Waar ben je naar opzoek?

Top 6 meest irritante YouTube filmpjes voor kinderen

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Top 6 meest irritante YouTube filmpjes voor kinderen

YouTube. Ik kan in koeienletters ‘leugenaar’ op mijn hoofd schrijven als ik zou durven te zeggen dat ik niet gretig aftrek neem van dit wereldwijde videokanaal.
Enerzijds omdat ik zelf regelmatig video’s bekijk, anderzijds omdat YouTube de meest gewillige ‘babysitter’ is die je kan vinden (OH, zei ik dat nou echt?). Met een wereldwijd bereik aan kindvriendelijke filmpjes, in meerdere talen (hoe leerzaam) en er daarmee voor zorgt dat ik per dag aardig wat mijn handen vrij heb om ‘mama-dingen’ te kunnen doen.

Lees ook: 10x waarom een tablet onmisbaar is met kinderen.

Amusement voor kids (en hoog irritatie-gehalte voor mama!)

De app is een zegen maar geloof het of niet: er zijn talloze momenten waarop het welbekende ‘prullenbakje’ er ineens verleidelijk uit begint te zien.

Niet zozeer omdat er iets problematisch aan de hand is maar simpelweg omdat sommige filmpjes (en tegen al mijn eigen verwachtingen in) er voor kunnen zorgen dat mijn kind zich uitermate goed kan vermaken. Maar bij mij hetzelfde gevoel opwekt als wanneer iemand met zijn nagels over een ouderwets schoolbord krast. Diepgewortelde irritatie dus. En het is zelfs zo erg dat een leven zonder YouTube mij ineens heel aantrekkelijk lijkt.

Tot op heden heb ik de blokkade-knop voor onafhankelijke films op het kanaal (jammer genoeg) nog niet kunnen vinden maar mocht deze er ooit komen; dan staan onderstaande exemplaren zeker op mijn zwarte lijst. Ze zijn genomineerd omdat ze een hoog irritatie-gehalte hebben voor mama. Veel kijkplezier toegewenst 😉 .

1. Spatula girl

Een kleine samenvatting: Spatula girl is een meisje van ongeveer 10(?) jaar oud, wat als een soort van superheld, gewapend met een spatel, allerhande speelgoed beesten van ‘jetje’ geeft.

Let op: dit gaat gepaard met een hoop geschreeuw, gemep en vervolgens wordt het ‘doodgemepte’ ding door de kamer gesmeten. Met het volume uit best te hachelen, zo vond ik voor even. TOT mijn zoon schreeuwend met een lepel begon in te slaan op zijn speelgoedspin, deze tegen de muur aansmeet en vervolgens met zijn handen in zijn zij “Spatula Girl,” zei alsof hij zojuist de wereld had gered. Kippenvel!

 

2. Baby Big Mouth

Kinderen en filmpjes van suprise-eieren die worden uitgepakt. Het is een vreemde, maar toch zo’n logische, combinatie. Niet vreemd dus dat er op YouTube allerhande filmpjes te vinden zijn waar de vrolijke, chocoladeverrassingen worden uitgepakt en de inzittende prularia wordt gepresenteerd. De horror variant zo’n soort filmpje: Baby Big Mouth!
Of het nu de freak getekende baby is, of het meerstemmige intro van dat ding… Ik krijg er in ieder geval kippenvel van.

 

3. Daddy Finger

Dit Engelstalige liedje is welbekend bij heel veel ouders en ik durf dan ook mijn linkertiet erom te verwedden dat ik niet de enige ben bij wie dit wijsje SERIEUS de neus uit komt. Vingers graag als jij dit ook ervaart!

 

4. Enzo Knol

Oké, ik snap dat deze superbekende vlogger een bepaald soort charme heeft. Hij heeft in ieder geval een goede stem, een herkenbare kop en bijbehorende likeable sidekick.
Alleen als je 4-jarige zoon termen gaat gebruiken zoals “Holy shit”, “O my god,” en “FUCK” plotseling gebruikt om kracht bij te zetten in zijn Duplospel… dan is de maat al snel vol. Dan maar even (lees: zeker 10 jaar!) één internetidool minder.

Sorry Enzo!

 

5. 18+ filmpjes?

Alles waar je kind onverhoopt op terecht komt door middel van ‘doorklikken’. Althans: ik denk dat een 18+ slotje dit filmpje niet had misstaan (al kon ik sommige stukjes best wel lachen). Ongehoord! *Kuch, kuch*.

 

6. Johny Johny

Dit liedje verteld het verhaal van een klein jongetje wat stiekem snoep steelt en hierover liegt tegen zijn vader. Dat was het. Er is geen moraal of wat dan ook. Leuke bijkomstigheid: dit is zo’n liedje wat je de rest van je dag niet meer uit je hoofd zal krijgen. Feest! (u bent gewaarschuwd…)

Met welke filmpjes vullen jullie deze lijst aan?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Marieke zei

  https://youtu.be/vfc42Pb5RA8

  ( Mocht de link het niet doen: I play Pokémon Go everyday….)

  Dit slaat echt alles als je het mij vraagt…..

 • Annewieke zei

  Oh my! JA! Dit herken ik zo goed! 3 van de 6 gaven tranen met tuiten als ik de telefoon of tablet afpakte. WAT is hier zo leuk aan lieve dochter… VERTEL het me… want ik snap het écht niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 8 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 8 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 8 maanden geleden
 • 4 minuten lezen