Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek: Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden

1 minuut lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Onderzoek: Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden

Uit onderzoek is gebleken dat mannen voor wekelijks 7 uur extra werk in het huishouden zorgen. Ze laten hun sokken rondslingeren, ruimen de vieze koffiekopjes niet op en gooien was naast de wasmand in plaats van in de wasmand. Ook loopt hij met vieze schoenen naar binnen en is hij altijd wel wat kwijt. Zo’n man in huis: ze zorgen voor extra werk in het huishouden en het houdt je bezig…

Mannen ruim je rommel op!

Onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit van Michigan hebben onderzocht dat mannen wekelijks voor 7 uur extra huishoudelijk werk zorgen. Er is een analyse gedaan uit data wat verzameld is tussen 1968 en 2005 en daar is deze conclusie uit getrokken. Uit dit onderzoek is gebleken dat 1 op de 2 vrouwen meer in het huishouden doet dan hun partner. Al denk ik dat het in deze tijd wel zo is dat mannen steeds meer huishoudelijke taken op zich nemen en het huishouden eerlijker verdeeld wordt.

Hoe meer kinderen hoe meer schoonmaken

Uit het onderzoek is ook gebleken dat jonge vrijgezelle vrouwen 12 uur per week aan het huishouden besteden. Als ze gaan samenwonen met een man wordt deze tijd verdubbelt. Wanneer er eenmaal kinderen komen dan ervaren vrouwen het huishouden als een nog zwaardere klus. In gezinnen met drie kinderen besteden moeders zo’n 28 uur per week aan huishoudelijke taken. Dat is gewoon een baan op zich!

Kortom, kinderen en mannen zorgen voor extra werk in het huishouden.

10x ook dit kun je schoonmaken met billendoekje

Ze zijn vernuftig, je kunt er alle kanten mee op. Je kunt zelfs schoonmaken met billendoekjes. Heb ik de kinderen een keertje niet bij me, mis ik vooral de billendoekjes. – Ooooh, ontaarde moeder 😉 want ja, die dingen zijn…

  • Sjoukje Dijkstra
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen