Waar ben je naar opzoek?

5x tips tegen kerstverveling

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
5x tips tegen kerstverveling

Voor veel mensen herkenbaar: Tweede Kerstdag, je zit met het hele gezin op de bank en de kinderen zeggen: “We vervelen ons!” En je moet toegeven, je hebt zelf eigelijk ook wel zin in een beetje actie. Maar ja, wat? Nou, misschien wel een van deze dingen!

1. De schaatsbaan!

Waarschijnlijk wordt het dit jaar weer geen witte kerst (hoe lang is dat nou geleden?!), maar om toch een beetje winter te kunnen ervaren is dit het perfecte uitje! Bind de schaatsen onder en gaan met die banaan! Is het ijs je wat te glad of te koud? Trakteer jezelf dan tijdens het aanmoedigen van je kinderen op een warme chocolademelk bij de dichtstbijzijnde koek-en-zopietent. Ook goed als beloning na een hele middag schaatsen! Oh, check trouwens wel even van te voren of de schaatsbaan bij jou in de buurt open is…

Lees ook: 43 dingen die kids kunnen doen als ze zich vervelen

2. Kerstmarkt

Dé hit uit Duitsland die ook in Nederland steeds populairder wordt. Tegenwoordig hoef je niet eens meer de grens over om met je gezin tussen de kraampjes en kerststallen door te struinen. Is er geen kerstmarkt bij jou in de buurt? Niet getreurd! Ook in veel tuincentra kan je je onderdompelen in kerstsfeer. Vaak hebben ze een hele kerstafdeling en met een beetje geluk is de sale ook al begonnen, kan je vast inslaan voor volgend jaar!

3. De natuur in

Heb je het een beetje (of helemaal) gehad met Kerst? Of doe je liever iets actiefs? Ga dan naar het bos, of het strand! Kinderen kunnen zich vaak uren vermaken op deze plekken, vooral als ze houden van actieve uitjes. Vind je alleen wandelen een beetje saai? Maak er dan bijvoorbeeld een speurtocht van. Maak een lijstje met dingen die ze moeten vinden, zoals een dennenappel, een bijzondere steen of schelp, een gekke boom of een een paddenstoel die de winter overleeft. Zijn jullie al vroeg op? Ga met zonsopgang en kijk of je herten en andere wilde dieren kunt spotten.

4. Naar het circus

In de winter? Jazeker! Er zijn heel wat wintercircussen in Nederland. Zowel in theaters als in echte circustenten. Voor de kids een betoverende ervaring, voor ouders lekker nostalgisch. En thuis natuurlijk proberen of jullie die acrobatische kunsten ook kunnen! Wie van jullie is de clown?

Lees ook: Winterpret of zomerzon?

5. Ik blijf liever thuis…

Geen zin om het huis uit te gaan? Natuurlijk zijn er ook binnenshuis een miljoen dingen die je kan doen. Maak eens een fort van alle kussens die in huis te vinden zijn. Speel het favoriete boek/verhaal/film van je kinderen na. Inclusief verkleedpartij natuurlijk. Houd een picknick in jullie woonkamer, er is vast nog wel een beetje eten over van het kerstdiner. Of ga juist lekkere dingen bakken!

Heb jij nog een briljante tip tegen (kerst)verveling? Laat hem achter in de comments!

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kids & Media

Waarom een tablet in huis onmisbaar is

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Relatie & Seks

Een avondje uit met bulletvibrator van Rocks-off

  • 1 week geleden
  • 4 minuten lezen