Op deze basisschool mag je niet meer trakteren

Bij een verjaardag hoort een feestje en dus een traktatie. Op Basisschool Anne Frank in Gorinchem denken ze daar anders over. Deze school verbiedt de jarige leerlingen vanaf nu om te trakteren in de klas. Er wordt een andere invulling gegeven aan het trakteren.

Traktatieverbod

De traktatie wordt aan de kant geschoven en in plaats daarvan mogen de kinderen kiezen voor een leuke klassikale groepsactiviteit, schrijft het AD. Dit is de mededeling vanuit school naar de ouders toe.

Wat de reden is van dit traktatieverbod? Er zijn allergieën en intoleranties voor bepaald eten bij zowel de leerkrachten als de kinderen. Dit zijn, volgens de school, de hoofdredenen om de traktaties af te schaffen. Nog een reden is dat het bestuur ziet dat niet alle ouders geld hebben om hun kind te laten trakteren. Volgens de school hadden de jarige kinderen hierdoor een rotdag in plaats van een feestdag. En dan hebben we het nog niet gehad over de verdeelde meningen over de ‘gezonde traktatie’. Dit werd nogal ruim genomen.

Lees ook: 3 tips voor het leed dat de traktatie heet…

Teveel zoete traktaties

De school vindt ook dat het niet de bedoeling is om op zoetigheid te trakteren. Ze begrijpen dat kinderen liever op zoet trakteren dan op gezonde traktaties maar met een klas vol kinderen betekent dat dat er te vaak getrakteerd wordt op zoete traktaties.

Er werd teveel weggegooid

Last but not least: er werd teveel weggegooid. Kinderen lusten niet alles, mogen of willen niet alles eten en dat verdween allemaal in de prullenbak.

Lees ook: Traktatietip: Hysterische easy de peasy Feest Fudge traktatie

Goed. De school komt dus met de oplossing om het feest op een andere manier in te vullen. De feestelijkheden verdwijnen niet maar wordt per klas verzonnen.

Beeld: Photo by rawpixel.com from Pexels | Bron: Algemeen Dagblad

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.