke aanbiedingen. Kijk vooral, voor een leuke aanbieding, even op:

Wil je ontspannen? Geniet van een dag in de spa of ontspan met een massage. Het is belangrijk om ook tijd voor jezelf in te plannen!

Deze blog bevat affiliatelinks.
Meer over ons advertentiebeleid lees je hier.

Saskia Schreurs

Woonachtig in Twente met vriend Niels en zoontjes Mats (2015) en Jisse (2019). Bezig bijtje, communicatiemedewerker, ondernemer (geeft trainingen Babygebaren en Dunstan Babytaal onder de naam MiniTolk) blogger/dichter bij Love2BeMama en SassyMommy.nl, zangeres en muzikant. Attachment parenting, nabijheid, heerlijke chaos met tikkeltje zelfspot, maar vooral veel liefde voor het leven en familie!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen