Waar ben je naar opzoek?

Nog even en de Biggest Challenge ooit gaat van start…

2 minuten lezen Femke
Nog even en de Biggest Challenge ooit gaat van start…

Morgen is het zover. De nieuwe meest uitdagende Facebook challenge ooit gaat van start. De laatste peuken worden gepaft om morgen dan écht te gaan stoppen met roken. Wil jij ook stoppen?! Je kunt je nog altijd aanmelden bij het evenement en jouw rokende vrienden uitnodigen. Hoe meer stoppers, hoe beter!

De tijd ging snel…

Sinds mijn laatste blog, waarin ik alle rokers uitdaag mee te doen aan de “begin met stoppen” challenge, zijn de dagen/weken voorbij gevlogen. In die weken heeft mijn hooikoorst de overhand genomen en hoest/nies ik mij te pletter. Ik ben ‘gezegend’ met een nauw kno-gebied wat bij mij gegarandeerd holte ontstekingen oplevert bij de kleinste snotgolf. Dit gaat gepaard met koorts, vermoeidheid (slecht slapen) en pijnlijke oren en keel. Het hele gebied dat ik gebruik om te roken ligt te creperen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik er naar uitkijk om gestopt te zijn. Maar niet naar de eerste dagen van het stoppen met roken op zich.

Ik zie er tegenop als een berg. Waar ik eerst één en al go! was leef ik nu in een soort angst. Ik ben bang voor de strijd die ik moet gaan leveren om van die stinkstokken af te blijven. Wat mij helpt is weer even mijn eerdere blog, met redenen om te stoppen, door te lezen. Een quick reminder waarom het ook al weer een goed idee is om voortzetten van mijn verslaving een slecht plan is en de eerste dagen van afkickverschijnselen het allemaal waard is.
Dit is dan ook de eerste tip die ik je wil meegeven: lees nog eens mijn redenen om te stoppen door. De redenen die ik beschrijf zijn vast ook op jou van toepassing.

Vergeet niet: de ellende is tijdelijk!

Ook heb ik een tweede tip voor ons. (ons = wij die stoppen!)
We zullen gewoon door de eerste periode heen moeten. Hoe lastig ook: volhouden! De ellende is tijdelijk!
En dit het liefst zonder hulpmiddelen zoals pleisters, kauwgom of een elektronische sigaret. Uit onderzoek is gebleken dat stoppers zonder hulpmiddelen een groter slagingspercentage hebben. Bij het onderzoek zijn er twee groepen gemaakt. De ene groep kreeg hulpmiddelen, de andere niet. Na verloop van tijd bleek dat er in de groep waarbij er geen hulpmiddelen werden gebruikt meer mensen blijvend gestopt te zijn. In de andere groep greep een hoger percentage weer naar de sigaret.
Het is natuurlijk helemaal aan jezelf om te bepalen hoe je stopt. Maar mocht je er over twijfelen of je hulpmiddelen moet/wilt gebruiken dan kan dit je antwoord zijn.

Koud water vrees

Ondanks last te hebben van een beetje cold feet ben ik nog altijd gemotiveerd om te stoppen met roken op 1 april 2016! (en dit is géén grap).
Ik hoop dat de diehards die zich al hebben aangemeld er met net zoveel vertrouwen in staan als ik. Weet dat wij dit kunnen jongens! Voor een gezondere, rijkere en minder afhankelijke toekomst. Zet ‘m op! We houden contact in de app (Breathe – Quit Smoking LITE) en/of via het evenement op de Facebookpagina van Love2BeMama.com
Wij kunnen dit!!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen