Waar ben je naar opzoek?

Voor veel mensen herkenbaar: Tweede Kerstdag, je zit met het hele gezin op de bank en de kinderen zeggen: “We vervelen ons!” En je moet toegeven, je hebt zelf eigelijk ook wel zin in een beetje actie. Maar ja, wat? Nou, misschien wel één van deze dingen om een saaie Kerst te voorkomen.

Een saaie Kerst?

Vind jij het dit jaar een saaie Kerst? Misschien ligt dat meer aan jezelf of de omstandigheden. Je kunt Kerst zo leuk maken als je zelf wil. En vergeet niet dat je dit zelf mag bepalen. Je hoeft niet twee dagen lang Kerstdiners te organiseren. Kerst kan ook heel leuk zijn in pyjama. Niks geen saaie Kerst, maak er een Kerst van zoals jij het zelf wil.

1. Een saaie Kerst? Ga naar De schaatsbaan!

Waarschijnlijk wordt het dit jaar weer geen witte Kerst (hoe lang is dat nou geleden?!), maar om toch een beetje winter te kunnen ervaren is dit het perfecte uitje! Bind de schaatsen onder en gaan met die banaan! Is het ijs je wat te glad of te koud? Trakteer jezelf dan tijdens het aanmoedigen van je kinderen op een warme chocolademelk bij de dichtstbijzijnde koek-en-zopietent. Ook goed als beloning na een hele middag schaatsen! Oh, check trouwens wel even van te voren of de schaatsbaan bij jou in de buurt open is…

8 Kersttradities die je vandaag met je kinderen moet starten

De decembermaand is zoveel meer dan alleen maar cadeautjes uitpakken die onder de Kerstboom liggen. Daarom schrijf ik deze blog! Om je erop te attenderen belangrijke dingen niet te vergeten en tradities te starten (of in ere te houden) met…

 • Linda Bosscher

2. Kerstmarkt

Dé hit uit Duitsland die ook in Nederland steeds populairder wordt. Tegenwoordig hoef je niet eens meer de grens over om met je gezin tussen de kraampjes en kerststallen door te struinen. Is er geen Kerstmarkt bij jou in de buurt? Niet getreurd! Ook in veel tuincentra kan je je onderdompelen in kerstsfeer. Vaak hebben ze een hele kerstafdeling en met een beetje geluk is de sale ook al begonnen, kan je vast inslaan voor volgend jaar. Geen saaie Kerst qua aankleding dan dus.

3. De natuur in

Heb je het een beetje (of helemaal) gehad met een saaie Kerst? Of doe je liever iets actiefs? Ga dan naar het bos, of het strand! Kinderen kunnen zich vaak uren vermaken op deze plekken, vooral als ze houden van actieve uitjes. Vind je alleen wandelen een beetje saai? Maak er dan bijvoorbeeld een speurtocht van. Maak een lijstje met dingen die ze moeten vinden, zoals een dennenappel, een bijzondere steen of schelp, een gekke boom of een een paddenstoel die de winter overleeft. Zijn jullie al vroeg op? Ga met zonsopgang en kijk of je herten en andere wilde dieren kunt spotten.

Kinderboeken winter: om te (voor)lezen dit seizoen!

De winter is eigenlijk nog nooit zo somber geweest. Met corona, de lockdown, geen school en eigenlijk hele sobere feestdagen. Het is echt zoeken naar dingen om de kinderen (en jezelf) een beetje te vermaken. Leuke kinderboeken met leuke winter…

 • Denise Meijer

4. Naar het circus

In de winter? Jazeker! Er zijn heel wat wintercircussen in Nederland. Zowel in theaters als in echte circustenten. Voor de kids een betoverende ervaring, voor ouders lekker nostalgisch. En thuis natuurlijk proberen of jullie die acrobatische kunsten ook kunnen! Wie van jullie is de clown? Leuke tip om een saaie Kerst te voorkomen.

5. Ik blijf liever thuis…

Geen zin om het huis uit te gaan? Natuurlijk zijn er ook binnenshuis een miljoen dingen die je kan doen. Maak eens een fort van alle kussens die in huis te vinden zijn. Speel het favoriete boek/verhaal/film van je kinderen na. Inclusief verkleedpartij natuurlijk. Houd een picknick in jullie woonkamer, er is vast nog wel een beetje eten over van het kerstdiner. Of ga juist lekkere dingen bakken!

Heb jij nog een briljante tip tegen een saaie Kerst en (kerst)verveling? Laat hem achter in de comments!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties
 • Kristel zei

  Wij gaan elk jaar iets lekkers bakken. De kinderen vinden het geweldig om mee te helpen in de keuken en zo af en toe natuurlijk iets er van snoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen