Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek: Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden

1 minuut lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Onderzoek: Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden

Uit onderzoek is gebleken dat mannen voor wekelijks 7 uur extra werk in het huishouden zorgen. Ze laten hun sokken rondslingeren, ruimen de vieze koffiekopjes niet op en gooien was naast de wasmand in plaats van in de wasmand. Ook loopt hij met vieze schoenen naar binnen en is hij altijd wel wat kwijt. Zo’n man in huis: ze zorgen voor extra werk in het huishouden en het houdt je bezig…

Mannen ruim je rommel op!

Onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit van Michigan hebben onderzocht dat mannen wekelijks voor 7 uur extra huishoudelijk werk zorgen. Er is een analyse gedaan uit data wat verzameld is tussen 1968 en 2005 en daar is deze conclusie uit getrokken. Uit dit onderzoek is gebleken dat 1 op de 2 vrouwen meer in het huishouden doet dan hun partner. Al denk ik dat het in deze tijd wel zo is dat mannen steeds meer huishoudelijke taken op zich nemen en het huishouden eerlijker verdeeld wordt.

Hoe meer kinderen hoe meer schoonmaken

Uit het onderzoek is ook gebleken dat jonge vrijgezelle vrouwen 12 uur per week aan het huishouden besteden. Als ze gaan samenwonen met een man wordt deze tijd verdubbelt. Wanneer er eenmaal kinderen komen dan ervaren vrouwen het huishouden als een nog zwaardere klus. In gezinnen met drie kinderen besteden moeders zo’n 28 uur per week aan huishoudelijke taken. Dat is gewoon een baan op zich!

Kortom, kinderen en mannen zorgen voor extra werk in het huishouden.

10x ook dit kun je schoonmaken met billendoekje

Ze zijn vernuftig, je kunt er alle kanten mee op. Je kunt zelfs schoonmaken met billendoekjes. Heb ik de kinderen een keertje niet bij me, mis ik vooral de billendoekjes. – Ooooh, ontaarde moeder 😉 want ja, die dingen zijn…

  • Sjoukje Dijkstra
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen