Waar ben je naar opzoek?

Gas besparen in huis: Hoe doe je dit?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Gas besparen in huis: Hoe doe je dit?

Met de oplopende gasprijzen is gas besparen in huis nog nooit zo noodzakelijk geweest. Aan het begin van 2021 kregen we al te horen dat de gasprijzen flink omhoog zouden gaan. Wat niemand had verwacht is dat hier nog een schepje bovenop zou komen door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

De gasprijzen van 2022 zijn buitengewoon hoog. Dit betekent dat de gemiddelde huishoudens hier een flinke rekening aan gaan overhouden. Zeker als je ook nog eens kinderen in huis hebt. Er zijn gelukkig meerdere manieren waarop je op gas kan besparen in huis. We hebben dit voor je op een rij gezet, zodat de rekening (hopelijk) uiteindelijk toch een beetje meevalt.

Gas besparen in huis tips

Het gemiddelde huishouden geeft jaarlijks meer geld uit aan gas dan aan stroom en er vaak ten onrechte gedacht dat het meeste gasverbruik hem zit in koken en douchen. Waar zitten de gaskosten dan wel? En hoe kan je het beste geld besparen door op te letten op je verbruik in huis?

Goede Isolatie

Als je vloer, muren, dak en ramen zorgen voor voldoende isolatie. Wordt het sneller koud in de woning. Hierdoor ga je de kachel een graadje hoger zetten. Hiermee verbruik je dus het meeste gas in huis en kan je het meeste op besparen. Het is dus verstandig om te investeren in goede isolatie. Hier betaal je wel wat voor, maar je moet het zien als een investering. Een die je binnen een mum van tijd weer hebt terugverdiend. Zeker gezien de huidige gasprijzen.

De cv-ketel

Heb jij nog een oude cv-ketel hangen? Laat deze dan vervangen door een nieuwer model ketel. Deze zijn zuiniger in het verbruik en dit zie je terug op je rekening.

Gas besparen in huis? Plaats Tochtstrips!

Naden en kieren zijn funest als het aankomt van warmteverlies in huis. Tochtstrips kunnen je helpen voorkomen dat warmte uit je huis ontsnapt. Hierdoor hoef je de kachel minder vaak te gebruiken.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat help je om de temperatuur in huis te bepalen. Daarnaast kan je op de thermostaat precies zien hoeveel gas je hebt verbruikt.

Douche korter

Door te douchen gebruik je ook gas. Dit is dan ook een simpele manier om gas te besparen in huis: douche iets korter. Een thermostaatkraan helpt je om het water op een constante temperatuur te houden. Daarnaast is het water ook veel sneller op temperatuur, waardoor je weer gas bespaart.

Besparen op gas: Dit kan je makkelijk doen!

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de gasprijzen zijn onwaarschijnlijk hoog en dit ga je op een bepaald punt in je portemonnee voelen. Als gezin kan het lastig zijn om op een efficiënte manier te besparen op gas. Toch kan…

  • Denise Meijer

Zet de verwarming eens wat vaker uit

Het vriest buiten, maar ondertussen schijnt er wel een aangenaam zonnetje door je raam naar binnen. Wist je dat dit alleen al voor warmte zorgt? Zet de kachel dan ook gewoon lekker uit. Zeker als je niet in huis bent is het onnodig om de verwarming te laten draaien en gas te verspillen, terwijl je dit ook zou kunnen besparen. Zonde!

Gas besparen in huis: Verwarm de slaapkamer niet

De verwarming in de slaapkamers uitdraaien is een simpele manier om geld te besparen op het gas in huis. Daarnaast is de frisse lucht alleen maar goed voor je nachtrust. Wist je dat een kachel in de slaapkamer kan zorgen voor een droge keel, droge huid en droge haren? Een extra deken is veel gezonder en: het kost geen extra geld.

Frisse lucht

Het lijkt, zeker in het najaar, nogal onlogisch om de ramen lekker open te zetten. Toch is dit, het hele jaar door, aan te raden. De reden hiervan is dat frisse lucht sneller warm wordt dan ‘muffe’ lucht. Je kamers dagelijks ventileren heeft dus zeker wel invloed op je gasrekening.

Hoe hoog is de gasprijs op het moment?

De gasprijs is op het moment 2,368 euro per m3. De prijzen kunnen echter nog stijgen en dalen. Houd Easyswitch.nl in de gaten voor de huidige gasprijzen.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen