Waar ben je naar opzoek?

Besparen op gas: Dit kan je makkelijk doen!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Besparen op gas: Dit kan je makkelijk doen!

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de gasprijzen zijn onwaarschijnlijk hoog en dit ga je op een bepaald punt in je portemonnee voelen. Als gezin kan het lastig zijn om op een efficiënte manier te besparen op gas. Toch kan je hier zomaar tientallen, dan wel honderden euro’s mee besparen.

Wist je dat we in de zomer ruim acht keer zoveel minder gas gebruiken als in de winter? Helaas is het wel weer zo dat we juist in deze koude periodes dan weer veel meer gas verbruiken. De verwarming is dan ook de grootste boosdoener. Door de thermostaat een paar graden hoger te zetten voeg je steeds meer euro’s toe aan je uiteindelijke gasrekening. Met kinderen is het lastig om op een efficiënte manier te besparen op gas. Toch is het simpeler dan het lijkt. Want met deze simpele tips bespaar je simpel en direct op je gasverbruik.

Besparen op gas: Makkelijke tips!

Er zijn meerdere dingen die je kan aanpassen aan je dagelijkse gedrag die van invloed zijn op de gasrekening. Dit zijn gelukkig ook dingen die je de kinderen makkelijk kan aanleren of zelf op kan toezien. Zo kan je makkelijk op gas besparen met kinderen in huis. Succes.

Tip 1: Deuren dicht

Dit is zoiets wat zo logisch lijkt, maar niet voor niets een gezegde (je bent toch niet in de kerk geboren) aan opgedragen is. Door de deuren van slaap- en andere woonruimtes dicht te doen houd je de warmte binnen. Dit zorgt ervoor dat je de kachel minder vaak hoeft te gebruiken.

Tip 2: Verwarm niet iedere woonruimte

Je kan aanzienlijk besparen op gas door alleen de woonruimte waar je het meeste tijd in doorbrengt te verwarmen. De meeste radiatoren kan je uitdraaien, terwijl je in de woonkamer bijvoorbeeld van een lekkere warme kachel geniet. Door de deuren van de onverwarmde slaapkamers (bijvoorbeeld) dicht te houden verbruik je fors minder gas.

Tip 3: Houd (meerdere) warme truien dagen

Een voordeel van kou is dat je jezelf er op kan kleden. Trek in de winter dus eens een lekkere dikke trui, warme broek, knusse onesie en lekkere dikke sokken aan. Zo ben je lekker warm, maar verbruik je geen gas. Een doodsimpele manier om fors op gas te besparen.

Tip 4: Niet thuis?

Zet de kachel dan lager. Helemaal uitzetten is niet aan te raden, omdat het weer meer energie kost om de ruimte helemaal opnieuw op te warmen. Stel de thermostaat als je weggaat dus in op 18 graden. Zeker als je dezelfde dag nog thuiskomt.

Tip 5: Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat helpt je om je woning op temperatuur te houden, maar geeft je ook inzicht in je gasverbruik. Een dikke plus op meerdere manieren. Zeker als het aankomt op het besparen van gas.

Tip 6: Mag het een graadje minder zijn?

Wil je besparen op gas? Zet de verwarming dan gewoon een graadje lager. Wist je dat dit maar liefst zeven procent scheelt op je gasverbruik? Kortom: de moeite waard en je merkt er nagenoeg niets van op het gebied van temperatuur.

Tip 7: Gebruik de vloerverwarming

Vloerverwarming is geweldig op heel veel verschillende manieren. Het voelt lekker aan je voeten (zeker als het buiten koud is) de warmte wordt gelijkmatig verspreidt en het is ook nog eens gezonder. De effectieve manier van verwarmen zorgt er daarnaast ook voor dat je de kachel minder vaak hoger of lager hoeft te zetten. Hiermee bespaar je weer op gas.

Andere manieren om te besparen

Er zijn nog veel meer manieren waarop je kan besparen op gas. Je kan bijvoorbeeld kleine of grote aanpassingen doen aan je woning om extra op de gas rekening te besparen. Wil je hier mee over weten? Dit lees je hier.

In deze blog staan affiliatelinks.
Alle over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen