Waar ben je naar opzoek?

Op deze basisschool mag je niet meer trakteren

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Op deze basisschool mag je niet meer trakteren

Bij een verjaardag hoort een feestje en dus een traktatie. Op Basisschool Anne Frank in Gorinchem denken ze daar anders over. Deze school verbiedt de jarige leerlingen vanaf nu om te trakteren in de klas. Er wordt een andere invulling gegeven aan het trakteren.

Traktatieverbod

De traktatie wordt aan de kant geschoven en in plaats daarvan mogen de kinderen kiezen voor een leuke klassikale groepsactiviteit, schrijft het AD. Dit is de mededeling vanuit school naar de ouders toe.

Wat de reden is van dit traktatieverbod? Er zijn allergieën en intoleranties voor bepaald eten bij zowel de leerkrachten als de kinderen. Dit zijn, volgens de school, de hoofdredenen om de traktaties af te schaffen. Nog een reden is dat het bestuur ziet dat niet alle ouders geld hebben om hun kind te laten trakteren. Volgens de school hadden de jarige kinderen hierdoor een rotdag in plaats van een feestdag. En dan hebben we het nog niet gehad over de verdeelde meningen over de ‘gezonde traktatie’. Dit werd nogal ruim genomen.

Lees ook: 3 tips voor het leed dat de traktatie heet…

Teveel zoete traktaties

De school vindt ook dat het niet de bedoeling is om op zoetigheid te trakteren. Ze begrijpen dat kinderen liever op zoet trakteren dan op gezonde traktaties maar met een klas vol kinderen betekent dat dat er te vaak getrakteerd wordt op zoete traktaties.

Er werd teveel weggegooid

Last but not least: er werd teveel weggegooid. Kinderen lusten niet alles, mogen of willen niet alles eten en dat verdween allemaal in de prullenbak.

Lees ook: Traktatietip: Hysterische easy de peasy Feest Fudge traktatie

Goed. De school komt dus met de oplossing om het feest op een andere manier in te vullen. De feestelijkheden verdwijnen niet maar wordt per klas verzonnen.

Beeld: Photo by rawpixel.com from Pexels | Bron: Algemeen Dagblad

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Een realistische dagplanning voor thuisonderwijs en thuiswerken

  • 1 dag geleden
  • 5 minuten lezen
Mama

Lieve moeders. Hou nog even vol!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Door de lockdown kan mijn kind weer even kind zijn

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen