Waar ben je naar opzoek?

Deze baby van acht maanden weegt 17 kilo!

1 minuut lezen Marian Alons
Deze baby van acht maanden weegt 17 kilo!

Het is ongelooflijk maar waar. De Indiase baby Chahat Kumar weegt 17 kilo, terwijl ze nog maar acht maanden oud is! En dat is het gewicht van een gezond kind van 4 jaar. Haar ouders hebben te weinig geld om haar naar een specialist in het ziekenhuis te brengen.

Als baby’tje werd Chahat gezond geboren, maar na zo’n vier maanden kwam ze opeens erg veel aan. En het groeien is nog niet gestopt. Moeder Reena: “We begrijpen het niet. God heeft haar dit gegeven, wij hebben niks fout gedaan.” 

Lees ook: Jaarlijks eten kinderen hun lichaamsgewicht aan suiker

De ouders zeggen dat Chahat vier keer zoveel kan eten als een normale baby. “Haar eetlust  is veel groter en als we haar dan geen eten geven, gaat ze huilen.” Het is voor de ouders een hele opgave om samen met hun dochtertje eropuit te gaan door haar zwaarlijvigheid.

Haar gewicht is ook niet goed voor de gezondheid van het meisje. Ze heeft last van ademhalingsproblemen en kan moeilijk de slaap vatten. De lokale arts Sharma adviseert de ouders om naar het ziekenhuis in de stad Amritsar te gaan, zodat een specialist naar het kind kan kijken. Alleen hebben de ouders van Chahat daar geen geld voor. De arts: “Er moet echt iets veranderen. Op dit moment eet ze dagelijks een hoeveelheid van een tienjarige!”

Moeder Reena hoopt ondanks de tegenslagen dat haar dochter wel een gezonde en gelukkige toekomst zal hebben. “Ik hoop op een heel mooie toekomst voor haar, net als andere kinderen.”

 

Bron hoofdafbeelding: Barcroft Media

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen