Waar ben je naar opzoek?

3 tips voor het leed dat de traktatie heet…

3 minuten lezen meredith_vigelandzoon Meredith Vigelandzoon
3 tips voor het leed dat de traktatie heet…

Hi, ik ben Meredith en ben super enthousiast om te mogen bloggen voor Love2BeMama. Uiteraard had ik in mijn hoofd al lang en breed bedacht hoe ik mezelf zou introduceren, maar soms komen de meest verrassende dingen tussen je planning. In dit geval was het een Mickey Mouse traktatie die mij eens even goed op mijn plek zette… Meteen leuk blog materiaal voor mijn eerste blog. 

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. Aangezien dit de eerste keer is dat mijn (inmiddels 5-jarige) zoon op school trakteert, wilde ik even helemaal los gaan. Niet alleen omdat ik mijn reputatie als pedagoog hoog wil houden, maar ook om te laten zien dat ik me aan de schoolregels houd en een leuke gezonde traktatie kan verzinnen. De Momzilla in mij had al van alles online besteld: bekers, ijsbakjes, cupcake wrappers, rietjes, sate prikkers… Noem maar op; alles wat er van Mickey Mouse te vinden was ging in mijn winkelmandje. Het afrekenen deed ietwat zeer aan mijn portemonnee, maar voor een eerste keer heb ik het er wel voor over. 

Een paar dagen later – want PostNL heeft altijd vertraging – ging de bel en kon ik de grote doos met spullen in ontvangst nemen. Alles zat erin, het ene nog leuker dan het ander. Maar mijn vreugde sloeg al snel om in angst en paniek. Ik had nog steeds niet bedacht wat ik nou precies wilde uitdelen, wat ik zou maken, welke spullen ik wel of niet zou gebruiken. Normaliter ben ik ontzettend creatief, maar ik voelde nog steeds de druk om het goed te doen. Deze frustratie werd mij iets teveel, tijd voor Pinterest! Zo te zien kan ik het toch niet in mijn eentje af en moet ik even gluren bij de buren om te zien wat andere mama’s voor mooie dingen gemaakt hebben. 

Pedagogisch verantwoord

Op school hebben ze een gezond-eten beleid. Dat is fijn, ik ben er voorstander van. Alhoewel ik nu aardig aan het stressen was en een zak chips uitdelen ook prima vond. Hey, ik ben ook maar een mens (wanneer het me uitkomt). Als ik de chips gewoon mooi presenteer, in een bakje bijvoorbeeld, dan zijn de kinderen al blij. Op dit moment kreeg ik eindelijk mijn creativiteit terug en bedacht dat er druiven in konden in plaats van chips! Het zag er nog een beetje kaal uit, dus er kwamen tomaatjes, komkommer en een Mickey Mouse prikker bij. Het zag er superleuk uit, al zeg ik het zelf. En nog gezond ook. Was ik daar even goed mee weggekomen. 

Lees ook: 12 tips voor Disneyland Paris met kinderen (en bespaar geld!)

3 traktatie tips

Genieten van het feestje

Het enige nadeel van de traktatie was, dat ik het vroeg in de ochtend moest maken. In uitgedroogde komkommers en tomaten had natuurlijk niemand zin. De fruitbakjes heb ik op een zilveren schaal geplaatst, transparant folie eromheen, strikje erin en we waren klaar om te vertrekken. We waren als eerste in de klas en de andere ouders hebben allemaal de traktatie gezien. Ik kreeg echt hartverwarmende complimenten over de looks en de inhoud. Het is de frustratie allemaal waard geweest. Het verjaardagsfeest in de klas duurde drie kwartier en ik heb met eigen ogen mogen aanschouwen dat alle kindjes hebben genoten. Ze waren vooral fan van de Mickey Mouse attributen, en het fruit… ach, dat waren ze inmiddels wel gewend en ging smakelijk naar binnen. 

Traktatie Mickey Mouse3 tips voor traktaties

Als moeder ben ik weer een ervaring rijker. Het is uiteindelijk wel gelukt om een gezonde traktatie te maken en mijn pedagogische kunsten te tonen. Maar het heeft mij nog net geen tranen gekost!

Wil je een ook een leuke, verantwoorde traktatie, maar zonder al het leed erbij? Hieronder 3 dingen die ik heb geleerd van dit avontuur.

Lees ook: Traktatietip: Hysterische easy de peasy Feest Fudge traktatie

Tip 1: Begin op tijd!

Het klinkt logisch, maar zeker als je nog geen idee hebt wat je wil doen, is het verstandig om alvast ideeën of inspiratie op te doen. Het voordeel is dat je ongeveer weet hoeveel tijd en werk er in het door jou gekozen idee gaat steken -of- als je zoals mij te veel ideeën hebt, dan heb je genoeg tijd om er een aantal te schrappen en te bedenken wat je nu echt wilt. 

Tip 2: Kinderen letten op de looks

Het maakt niet uit wat voor dure banket bakkerij je inschakelt, als de presentatie niet uitnodigend is, zullen kinderen er niet snel aan beginnen. Een mandarijn-kat of een krokodil-komkommer zal meer enthousiasme opleveren dan een (lekker) plakje van Oma’s Cake.

Tip 3: Houd het simpel

Uiteindelijk is het hap, slik, weg. Maak de traktatie niet één van je levenstaken 😉 

Traktatieleed

Meredith Vigelandzoon

Hej! Ik ben Meredith, mama van een 5 jarige zoon. Ik heb een schat van een vriend met 2 dochters (6 en 7) en sinds 2019 vormen wij een samengesteld gezin. Ik heb een eigen bedrijf, Case 4, waar ik als pedagogisch coach werk en kinderapps maak.

Mijn moeder skills zijn een mix van orthopedagogiek en georganiseerde chaos. Ook ben ik vrijwillig hulpgezin en heb ik dus af en toe extra kindjes in huis. In mijn vrije tijd maak ik gipsbuiken, gepersonaliseerde kleding en schilder ik graag.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen