Waar ben je naar opzoek?

Welk glijmiddel kan je gebruiken bij een kinderwens?

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Welk glijmiddel kan je gebruiken bij een kinderwens?

Als je seks hebt zijn de meeste vrouwen gewend dat de vagina vanzelf vochtig wordt. Dit is een natuurlijke reactie op de opwinding en maakt penetratie aangenamer en gemakkelijker. Helaas is dit niet voor iedere vrouw zo vanzelfsprekend. Zeker niet als spontaan zwanger raken niet goed lukt en seks eerder stressvol, dan opwindend is geworden. Een gevolg hiervan is dat de vagina niet vochtig genoeg meer wordt en penetratie ongemakkelijk of zelfs pijnlijk gaat worden. Veel stellen grijpen op dit moment naar glijmiddel, maar wist je dat niet ieder glijmiddel goed is als je een kinderwens hebt? Maar welk glijmiddel kun je gebruiken bij een kinderwens en is wel goed?

Oorzaken vaginale droogheid

Stress is één van de oorzaken van vaginale droogheid. Dit zien je dus veel bij koppels die langdurig bezig zijn met hun kinderwens. In het begin is de seks nog leuk, spannend en spontaan, maar verloop van tijd wordt de druk om zwanger te raken groter. Er wordt alleen nog maar gevreeën rond de vruchtbare periode om de kans op een zwangerschap te vergroten. Iedere maand dat de poging niet succesvol bleek, neemt de druk weer terug.

Seks gaat van opwindend, leuk en spannend naar een verplichting. Dit doet opwinding en het natuurlijke proces teniet, waardoor penetratie een stuk lastiger kan worden. Stress is slechts een van de oorzaken van vaginale droogheid en de reden waarom je wellicht een glijmiddel overweegt om je kinderwens te verwezenlijken. Roken, veelvuldig wassen met vaginale zeep en bepaalde medicijnen kunnen ook vaginale droogheid veroorzaken. Net zoals hormonale schommelingen tijdens bijvoorbeeld de menstruatie of overgang.

Na hoeveel maanden is een vrouw gemiddeld zwanger?

Als je besluit om aan kinderen te beginnen dan zijn veel vrouwen zich niet bewust van hoe lang het duurt om zwanger te worden. De meeste vrouwen verwachten om binnen één ronde zwanger te raken, terwijl dit helaas niet realistisch…

  • Denise Meijer

Welk glijmiddel gebruiken bij een kinderwens

Glijmiddel is een logische oplossing als je vagina niet vochtig genoeg wordt om op een prettige manier gemeenschap te hebben. Daarnaast is het vaginale vocht ook nuttig om de eicellen naar de baarmoedermond te leiden. Dus het vocht is niet alleen noodzakelijk om prettig te kunnen vrijen, maar levert ook een bijdrage aan de kans op een natuurlijke bevruchting. Wat veel koppels echter niet weten is dat de meeste glijmiddelen niet goed zijn voor de pH waarde die je nodig hebt om de zaadcellen vitaal genoeg te houden. Deze overleven namelijk het best als de vagina een bepaalde pH waarde heeft. De meeste glijmiddelen verstoren deze pH waarde, waardoor de kans op zwangerschap alleen maar kleiner wordt.

Niet zaaddodende glijmiddelen

Toch staat er op de verpakking van veel glijmiddelen dat ze ‘niet zaaddodend’ zijn en hierdoor denken koppels met een kinderwens dat deze veilig zijn te gebruiken. Het is echter zo dat, hoewel de glijmiddel niet zaaddodend is, het de beweeglijkheid en kwaliteit van de zaadcellen aantast. Dit geldt ook voor speeksel.

Welk glijmiddel kan je wel veilig gebruiken bij een kinderwens?

Er zijn merken glijmiddel die wel veilig zijn om te gebruiken bij een kinderwens. Een van de merken is Prefert. Een glijmiddel die de natuurlijk pH-waarde van de vagina niet verstoort en de zaadcellen in optimale kwaliteit houdt voor een natuurlijke bevruchting. Dit noem je een vruchtbaarheidsvriendelijke glijmiddel en deze ondersteunen de kans op zwangerschap en maakt de gemeenschap ook weer prettig. Ook niet onbelangrijk als je jezelf bedenkt dat een orgasme tijdens de seks de kans op een zwangerschap ook weer vergroot.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 5 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 5 maanden geleden
  • 4 minuten lezen