Waar ben je naar opzoek?

Waarschuw kinderen voor deze TikTok-challenge

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Waarschuw kinderen voor deze TikTok-challenge

TikTok blijft in populariteit toenemen. Hoe leuk het Social Media platform ook is, we zijn al meerdere malen gewaarschuwd voor de gevaren. Nu duikt er een gevaarlijke TikTok-challenge op, verzonnen door twee leerlingen in Spanje. Deze uitdaging gaat de hele wereld over maar er zijn al meerdere kinderen door in het ziekenhuis belandt.

Fatale TikTok-challenge

De zogeheten ‘Skull breker’- challenge is erg populair onder kinderen maar volgens artsen kan deze challenge fataal zijn. Daarom een dringende oproep om je kinderen voor deze challenge te waarschuwen.

Pootje haken

De Skull breaker of tripping jump-challenge is een stunt van twee personen met een (nietsvermoedende) derde persoon in het midden. De personen moeten tegelijkertijd een sprong maken maar de twee buitensten personen halen de middelste persoon onderuit door pootje te haken.

De gevolgen

Hierdoor valt de derde persoon maar kan schade aan hoofd en nek krijgen door de val. Internist en kinderarts Nathan Richards zegt dat het kan leiden tot een schedel- of nekbreuk. Maar ook interne bloedingen en verlamming. Dit kan een kind zelfs fataal worden meldt hij aan Yahoo Lifestyle. De eerste slachtoffers zijn al gevallen.

Laat dit filmpje aan je kinderen zien en waarschuw ze voor de challenge.

Bron: Linda.nl, Yahoo News | Photo by Designecologist from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected].

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen