Waar ben je naar opzoek?

Dit is Daisy: alleenstaande moeder van 2, met schulden en een depressie

5 minuten lezen daisy Daisy Waltens
Dit is Daisy: alleenstaande moeder van 2, met schulden en een depressie

Aangezien ik nieuw ben als blogger op deze te leuke website wil ik mezelf graag voorstellen. Ik ben Daisy 28 jaar (bijna 29 HELP we gaan richting de 30) een mama uit het te mooie Brabant. Mijn gezin bestaat uit mijn vriend Joey (hij is niet de papa van mijn pareltjes), Shivano van 6 jaar en Shavira van 4 jaar.  Ik ben een alleenstaande moeder met schulden en een depressie maar ik zit niet bij de pakken neer!

Ik probeer het elke dag weer…

De reden dat ik ben gaan bloggen is omdat schrijven altijd al een passie van mij is geweest. In mijn jongere jaren schreef ik graag gedichten en uitte ik mijzelf op papier. Ook is het zo dat mijn leven alles behalve rustig verloopt. Op jonge leeftijd heb ik een depressie ontwikkeld. Een lastige jeugd, verkeerde ex-partners en verkeerde keuzes hebben mijn leven niet altijd makkelijker gemaakt. Naarmate ik ouder wordt komt dit steeds meer tot uiting. Toch probeer ik er elke dag iets van te maken. 

Ook wil ik graag het taboe doorbreken; toegeven dat je een depressie hebt is in onze maatschappij toch altijd nog een ding. In mijn blogs wil ik jullie graag laten zien hoe het is om dit te ervaren en hoop ik dat mensen zichzelf erin herkennen en er kracht uit kunnen halen. 

Lees ook: 3 tips om te daten als single moeder

Verkeerde keuzes, schulden en een depressie

Zoals ik al eerder aangaf heb ik niet altijd de juiste keuzes gemaakt in mijn leven hierdoor ben ik in de schulden geraakt en leef ik nu wekelijks met een weekbedrag. In mijn blogs wil ik ook graag tips delen hoe je goedkoop boodschappen kan doen en budgettips om toch leuke dingen te kunnen doen met de kids. Ik wil laten zien dat je niet veel geld nodig hebt om te genieten. 

Mijn zoon heeft TOS

Ik ben moeder van twee prachtige pareltjes. Shivano van 6 jaar heeft een taalontwikkelingsstoornis en cluster 2. Hierdoor gaat hij naar speciaal onderwijs en heeft hij soms net even meer ondersteuning nodig dan een ‘normaal’ (niet dat mijn moppie abnormaal is) kind. Ik zal jullie later vertellen hoe dit traject is gegaan en op welk punt Shivano getest is. Verder is Shivano een heerlijk ventje, ontzettend zorgzaam en zoals hij op school wordt genoemd; een echt zonnestraaltje. 

Door te vertellen over hoe het is voor ons en Shivano om te leren leven met zijn ‘stoornis’ hoop ik ook dat andere mama’s dit gaan herkennen. Er is vaak toch wel wat onbegrip voor. Of dat je de opmerking krijgt: het ene kind leert nu eenmaal sneller dan de ander. Tuurlijk is dit waar, alleen voor kinderen met TOS ligt dit toch vaak wel anders.

Lees ook: Hier is je visvrouw: blogger Nicole!

Diva Shavira

Mijn dochter Shavira is 4 jaar en de echte diva hier in huis. Ze laat het kaas niet van haar brood eten en weet ook precies wat ze wil. Het liefst kleed ze zich 3x per dag om en wil ze zeker geen broeken dragen (al verplicht deze mama dat wel eens hoor). Haar mond gaat sneller dan ze kan denken waardoor ze regelmatig struikelt over haar eigen woorden. Deze diva zal regelmatig de spotlight pakken in mijn blogs.

Alleenstaande moeder met schulden - Kinderen van 6 en 4 jaar
Mijn kinderen Shivano en Shivara

Mijn eerste budgettip: Ticketveilingen

In het kort is dit mijn prachtige gezin. Ik hoop dat jullie je gaan vermaken met mijn blogs! Hieronder wil ik meteen een budgettip met jullie delen. Als ik dan toch bezig ben… 😉

Mijn kleine meid is zoals de meeste meiden enorm gek van sprookjes. Door Videoland kwam ik bij de musicals van de firma Van Hoorne Entertainment. Rapunzel, Roodkapje, Hans en Grietje, de Kleine Zeemeermin en ga zo maar door. Michael van Hoorne is de eigenaar van deze firma en speelt zelf Titus in het komische duo Titus en Fien. Deze spelen dan ook altijd mee in de musical als tovenaar en tovenares. Had ik even geluk dat Shivano die twee dus helemaal geweldig vindt. 

Via Ticketveiling staan er geregeld tickets op voor deze musicals. Dit bracht ons bij de musical Doornroosje. Voor € 20,00 hadden we 4 entreekaarten. Dit is dan nog wel te doen voor ons en de kids hebben de tijd van hun leven. Mijn tip: Houd Ticketveilingen dus in de gaten. 

Ben je nu benieuwd wie Titus en Fien zijn? Kijk even op YouTube. Mama geniet net zo hard als de kinderen want ze zijn echt hilarisch.

Link naar ticketveiling.nl

Lees ook: Een depressie, angst- en eetstoornis en moeder zijn: het openhartige verhaal van Britt

Genoten van de musical

Afgelopen zondag zijn we naar Doornroosje geweest. Twee stuiterende kinderen en een nerveuze mama. Want ja; kleine ruimte, veel mensen en mama raakt dan wel eens het overzicht kwijt. Ik heb last van paniekaanvallen waardoor ik bij voorbaat al bang ben dat er iets gaat gebeuren. Gelukkig hadden de kids er zin in en met een hoop kabaal gingen we richting Hilversum. Bij aankomst gingen de deuren net open en kregen we onze plaatsen toegewezen. Dit keer hadden we een plek op het balkon. Gelukkig heb je dan iets meer overzicht en de kids konden het goed zien. 

Het voordeel van deze musicals is dat ze niet heel lang duren. Want vooral Shivano heeft het vaak na een uur wel gezien. Dan gaat hij zeuren en lopen klieren maar dit keer viel het mee en hebben we met zijn allen enorm genoten! Door oma zijn de kids nog verwend; Shavira heeft een prachtige jurk van Doornroosje gekregen en Shivano iets met lichtjes, waar hij dus niks aan heeft. Maar als Shivano iets wil dan praat je hem dat niet uit zijn hoofd. Nog een voordeel: ‘s avonds hadden we ook geen probleem met slapen, want de kids waren uitgeput. 

Link naar Groupon

De websites met veilingen zijn fijn want dan kun je af en toe toch weg met de kids. Zeker als je weinig te besteden hebt. Ondanks dat ik wat nerveus was bij weggaan heb ik enorm genoten. Als je je kids met sprankelende oogjes ziet genieten vergeet je gewoon even alles om je heen.

Musical Doornroosje Ticketveilingen - Moeder met schulden en depressie

Reacties
 • Anita zei

  Trots op jou wijffie en op de kinderen.❤️

 • Jo-Ann zei

  Hey mop trots op je hoor❤️

 • Lois zei

  He lieve Dais, wat super dapper van je. Toch best een beetje heftig om zo te lezen, maar vind je super sterk. Ga vooral zo door, schrijven is een van de mooiste manieren om je te helpen dingen te verwerken. En idd, je helpt er zo ook nog anderen mee. Dikke knuf voor jou lieverd.

 • Linda zei

  Wat mooi Daisy om zo een kijkje in jullie leven te krijgen. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende… heel veel succes en plezier met schrijven van jouw blog X Linda

 • Thea zei

  Ik herken deze dingen zeker en ik moet zeggen…Helemaal waar hoe je met weinig ook kan genieten.en ik herken me ook in een depressie maar hier slik ik de juiste medicatie voor en een hoop trainingen wat ik heb gevolgd.Ik zeg mop ga zo door powervrouw

  • Bianca zei

   Je bent een toppertje. Soms heb je geen keuze en overkomt het je. Je doet het goed. Heel veel plezier en succes met het schrijven

 • Ilona zei

  Respect voor jou wijfie dikke kus en knuffel Ilona& lilly

 • Ferry van Benthum zei

  Super Daisy !! trots op je !!! ga zo door

 • Carole den Oude-Slof zei

  Lieve Daisy,
  Deze schoonmoeder/bonus mams/Oma Carole is super trots op jou/jullie.
  En je blog is erg leuk om te lezen.

 • Marit zei

  Trots op je mop hoe je alles doet ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen