Waar ben je naar opzoek?

Wat wij vrouwen van mannen kunnen leren…

3 minuten lezen Malu Latumeten Malu Latumeten
Wat wij vrouwen van mannen kunnen leren…

Wij vrouwen kunnen alles. Werken; thuis of buitenshuis. Elke avond een gezond maar ook nog lekker maaltje op tafel zetten. Een aantrekkelijke partner blijven, plus een gezellige vriendin voor onze vriendinnen. Als klap op de vuurpijl ook nog eens kinderen opvoeden tot fijne volwassenen. DAT DOEN WIJ GEWOON.Al is dat ‘gewoon’ natuurlijk helemaal niet zo gewoon en is voor veel vrouwen hun perfectionisme en drang om iedereen te willen pleasen GEWOON HEEL VERMOEIEND voor zichzelf. Wij willen het misschien niet toegeven maar we kunnen van onze mannen heel wat leren. In deze blog vertel ik je wat vrouwen van mannen kunnen leren.

Zijn mannen ook zo perfectionistisch?

In mijn omgeving hoor ik vaak dat mannen alles wat wij vrouwen doen écht niet kunnen. Of DOEN. Want geloof mij dames; het is geen kwestie van kunnen maar van doen. ELKE man kan werken én het huishouden doen, werken aan zijn six pack om er voor jou leuk uit te blijven zien, gezellig met zijn vrienden op pad gaan én een betrokken vader zijn. DAT KAN HIJ. Maar heel vaak doet hij dit niet. Want weet je wat een man vooral heel goed kan? Hij kan goed loslaten! En dat zouden wij vrouwen ook eens wat vaker moeten doen; loslaten.

Dat is ook de reden dat ze voor meer dan 7 uur extra werk in het huishouden zorgen. En als wij vrouwen nog eens wat meer zouden kunnen loslaten dan hebben wij weer 7 uur meer tijd voor onszelf.

Wat vrouwen van mannen kunnen leren

Wat wij kunnen leren van onze mannen is dat zij, in tegenstelling tot ons, zich niet alles aantrekken, de boel de boel kunnen laten en dus prima kunnen loslaten. Ook kunnen ze zich loslaten van…

 • die vervelende opmerking van een collega
 • die zó niet matching outfit van jullie kind
 • die avondmaaltijd met welgeteld nul gram groenten
 • die roddeltantes op het schoolplein die stilvallen als hij er aan komt
 • die vaat van gisteravond op het aanrecht
 • die door jezelf opgelegde druk om een onvergetelijk kinderfeest te organiseren
 • die grijze haren die hij er niet meer steeds uit kan blijven plukken
 • die ingehouden buik die bij lange na niet meer zo plat is als toen hij 21 was

Doet al bovengenoemde er, langer dan hooguit 5 minuten, toe in het leven van een man? In de meeste gevallen niet! Een man kan alles. Maar kiest er (vaak niet eens bewust) voor om dit niet te doen. Hij voelt niet de druk om perfect te zijn. Hij laat de perfectie los en dat alleen al is perfectie in mijn ogen.

Mijn man kan heel goed ‘loslaten’

Ik neem mijn man Gino even als voorbeeld. Terwijl ik werk heb ik echt niets te klagen over hem als thuisblijfvader. Echt; hij kookt, wast, poetst en zorgt voor onze zoon alsof hij nooit anders gedaan heeft. Een vrouw zou het niet beter kunnen. Zijn vrouw althans niet… Maar ook hij kiest soms voor het ‘loslaten’. Toen onze zoon laatst moest trakteren op school had ik weer een fan-tas-tisch idee gespot op Pinterest. Dat moest en zou het worden. Gino opperde voorzichtig ‘of ik wel zeker wist’ en ‘dat chippies toch ook prima zijn?’. Maar hij kent DIE BLIK van mij dus hield hij verder zijn mond en zo begon ik vol goede moed aan mijn project. 

Kan ik het loslaten?

Meneer lag op de bank en keek, AL LOSLATENDE, toe hoe ik aan het vechten was met ijshoorntjes, folie en suikerspin. Hij lachte nog net niet hardop toen er weer een ‘perfecte’ traktatie mislukte. Na de zoveelste grom en vloek kwam hij toch maar even een kijkje nemen. En omdat ik weet dat hij, als hij dat wil, alles kan liet ik hem in 20 minuten perfecte traktaties in elkaar flansen. 

Loslaten. Ik kan het dus tóch wel. Af en toe dan.

Ohja, heb jij ook last van traktatiestress? Misschien zijn deze 3 traktatietips voor moeders met traktatiestress wel wat voor jou!

Photo by JESHOOTS by Unsplash

Malu Latumeten

Ik ben Malu, getrouwd met Gino en mama van Yael (geboren in 2012).
In mijn blogs lees je over wat mij bezig houd in mijn dagelijks leven als werkende mama met een zoontje met autisme en TOS.
Direct, open en met altijd een vleugje humor en zelfspot.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen