Waar ben je naar opzoek?

Lekkere kidsproof dipsausje met gekleurde groente

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Lekkere kidsproof dipsausje met gekleurde groente

een kidsproof dipsausje met lentegroenten

Kinderen en groentes: de één eet ze al snoepjes, de ander weigert bij alles wat groen (oranje, rood of geel) is. Hoe ik mijn kinderen zo gezond mogelijk laat eten? Ik zet altijd zoveel mogelijk variatie op tafel. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn: denk aan komkommer met tomaten. Als ze dat eten is het ook prima. Ze krijgen in ieder geval vitamines binnen en mogen het ook nog eens zelf uitzoeken. 

Lees ook: 10 manieren om groente te verstoppen in het eten van je kinderen.

Ik vind het leuk om recepten uit te proberen in de keuken. Ik ben absoluut geen rasechte keukenprinses maar ik probeer er wat van te maken. Zo kwam ik op het idee om een lekkere dipsaus te maken bij lentegroenten. Met groentes in een sausje dippen maakt het toch net iets leuker en lekkerder. Het resultaat serveerde ik tussen de middag bij de lunch maar dit recept is ook prima te gebruiken bij de borrel of op een zonnige dag.

Wat heb je nodig?

 • 125 gram geitenkaas naturel 45+
 • 125 gram zure room
 • 1 el. mosterd
 • 2 tl. honing (mag ook iets meer om het zoeter te maken)
 • 1 bakje tuinkers
 • Groenten zoals: komkommer, radijsjes, worteltjes, paprika

Tip: het sausje kan iets pittig worden door de mosterd. Je kunt de mosterd ook weglaten.

Alle ingrediënten meng je door elkaar heen. Ik gebruik daarvoor altijd even mijn keukenmachine. Er gaat 3/4 van het bakje tuinkers door en de rest voeg je bij het serveren toe. Het sausje maak je op smaak met zout en peper. Dit is natuurlijk optioneel.

Het geheel serveer je op een leuke manier en klaar is mama!

Kidsproof dipsausje

 

 

 

 

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Valentijnsdag

Hoeveel rozen geven met Valentijnsdag?

 • 16 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over boeken, films en series

Leukste kinderboeken 9 jaar en ouder: stimuleer het lezen met plezier!

 • 2 dagen geleden
 • 9 minuten lezen
Blogs over boeken, films en series

Kinderboeken winter: om te (voor)lezen dit seizoen!

 • 2 dagen geleden
 • 4 minuten lezen