Waar ben je naar opzoek?

Gezinsauto kopen: welke gezinsauto kopen?

5 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Gezinsauto kopen: welke gezinsauto kopen?

Als je eenmaal kinderen hebt gaat niet alleen je leven veranderen maar ook je kijk op auto’s. Wanneer er kinderen zijn wordt het kopen van een auto namelijk een belangrijke taak. Een auto wordt vanaf dat moment met veel zorg uitgezocht en er wordt niet alleen meer gekeken naar het uiterlijk van de auto; vanaf nu moet de auto ook praktisch zijn en het liefst ook niet te duur. Maar welke gezinsauto ga je dan kopen? Als moeder van 3 kinderen kan ik je antwoord geven op de vraag ‘Welke gezinsauto kopen?’. In mijn blog geef ik je tips voor een gezinsauto kopen maar ook over wat een autoverzekering voor een gezinsauto kost en waar je nog meer aan moet denken.

Gezinsauto kopen

Toen ik pas bevallen was van ons eerste kind en we voor het eerst op stap wilden gaan met de auto, kwamen we erachter dat de kinderwagen niet in de achterbak paste. We hadden als newborn ouders er nooit aan gedacht om te kijken of de kinderwagen erin zou passen. Die dag ging mijn man nog op pad en ging een gezinsauto kopen. Een auto waar we genoeg ruimte in zouden hebben en waar de kinderwagen wel in zou passen. Dat werd onze eerste station auto. Lekker ruim en veilig. 

Welke gezinsauto kopen?

Inmiddels zijn we drie kinderen verder en hebben we al een aantal auto’s gehad. Toen de kinderen nog jong waren en we ook drie autostoelen moesten gebruiken, was het wel een sport om een goede gezinsauto te vinden met genoeg ruimte voor drie autostoelen. Mijn man wil altijd wel graag een auto die er ook mooi en sportief uitziet. We hebben twee station auto’s gehad en rijden nu in een Volvo, met voldoende ruimte voor drie opgroeiende en groter wordende kinderen en een hond. Er zitten zeven zitplaatsen in de auto, wat heel fijn is als je nog eens een extra persoon mee wil nemen. Dit kan dan gewoon op een veilige manier.

Als je een gezinsauto gaat kopen kijk dan niet alleen naar of alle personen erin passen. Kijk ook naar de extra ruimte die je hebt. Heb je nog ruimte voor bagage, een kinderwagen of de lange benen van je pubers

Budgettips gezin: hier kun je op besparen

Zoek jij budgettips voor je gezin? Hier vind je tips waar je op kunt besparen. Er zijn tal van redenen waarom je besluit om weer eens even goed te kijken naar het financiële plaatje van het gezin. Misschien is het…

  • Denise Meijer

Tips gezinsauto kopen

Waar moet je op letten als je een gezinsauto gaat kopen? De ideale gezinsauto vinden hoeft niet lastig te zijn. Ik geef je mijn beste tips bij het zoeken naar de perfecte gezinsauto. 

Tip 1: Veiligheid

Het belangrijkste is dat de auto veilig is. Je gaat namelijk je meest kostbaarste ‘bezittingen’ vervoeren. Koop een niet al te oude auto met mankementen. Maak voor jezelf een lijstje wat de auto voor veiligheidskenmerken moet hebben. In nieuwe auto’s zitten al allerlei veiligheidssystemen en piepjes die je waarschuwen bij gevaar. Als je kleine kinderen hebt is het ook verstandig om te kijken of de autostoelen erin passen. Past dit niet, dan moet je echt op zoek gaan naar een andere auto.

Tip 2: Betrouwbaarheid

Waarschijnlijk ga je veel gebruik maken van je gezinsauto. Dan is het wel zo fijn als hij betrouwbaar is. Zo hebben wij ooit een auto gehad waar we tot drie keer aan toe problemen hadden met de banden. Tijdens vakanties kregen we keer op keer een klapband. De auto was niet meer te vertrouwen dus deze hebben we ingeruild. Je wil dat de auto je veilig van A naar B brengt en je zit niet te wachten op extra kosten omdat hij weer eens stuk is. Veiligheid en betrouwbaarheid staat voorop. 

Tip 3: Vraag om advies

Heb je zelf weinig verstand van auto’s? Misschien is er iemand in je omgeving die je hierbij kan adviseren. Neem bijvoorbeeld je vader, schoonvader of broer mee als jullie een nieuwe gezinsauto gaan uitzoeken. Ook is het handig om in je omgeving rond te vragen aan gezinnen met kinderen welke gezinsauto kopen een goede koop zou zijn. 

Welke gezinsauto kopen?

Zuinige gezinsauto kopen

Het leven met kinderen is al duur genoeg. Het laatste wat je wil is dat je ook nog eens veel geld kwijt bent aan je gezinsauto. Bij het kopen van een auto komen vaak extra kosten kijken. Je moet wegenbelasting betalen, een verzekering afsluiten, winterbanden aanschaffen. 

Wil je besparen op de kosten van een auto? Koop dan een zuinige gezinsauto. Als je een auto koopt moet je ook belasting betalen. Koop daarom een auto die niet te zwaar is. Hoe zwaarder de auto is, hoe meer wegenbelasting je moet betalen. 

Vraag je ook af waar je de auto voor gaat gebruiken: voor korte stukken of ga je er langere stukken mee rijden? Voor de langere stukken is een dieselauto goedkoper, voor de korte stukken is een benzineauto goedkoper. 

Elektrische auto’s zijn schoner en beter voor het klimaat. Je betaalt dan ook minder wegenbelasting. Let er wel op dat je bij de aanschaf van een elektrische auto ook een oplaadpaal moet hebben en je wel extra elektriciteitskosten hebt. Je kan overwegen om (extra) zonnepanelen op je huis te laten leggen. Laat je hier goed over informeren.

Ga je voor een tweedehands auto? Kies dan liever voor een auto na 2005. Deze auto’s vervuilen minder. Koop je een nieuwe auto met energielabel A? Die zijn 20 procent zuiniger dan gemiddeld. Dat scheelt CO2 uitstoot en je bespaart dan ook op brandstofkosten.

Kinderbijslag 2021: Alles wat je wil weten!

Het nieuwe jaar is begonnen. 2021 is een feit! In 2021 gaat er veel veranderen op het gebied van wetten, regels en belastingtarieven. Ook zijn er wijzingen in de kinderbijslag 2021. Als je een kind hebt die 6 of 12…

  • Love2BeMama
Gezinsauto kopen en verzekeren

Bij het kopen van een auto moet je ook je auto verzekeren. Je kan je auto WA verzekeren maar je kan ook kiezen voor een all risk verzekering. Kijk goed naar de dekking en voorwaarden bij een autoverzekering afsluiten.

In Nederland zijn ruim 50 verschillende autoverzekeraars. Dat is best veel. Je kiest vaak al snel voor een grote verzekeraar, want dat klinkt veilig en bekend. Maar wist je dat een kleinere online verzekeraar vaak veel goedkoper is en meestal een dochterpartij is van een van de grote verzekeraars? Ook op een auto verzekering afsluiten kun je dus geld besparen. Vergelijk het grootste aanbod aan auto verzekeringen om de beste keuze te maken en kies voor de laagste prijsgarantie. 

Gezinsauto kopen: welke gezinsauto kopen?

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen