Waar ben je naar opzoek?

12 tips voor Disneyland Paris met kinderen (en bespaar geld!)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
12 tips voor Disneyland Paris met kinderen (en bespaar geld!)

Twee jaar achter elkaar bezochten wij in het voorjaar Disneyland Paris. Vorig jaar rond deze tijd waren we er ook. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar ontzettend veel zin had om weer heen te gaan. Helaas lukte het deze vakantie niet omdat we druk bezig zijn met de bouw van ons huis. Maar ik hoop stiekem dat het dit jaar lukt om te gaan. Het jaar duurt nog lang dus we hebben nog even ;). In ieder geval voor jou 12 tips voor Disneyland Paris met kinderen en waarmee je ook nog geld kan besparen (let op de aanbiedingen!).

Als we in Disneyland Paris zijn vergeet ik de wereld om mij heen. Het is echt een sprookje waar je je in begeeft en het is zo fijn om daar tijd samen door te brengen. Disney is leuk voor jong en oud. De kinderen genieten heel erg en hebben inmiddels hun favoriete attracties en wij ouders voelen ons ook weer even kind. Nu we er een paar keer zijn geweest heb ik wel een aantal goede tips voor gezinnen met kinderen. Hier komen ze!

12 Tips Disneyland Paris met kinderen

 1. Ga in ieder geval voor 3 dagen naar Disneyland Paris. Die tijd heb je echt nodig! Je bent al een dag kwijt met het ontdekken van het park en het hotel en de overige twee dagen kun je alles doen wat op je lijstje staat. Er is ook nog een Disney Village waar van alles te doen is; vergeet dat niet!
 2. Maak gebruik van de Fastpass. Deze is verkrijgbaar bij een aantal attracties. Je krijgt daarmee een ticket waarop staat hoelaat je weer bij de attractie aanwezig met zijn. Hierdoor sta je niet onnodig lang in de rij. Wat betreft de Fastpass: check mijn tip onderaan deze tips.
 3. Heb je kleine kinderen? Neem een buggy mee, een draagzak of huur een buggy op het park. Een musthave voor kleine kinderbenen (en de rug van papa en mama).
 4. Neem goede kleding mee en check het weer vooraf. Wat vooral belangrijk is zijn goede wandelschoenen.
 5. Maak vooraf een lijstje en schema met wat je wil doen en wanneer.
  Onze favorieten zijn: Buzz Lightyear Laser Blast, de Thunder Mountain Railroad (de kinderen krijgen hier geen genoeg van), de Disney Parade, Avonturenland, It’s a small world, Ratatouille: The Adventure.
  Met het maken van een schema bespaar je tijd en keuzestress op het moment dat je er bent.
 6. Wil je kind een Disney figuur ontmoeten? Zoek dan uit waar ze te vinden zijn. Vermijd de populaire ontmoetingsplekken en ga op zoek naar de minder populaire plekken. Daar is het vaak ook rustiger.
 7. Vergeet niet het Walt Disney Studios Park te bezoeken. Ook hier zijn ontzettend leuke attracties te vinden!
 8. Lanceer jezelf naar Star Wars Hyperspace Mountain met deze avontuurlijke update van de klassieke ruimteattractie. Voeg je bij de Rebel Alliance en vind je weg door een zwerm Imperial TIE Fighters voordat je het gevecht aangaat met een dreigende Star Destroyer. Deze attractie opent dit voorjaar (2017) en lijkt mij geweldig leuk om heen te gaan.
 9. Winkeltjes bezoeken? Doe dat buiten het park en als het park gesloten is. De winkels buiten het park zijn groter en zijn langer open. Zonde om tijdens de openingstijden van het park te verdwalen in leuke winkeltjes.
 10. Wil je een show bezoeken? Wees dan op tijd (10-15 minuten) zodat je zeker weet dat er plek is!
 11. Download de Disneyland app. Hierin kun je de geschatte wachttijden bekijken, het entertainmentprogramma staat erin en je kunt door interactieve plattegronden bladeren. Heel handig om eenvoudig het park te verkennen.
 12. Bespaar geld en maak gebruik van Disneyland Parijs aanbiedingen
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Krista zei

  Hoi Linda! Wij gaan ook naar Disney binnenkort, voor het eerst met onze kleine meid van 1 jaar. Draagzak en wagen gaan mee. ik las laatst bij iemand dat het geadviseerd wordt een slot mee te nemen voor je wagen. Heb jij daar ervaring mee? groetjes, Krista

  • Hi Krista, ik heb nooit een slot gebruikt. Echt veel gedoe steeds en onze buggy is nog nooit gejat of verplaatst. Tenzij je hem niet op de aangegeven standplaatsen plaatst. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen