Waar ben je naar opzoek?

5 goede redenen om kinderen te krijgen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 goede redenen om kinderen te krijgen

redenen om kinderen te krijgen

Oké. Het moederschap gaat niet altijd over rozen. Er zijn Tropenjaren, slapeloze nachten of misschien zit je zelfs op het randje van een depressie. Je wordt gillend gek en de muren komen op je af. Dat kan! Maar je kunt ook bovenop een roze wolk zitten. Al jaren. Je hebt 1, 2 of 3 kinderen en denkt zelfs nog aan een 4e (of 5e). Ondanks dat je kinderen je best beperken in een aantal dingen en je je onafhankelijkheid en zorgeloosheid verliest, kun je er ook de positieve kanten van bekijken. Je hebt immers zelf gekozen voor kids. En eigenlijk zijn er alleen maar goede reden om kinderen te krijgen.

Lees dus vooral door als je twijfelt over wel of geen kindje of over een tweede of zelfs vierde kindje. Hierbij 5 goede redenen om kinderen te krijgen (of je gezin nog meer uit te breiden).

Lees ook: 10x waarom het moederschap zo gelukkig maakt.

1. Enorme liefde: sterk en onvoorwaardelijk

Je raakt misschien je onafhankelijkheid kwijt maar je krijgt er wel een ontzettend sterke bloedband voor terug. Een enorme liefde die je voelt en die sterker is dan wat je ooit zal meemaken. Knuffelen in bed of met zijn allen wakker worden in het grote bed. Je raakt niet uitgekeken op je kind!
Alle eerste keren zijn geweldig, overweldigend: het eerste lachje, de eerste stapjes, het eerste hapje, het eerste woordje. En ook als ze groot worden: de eerste dag op de basisschool, afscheid in groep 8… En zelfs de bevalling is (misschien achteraf) prachtig geweest.

2. Je hebt iets om voor thuis te komen

Natuurlijk heb je je partner (in de meeste gevallen) die thuis op je wacht na een dag werken. Maar thuiskomen bij je kinderen is fantastisch. Je hebt een gezin die op jou wacht. Toen je nog geen kinderen had draaide het alleen om jou en je partner. Nu bouw je een band op met meerdere personen die je heel dierbaar zijn. Hierdoor ga je andere sociale contacten ook weer (meer) waarderen: vrienden en familie.

3. Tradities creëren 

Hoe heerlijk is het om als gezin je eigen tradities te creëren? Tradities waar je kinderen later over praten, misschien wel voortzetten en zich voor altijd blijven herinneren. Herinneringen aan een warm en liefdevol gezin.

4. Een positief zelfbeeld

Als je eenmaal moeder (of vader) bent moet je het goede voorbeeld geven. Misschien en je niet tevreden met jezelf en onbewust straal je dat uit. Er komt een dag dat je je dat gaat beseffen en daar tegenaan gaat lopen. Als je niet lekker in je vel zit nemen je kinderen dat over en zie je jezelf (en je gemoedstoestand) terug in het gedrag van je kinderen. Kinderen zijn een spiegel! Toen ik moeder was geworden was ik zo trots op wat mijn lichaam had doorstaan (een zwangerschap én een bevalling) en was ik trots op elke streep die ik er aan overgehouden had. Steeds meer begin ik mijzelf te accepteren. En als die acceptatie niet komt weet ik dat ik wat aan mijzelf moet doen.
Ik heb geleerd niet te blijven hangen in de negatieve dingen.

5. Voor elkaar zorgen

Een gezin met kinderen: dat is een hele verantwoordelijkheid. Maar ik wil ze alles geven omdat ik van ze hou. Alles wat ik geef krijg ik ook terug (vooral heel veel onvoorwaardelijke liefde). En dat is zo fijn!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Tineke zei

  Heel mooi geschreven, ik denk dat kinderen je leven enorm verrijken!
  Liefs

 • Joanydvv zei

  Wat een mooi artikel. Ik vind vooral punt 4 erg herkenbaar. Na de geboorte van mijn zoontje was ik zo trots – zowel op hem als op mezelf. En wanneer ik me onzeker voel over mijn lijf is een blik op dat gezonde, blije mannetje voldoende om me eraan te herinneren hoe trots ik mag zijn op wat dat lijf heeft gepresteerd (inclusief alle souvenirs van mijn zwangerschap ;))

 • netje zei

  Totdat je echt die depressie hebt, overspannen bent omdat je een chronisch ziek kind hebt. Dan is een knoop snel doorgehakt om het maar bij 2 te houden. En ben je elke nacht dankbaar dat je door kan blijven slapen na 8 slapeloze jaren. Bang dat als je aan een derde zou beginnen. Dat je het echt niet meer aankan en toch de ergste keus voor jezelf maakt. Uiteindelijk wil je er toch zijn voor je kinderen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen