Waar ben je naar opzoek?

Besparen op brandstof: 7 redenen om de auto wat vaker te laten staan

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Besparen op brandstof: 7 redenen om de auto wat vaker te laten staan

Autorijden wordt alleen maar duurder. Veel duurder zelfs. Een liter benzine is op sommige plekken zelfs boven de 2,50 euro. Een absoluut record en een goede reden om eens te gaan kijken hoe je kan besparen op brandstof. Een van de meest logische manieren is natuurlijk door de auto te laten staan en wij geven je een paar redenen waarom dit nog meer zo nuttig is.

Nu is dit misschien niet altijd mogelijk. Sommige mensen hebben de auto namelijk nodig om op hun werk te komen of als gezinsauto. Fietsen of het OV kan dan niet zo praktisch zijn en onnodig veel tijd in beslag nemen. Toch zijn er genoeg momenten waarop je de auto toch kan laten staan en geloof ons: er is geen enkele andere manier waarop je meer kan besparen op je brandstof.

Besparen op brandstof door auto te laten staan

Als je wil besparen op brandstof (en misschien ook wil besparen op gas) dan is je auto laten staan eigenlijk de beste manier. Een stilstaande auto kan namelijk geen benzine verbruiken. Toch vinden veel mensen het moeilijk om zo nu en dan hun vierwieler aan de kant te zetten. Dat terwijl je auto laten staan zoveel voordelen heeft. We hebben er een paar voor je op een rij gezet:

Gas besparen in huis: Hoe doe je dit?

Met de oplopende gasprijzen is gas besparen in huis nog nooit zo noodzakelijk geweest. Aan het begin van 2021 kregen we al te horen dat de gasprijzen flink omhoog zouden gaan. Wat niemand had verwacht is dat hier nog een…

  • Denise Meijer

Het is gezond

Bewegen is gezond. Dat weet iedereen wel. Door af en toe de benenwagen te nemen of de fiets te pakken ben je meer in beweging. Dit is vooral nuttig als je normaal niet zo heel veel sport. Het gaat daarnaast ongemerkt, omdat je toch op je bestemming moet komen. Hier pluk je al snel de vruchten van op het gebied van gewicht, conditie, cholesterol en ga zo maar verder.

Goedkoper: besparen op brandstof doe je zo!

We hadden het net al over het besparen op brandstof door je auto te laten staan. Dit is niet het enige waar je op bespaart. Wat dacht van je van parkeerkosten? Dit spaar je ook uit door de fiets wat vaker te pakken.

Je ziet nog eens wat

Dit is zeker zo als je kinderen hebt. Je kinderen krijgen namelijk ook veel meer mee van de omgeving als je wat minder met de auto op pad gaat. Wat dacht je van de bloemen en planten in je buurt, maar ook gezellige mensen die een praatje maken, honden en ga zo maar verder. Je kan gelijk van de gelegenheid gebruik maken om je kind wat over de omgeving te leren.

Verkeersregels

Nog zo een reden waarom je wat vaker de auto moet laten staan: zeker als je de kinderen weg moet brengen. Je kan ze namelijk het een en ander leren over de verkeersregels en hoe ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Dit geldt zowel voor wandelen als fietsen. Het is toch wel zo een prettig idee dat je kind veilig kan oversteken, wat basis voorrangsregels kent en ga zo maar verder. Dit gaat vaak verloren, omdat de meeste ouders hun kinderen met de auto naar school toe brengen.

Gasprijs 2022: gasprijs 20 keer hoger dan vorig jaar

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de gasprijs heeft deze week voor eventjes de recordprijs van 345 euro per megawattuur behaald. Voor het einde van 2021 was al bekend dat de gasprijs van 2022 sterk hoger uit zou gaan vallen,…

  • Denise Meijer

Energie kwijt = besparen op brandstof

Sommige kinderen vinden het lekker om een beetje te ontladen voordat een drukke schooldag begint. Hoe lekker is het als ze dan een beetje vooruit kunnen rennen, tikkertje kunnen doen of gewoon wandelen om die energie alvast kwijt te kunnen. Jij bent op je brandstof aan het besparen en je kinderen zitten relaxt en voldaan op school. Dubbele winst!

Geen gedoe met een plekje vinden

Naast de torenhoge prijzen van brandstof is er nog een groot irritatiepuntje als het aankomt op autorijden, namelijk: een parkeerplek vinden. Dit zie je vooral op drukke plekken, zoals de stad of winkelcentra. Hoe lekker is het dat je door de fiets te pakken eigenlijk altijd wel een plekje hebt?

Schoolrun

De schoolrun is nog zo een flinke ergernis. Ouders die kriskras door elkaar over het parkeerterrein scheuren. Kinderen die plots over de weg heen rennen… Man! Het kan je soms gestolen worden. Gelukkig is hier dus wederom een fijne oplossing voor: laat je auto gewoon zo nu en dan staan. Je kan besparen op brandstof, maar dus ook op onnodige irritaties. Ideaal!

Heb jij nog tips om te besparen op brandstof? Laat het ons weten!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen