12 tips voor Disneyland Paris met kinderen (en bespaar geld!)

Twee jaar achter elkaar bezochten wij in het voorjaar Disneyland Paris. Vorig jaar rond deze tijd waren we er ook. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar ontzettend veel zin had om weer heen te gaan. Helaas lukte het deze vakantie niet omdat we druk bezig zijn met de bouw van ons huis. Maar ik hoop stiekem dat het dit jaar lukt om te gaan. Het jaar duurt nog lang dus we hebben nog even 😉

Als we in Disneyland Paris zijn vergeet ik de wereld om mij heen. Het is echt een sprookje waar je je in begeeft en het is zo fijn om daar tijd samen door te brengen. Disney is leuk voor jong en oud. De kinderen genieten heel erg en hebben inmiddels hun favoriete attracties en wij ouders voelen ons ook weer even kind. Nu we er een paar keer zijn geweest heb ik wel een aantal goede tips voor gezinnen met kinderen. Hier komen ze!

12 Tips Disneyland Paris met kinderen

 1. Ga in ieder geval voor 3 dagen naar Disneyland Paris. Die tijd heb je echt nodig! Je bent al een dag kwijt met het ontdekken van het park en het hotel en de overige twee dagen kun je alles doen wat op je lijstje staat. Er is ook nog een Disney Village waar van alles te doen is; vergeet dat niet!
 2. Maak gebruik van de Fastpass. Deze is verkrijgbaar bij een aantal attracties. Je krijgt daarmee een ticket waarop staat hoelaat je weer bij de attractie aanwezig met zijn. Hierdoor sta je niet onnodig lang in de rij. Wat betreft de Fastpass: check mijn tip onderaan deze tips.
 3. Heb je kleine kinderen? Neem een buggy mee, een draagzak of huur een buggy op het park. Een musthave voor kleine kinderbenen (en de rug van papa en mama).
 4. Neem goede kleding mee en check het weer vooraf. Wat vooral belangrijk is zijn goede wandelschoenen.
 5. Maak vooraf een lijstje en schema met wat je wil doen en wanneer.
  Onze favorieten zijn: Buzz Lightyear Laser Blast, de Thunder Mountain Railroad (de kinderen krijgen hier geen genoeg van), de Disney Parade, Avonturenland, It’s a small world, Ratatouille: The Adventure.
  Met het maken van een schema bespaar je tijd en keuzestress op het moment dat je er bent.
 6. Wil je kind een Disney figuur ontmoeten? Zoek dan uit waar ze te vinden zijn. Vermijd de populaire ontmoetingsplekken en ga op zoek naar de minder populaire plekken. Daar is het vaak ook rustiger.
 7. Vergeet niet het Walt Disney Studios Park te bezoeken. Ook hier zijn ontzettend leuke attracties te vinden!
 8. Lanceer jezelf naar Star Wars Hyperspace Mountain met deze avontuurlijke update van de klassieke ruimteattractie. Voeg je bij de Rebel Alliance en vind je weg door een zwerm Imperial TIE Fighters voordat je het gevecht aangaat met een dreigende Star Destroyer. Deze attractie opent dit voorjaar (2017) en lijkt mij geweldig leuk om heen te gaan.
 9. Winkeltjes bezoeken? Doe dat buiten het park en als het park gesloten is. De winkels buiten het park zijn groter en zijn langer open. Zonde om tijdens de openingstijden van het park te verdwalen in leuke winkeltjes.
 10. Wil je een show bezoeken? Wees dan op tijd (10-15 minuten) zodat je zeker weet dat er plek is!
 11. Download de Disneyland app. Hierin kun je de geschatte wachttijden bekijken, het entertainmentprogramma staat erin en je kunt door interactieve plattegronden bladeren. Heel handig om eenvoudig het park te verkennen.
 12. Bespaar geld en maak gebruik van aanbiedingen. Check mijn tip hieronder!

Bespaar geld op je verblijf in Disneyland Paris!

Disneyland Paris viert zijn 25ste verjaardag en wil dat vieren met de fans. Disneyland Paris heeft daarom een nieuwe aanbieding: tot 30% korting op toegang én verblijf + gratis ontbijt en diner.

Deze aanbieding is geldig t/m 27 april 2017 voor aankomsten van 29 maart t/m 31 oktober 2017. Boek jij in deze periode? Dan schitter jij mee tijdens de 25ste verjaardag van Disneyland Paris (vanaf 26 maart).

Maak gebruik van de aanbieding. KLIK!

Het verblijf is inclusief:

Voordelen van een verblijf in een Disney Hotel:

 • Extra Magische Uren: krijg tot 2 uur voor de officiële openingstijd toegang tot het Disneyland Park
 • Gratis shuttlebus tussen de Disney Parken en de Disney Hotels (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch)
 • Gratis parkeren bij je Disney Hotel en de Disney Parken tijdens je verblijf
 • Ontmoetingen met de Disney Figuren in je Disney Hotel (vanaf 29 maart 2017)

Beleef the magic!

Advertorial

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

2 reacties
 1. Hoi Linda! Wij gaan ook naar Disney binnenkort, voor het eerst met onze kleine meid van 1 jaar. Draagzak en wagen gaan mee. ik las laatst bij iemand dat het geadviseerd wordt een slot mee te nemen voor je wagen. Heb jij daar ervaring mee? groetjes, Krista

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.