Waar ben je naar opzoek?

Snijd jij je druiven bewust op een bepaalde manier? Ook voor de oudere kinderen is het van belang om de druifjes goed door te snijden, zodat ze niet in de luchtpijp blijven steken. De Facebookpagina Finlee and Me deelde een röntgenfoto, waarop je kunt zien dat de druif blijf steken. En dat kan gevaarlijke gevolgen hebben voor (kleine) kinderen. In deze blog kun je zien hoe je druiven het beste voor je kind kan bereiden zodat ze veilig gegeten kunnen worden.

Druiven eten

Op de röntgenfoto zie je de druif duidelijk klemzitten. Dit is een foto van een jongetje van 5 jaar! Ook als kinderen dus ouder worden en ze zelf prima kunnen kauwen, kan het gebeuren dat je kind een druifje per ongeluk al doorslikt. Dat heb je zelf vast ook wel eens gehad met een appel, nootje of iets dergelijks? Snijd de druiven dus altijd doormidden. Gelukkig kon het jongetje geopereerd worden en de druif verwijderd worden. 

Maar druiven zijn niet alleen maar de boosdoener van gevaar voor kinderen. Zo zijn noten eten en kleine kinderen ook geen goede combinatie. 

Zo doe je dat: druiven snijden

Op dit plaatje kun je goed zien, hoe je het beste druifjes kunt snijden, namelijk door de lengte. Als je een druifje door de breedte snijdt heeft ‘ie namelijk precies de grootte van de luchtpijp of de slokdarm en kan het dus blijven steken. Ben je na het door de lengte snijden van de druif nog niet tevreden over de grootte, snijd ‘m dan voor de zekerheid nog een keer doormidden.

Om stikken bij kinderen te voorkomen is het dus noodzakelijk dat je de druiven snijdt. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Ook al denk je dat druiven onschuldig zijn, let er maar goed mee op. Zeker wanneer je kind nog niet zo lang zelfstandig eet.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen