Waar ben je naar opzoek?

Mama gaat op vakantie zonder kinderen

3 minuten lezen elviera Elviera Hoogeveen
Mama gaat op vakantie zonder kinderen

Binnenkort ga ik samen met mijn zus zes dagen naar Marokko op vakantie. Iets waar ik enorm naar uitkijk maar ook een klein beetje tegenop zie. Want ik laat drie kleine kindjes thuis die hun moeder hard nodig hebben. Toch kies ik ervoor om te gaan en even wat tijd voor mijzelf te nemen. Om op te laden. Voel ik mij hier schuldig over? Nee. Vind ik het moeilijk? Ja. Maar juist dat maakt mij een goede moeder. Het zou niet goed zijn als ik op vakantie ga en de kinderen met gemak achter kan laten. Wel laat ik ze met een gerust hart achter. 

Ik ben moeder maar ook mijzelf

Ik ga nu met mijn zus op vakantie maar mijn partner en ik nemen het er ook regelmatig van. We hebben de luxe dat onze ouders regelmatig op kunnen en willen passen waardoor het voor ons mogelijk is om af en toe samen weg te gaan. Sowieso proberen mijn man en ik om één keer per maand samen wat leuks te gaan doen en daarnaast proberen we ook om de paar maanden samen een weekendje weg te gaan. Even tijd voor elkaar. Want naast dat we papa en mama zijn, zijn we ook onszelf. 

Lees ook: Hoera! Mama gaat naar New York (+ heel veel tips)

De meeste mensen kennen mij tegenwoordig als ‘die moeder met 3 kinderen maar ik ben ook nog gewoon dezelfde persoon als vroeger. Wel een betere versie van mijzelf… Een dankbaardere versie. Ik vind nog steeds dezelfde dingen als vroeger leuk, ik hou er nog steeds van om uit te gaan, leuke dingen te doen met vrienden en mijzelf opmaken voor een avondje uit. Het grote verschil is dat deze dingen tegenwoordig ingepland moeten worden. Met drie kinderen is dat een behoorlijke inspanning. Toch vind ik het nodig om dit te doen. Tijd voor mijzelf te maken. Op de momenten dat ik zonder kinderen de deur uitga voel ik mij weer helemaal mijzelf. Omdat ik weet dat de kinderen in goede handen zijn kan ik de deur ook redelijk makkelijk achter mij dichttrekken. 

Lees ook: Dromen van een vakantie zonder kinderen

Lieve moeders, kies voor jezelf

Onbezorgd, zoals vroeger, ga ik de deur niet meer uit. Ik sta altijd standby maar ik kan het wel goed loslaten en dat vind ik fijn. Ik merk om mij heen dat veel moeders daar moeite mee hebben. Ze gunnen zichzelf de ‘me-time’ niet. Ik vind dat elke moeder recht heeft op me-time en dit zichzelf ook moet gunnen. Zonder schuldgevoel! Aan jezelf werken en voor jezelf zorgen blijft belangrijk zodat je ook goed voor een ander kan zorgen. Ik merk dat als ik er even tussenuit ben geweest ik veel meer geduld heb en sommige situaties beter kan handelen. Daarom staat er binnenkort een tripje naar Marokko op de planning. Ik kijk ernaar uit om heerlijk uit te kunnen slapen, rustig te kunnen eten, een boek te kunnen lezen en even geen mama te zijn. 

Het is niet voor iedereen weggelegd om zo even een week op vakantie te gaan zonder kinderen. Dat begrijp ik ook! Maar een nachtje weg zonder kinderen is al snel te realiseren. Wees niet bang voor een oordeel van iemand anders. Je bent geen slechte moeder als je even voor jezelf kiest. Integendeel zelfs. Ik denk dat het juist een teken is van lef en moed dat je bewust durft te kiezen voor jezelf. Dat je jezelf even de tijd gunt om op te laden en dat je zo aan je kinderen laat zien dat het goed is om af en toe voor jezelf te kiezen. 

Lees ook: Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen…)

Geniet ervan!

Ook al is het moeilijker om weg te gaan als je kinderen hebt, het is ook 100x fijner thuiskomen. Als je onderweg bent naar huis dan weet je dat je kinderen op je wachten. Dat je hun lieve snoetjes weer ziet en beseft dat je die ongelooflijk gemist hebt. Hoe kort je misschien ook weg was, je staat erbij stil wat voor moois je hebt om weer voor thuis te komen. Naar huis gaan is dan sowieso een feestje. 

Dus lieve mama’s, kies eens wat vaker voor jezelf. Voel je daar niet schuldig over maar geniet ervan. Geniet van die schaarse momenten die je even voor jezelf hebt. Want voor je het weet ben je weer thuis in de chaos en droom je ervan om even alleen op een onbewoond eiland te zitten. 

Photo by rawpixel.com from Pexels

Elviera Hoogeveen

Ik ben Elviera, 28 jaar en samen met mijn jeugdliefde heb ik 3 kids. Romée, 3 jaar oud en een tweeling Bobbi & Lev van 1 jaar oud. Ik zoek thuis elke dag de balans. Geen gekonkel, recht door zee. In mijn reis van het moederschap neem ik je mee. Ik dans, zing en lach al mijn zorgen weg.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen