Waar ben je naar opzoek?

Welke anticonceptie helpt tegen acne?

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Welke anticonceptie helpt tegen acne?

Acne wordt in de volksmond ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd. Echter is het zo dat een enkele volwassenen nog last heeft van acne. Hierbij ontstaan er met talg gevulde bultjes op het gezicht, de armen en rug. Als deze ontsteken, dan ontstaan er puistjes. Er zijn veel manieren om acne te behandelen. Gezichtsbehandelingen, crèmes en de anticonceptie pil zijn veelgebruikte oplossingen tegen de puistjes, maar welke manieren zijn er en hoe ontstaat acne eigenlijk? En als je ervoor kiest anticonceptie te gebruiken tegen acne: welke anticonceptie helpt tegen acne?

wanneer gebruik je welke anticonceptie. Wat veroorzaakt acne?

Je hormonen zijn een grote ‘boosdoener’. als het aankomt op acne. Het ontstaan van deze huidaandoening is dikwijls te herleiden naar hormonale disbalans. Denk aan in de pubertijd, maar ook in de zwangerschap, tijdens de ongesteldheid en overgang. Rond al deze perioden stijgt de testosteronspiegel. Deze piek zorgt weer voor een grotere talgproductie. Als je poriën verstoppen, dan wordt de kans op acne groter.

Heb je eenmaal last van acne? Dan zal je merken dat bepaalde externe factoren de klachten kunnen verergeren. Voeding, zonlicht en slechte kwaliteit make-up kan de kans op acne vergroten. Als volwassen vrouw zit je niet meer te wachten op acne. Wat kun je er tegen doen en kun je nog anticonceptie gebruiken tegen acne?

Wat kan je doen tegen acne?

Indien je het vermoeden hebt dat je acne wordt veroorzaakt door een externe factor, dan is het belangrijk om hier zo goed mogelijk rekening mee te houden om je klachten te verminderen.

Heb je al eens gekeken naar natuurlijke oplossingen om acne tegen te gaan? Verder smeer voldoende zonnebrand (zonder rommel erin), eet niet teveel zuivel en reinig je gezicht altijd goed in de ochtend en avond. Ook als je geen make-up hebt gedragen. Indien de klachten vooral een hormonale oorsprong hebben. Dan zijn er een x-aantal dingen die je kan doen. Je kunt ook anticonceptie gebruiken om de acne te verminderen.

Lees verder onder de afbeelding!

Welke anticonceptie tegen acne gebruiken?

welke anticonceptie tegen acne

Nu zal je misschien denken: de anticonceptie pil tegen acne? Hoe dan? Dit is echter makkelijk uit te leggen:

Veel van de acne klachten zijn, zoals we hierboven al zeiden, te herleiden naar hormonale disbalans. De pil kan deze hormoonhuishouding weer regelen, zodat er het testosteron niveau weer normaal wordt. Tot nu toe zijn er twee anticonceptiepillen op de markt die een bewezen, positief effect hebben op het tegengaan van puistjes. De Diana pil en de Yasmin pil. Het verschil tussen deze twee soorten anticonceptiepillen is, is dat de Yasmin pil een stuk lichter is dan de Diana pil.

Verschil Yasmin pil en Diana pil

De Yasmin pil is dan ook beter geschikt voor meisjes in de pubertijd als eerste pil, om klachten rond en tijdens de menstruatie te verminderen. De Diana pil kan een positief effect hebben voor de oudere vrouwen, na de zwangerschap en in de overgang. Let erop dat je geen anticonceptiepil mag gebruiken in de zwangerschap.

Negatieve bijwerkingen anticonceptiepil

Anticonceptie tegen acne gebruiken blijkt in veel gevallen effectief te zijn. Maar het is wel belangrijk om de voordelen en nadelen van het gebruik tegen elkaar af te wegen. Zo heeft de pil goede, maar zeker ook minder prettige eigenschappen.

De hormonen kunnen ervoor zorgen dat je hormoonhuishouding zichzelf weer regelt, maar kan dit ook zeker weer ontregelen. Daarnaast zijn bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten, gewichtstoename, stemmingswisselingen en hoofdpijn niet zeldzaam als het aankomt op de anticonceptiepil.

Welke manier gebruik jij om acne tegen te gaan? Deel dit in een reactie om onze lezers op weg te helpen.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen