Waar ben je naar opzoek?

Pas op: de bedwants komt naar Nederland

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Pas op: de bedwants komt naar Nederland

Afgelopen zomer hadden we al last van de processierups en werd er ook gewaarschuwd dat we over een paar jaar te maken kunnen krijgen met een grote muizen- en rattenplaag omdat we geen gif meer mogen gebruiken. Ook kennen we natuurlijk al de luizen, de vlooien en huisstofmijt. Als je denkt dat het daarbij zou blijven; in Parijs komen ze om in de bedwantsen. Na Parijs, komt de bedwants naar Nederland?

Bedwantsen plaag

In Parijs hebben ze al zoveel last van dit kleine roodbruine beestje dat ze een campagne hebben gelanceerd om verspreiding te voorkomen. De inwoners van Parijs kunnen op deze website tips vinden om bedwantsen te voorkomen en tegen te gaan. Er is zelfs een noodtelefoonnummer geopend. Als je getroffen bent door dit, op het eerste gezicht onschuldige beestje, kun je dit nummer bellen en krijg je een expert aan de lijn die je advies geeft over de bestrijding.

Jeuk en zwellingen

Je vraagt je vast af wat er zo erg is aan bedwantsen. Het zijn beestjes die zich graag schuil houden in donkere hoekjes en ze voeden zich met het bloed van mensen. Hierdoor kun je vreselijke jeuk krijgen. Dit kan na een paar dagen zelfs overgaan in zwellingen.

De opmars van deze beestjes is te wijten aan het stijgende aantal internationale reizen en het dier lijkt resident te zijn geworden tegen pesticiden. De beestjes reizen graag internationaal mee.

Het is vies binnen schoenen te dragen

Ik ben een pietlut met binnen schoenen dragen. Het zorgt niet alleen voor meer schoonmaakwerk maar ik vind het ook heel erg vies. Andere mensen delen die mening niet met mij en vinden het vaak onzin om binnen geen schoenen…

  • Love2BeMama

Knus bij elkaar

De GGD van Amsterdam zegt dat bedwantsgevallen niet worden geregistreerd en daardoor kunnen ze niet een goed beeld geven van de situatie in de stad. Het zou wel kunnen dat de bedwants zich in Amsterdam snel verspreidt omdat hier veel mensen van over de hele wereld samenkomen en we dicht op elkaar wonen.

Tweedehands kleding

Bedwantsen nestelen zich graag in huizen die van hout zijn, warme huizen en ze zijn dol op slaapkamers. Ook moet je oppassen met bedwantsen wanneer je tweedehands kleding koopt. Ook is het advies om nooit een tweedehands matras in huis te halen. Wil je weten wat je nog meer kan doen tegen bedwantsen? Hier vind je nog meer adviezen.

Wat te doen?

Heb je last van bedwantsen? Meldt dit dan altijd bij de GGD, volg de adviezen op en ga aan de gang met bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen.

Bron: Het Parool

Deze blog bevat affiliatelinks.
Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen