Waar ben je naar opzoek?

10 dingen die peuters oprecht haten

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 dingen die peuters oprecht haten

Peuters zijn geweldig. Het zijn kleine mini-mensjes met een (overduidelijke) eigen mening, zeker over de dingen die ze haten. Iets wat voor ons ouders best uitdagend is, van tijd tot tijd.

Leer tenslotte maar eens om te gaan met de heftige emoties van een woedend, klein mensje terwijl jij zelf af en nog moeite hebt met je eigen emoties. Niet te vergeten hoe een peuter je, zo af en toe, grandioos voor lul kan zetten door deze te uiten op een plek waar dit, op zijn zachts gezegd, niet echt handig is.

Lees ook: 25x waarom een peuter hetzelfde is als een dronken volwassene

Dingen die peuters haten

Desondanks zijn peuters wel duidelijk. Ze vinden iets leuk of absoluut niet en daarom dus een kleine opsomming van dingen die een peuters oprecht haten. Je kan maar beter voorbereid zijn!

1. In bad gaan

Lekker ontspannend. Even relaxen onder (of in) het warme water, zo vlak voor bedtijd. Tenzij je peuter hier natuurlijk absoluut geen zin in heeft en reageert alsof je hem op de pijnbank legt. Argh!

2. Haren wassen

Als de buren je zouden horen zouden ze op het minst denken dat er een foltering aan de gang is. Dat zou je zelf ook denken als je dit gegil en gekrijs zou horen, maar nee! Het is simpelweg tijd om de haren te wassen en daarna moet je het nog kammen ook. Help!

3. Uit bad gaan

Als je het ergste denkt te hebben gehad, dan zit je peuter heerlijk met het water te spelen en is badderen plotseling zo leuk dat je wederom wordt getrakteerd op een krijsfestijn als je de stop eruit trekt om af te drogen.

4. En dit wordt allemaal direct gevolgd door: bedtijd!

Het moment van de dag dat je peuter acuut last van FOMO krijgt.
Er is zoveel te zien, zoveel te doen en maar ‘zo weinig’ tijd. Je zal dus echt op alle mogelijke tactieken worden getrakteerd om bedtijd zo lang mogelijk uit te stellen, want ze zijn “echt niet moe hoor” (terwijl er gapend in de oogjes gewreven wordt). Tuurlijk schatje…

5. Schoenen aantrekken

Ahh… De peuterschoentjes. Ze zijn zo schattig, zo leuk en ontiegelijk belangrijk voor een peuter die al naast je over het trottoir rent. Probeer ze dat echter wijs te maken als je haast hebt en met man en macht minischoeisel om een schoppend peutervoetje probeert te krijgen. Leukste van alles: als je ze eenmaal aanhebt schoppen ze die krengen net zo hard weer uit. Heeft hier iemand een dwangbuis?6. De kleding aan laten

Wat is precies het nut van kleding als je, wanneer het maar even kan, de boel eens goed kan laten luchten door poedeltje naakt rond te rennen? Dit vraagt een peuter zich dus ook dikwijls af. Met een beetje geluk thuis en niet in de supermarkt.

7. Delen

Wat van mij is, is van mij en wat van jou is ook van mij. Ik denk dat dit wel opsomt wat ik hiermee probeer te zeggen…

8. Stilzitten

En dan heb ik het niet over thuis voor de televisie met Peppa Pig op de achtergrond, maar op de momenten dat het echt even nodig is.
Bij de kapper, bijvoorbeeld. Omdat je niet wil dat je kind naast een half luisterend oor met een écht half oortje naar huis toe gaat. Raar genoeg zijn dat dus vaak juist de momenten dat peuters stilzitten beschouwen als het einde van de wereld. Enig! Is het niet?

9. Boodschappen doen

Om specifieker te zijn: boodschappen doen zonder dat er iets voor hen ‘inzit’. Een prachtig ‘leermomentje’ voor je peuter waar iedereen van mee mag genieten. Feest!

10. Groene dingen eten

Of eten in het algemeen, of het feit dat er geen snoep gegeten mag worden voor het avondeten, of de voorheen favoriete maaltijd die van de een op de andere dag het meest gehate hapje blijkt te zijn. Eten blijkt voor veel peuters vaak een ‘dingetje’.

En dan vragen veel mensen zich af waarom mama ‘s avonds aan de wijn zit?
Ik weet wel waarom! Proost.

Lees ook: 6 dingen die je herkent als je peuter een weglopertje is…

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen